Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liila 24

Jaka suknia dla ciezarnej panny młodej??

Polecane posty

Gość liila 24

mam pytanie niedługo biorę ślub i w dniu ślubu będę juz w 8 miesiącu ciązy teraz jestem w 5 nie mam pojęcia jaką mam kupić sukienke zeby sie do niej zmieścić za te trzy miesiące ?? moze mi coś poradzicie?

sukienke kup dopiero najszybciej 3 tyg przed slubem bo mozesz sie nie zmiescic i bedziesz szorowac po druga tak zrobile moja bratowa i ma dwie wdomu wisiec!!

a nie lepiej było poczekac az urodzisz? moja kuzynka tak poczekała i było ok

Gość A TY BIERESZ SLUB KOSCIELNY

Gość liila 24
a masz moze jakieś pomysły jaka to ma być suknia bo wydaje mi sie ze gorset to chyba odpada ...??

Gość mysle ze jakas delikatna
splywajaca, np. pod biustem tasiemka a potem lekko rozszezona. Z koronki. Takich jest pelno.

Gość Branie ślubu
w ostatnich miesiącach ciąży to chyba nie najlepszy pomysł :o

Gość liila 24
Tak biore koscielny ślub. A ślub chcemy wziąsć przed narodzinami naszej córeczki .

dlaczego odpada???? wlasnie fajnie wyglada no ale wiadomo ze sie nie scisniesz tylko tak normalnie troszke luzu!!!! a po porodzie ja mialam slub i powiem wam ze na weselu bylam z 4godz ledwo co pierwszy taniec zdazylam zatanczyc bo do malego musialm jezdzic bo piersia karmilam!!!1 tak zle tak nie dobrze mowie wam!!!

Żeby nie było że grzeszycie? A nie wstyd Ci stanąć przed ołtarzem z takim dowodem grzechu? Ot i katolicka mentalność..

Gość liila 24
no ta jest ładna tylko jakby taka za mało elegancka ale z tą tasiemka pod biustem to jest dobry pomysł.

Gość A TY BIERESZ SLUB KOSCIELNY
no to jestes czysta ;/

Gość liila 24
Nie nie jest mi wstyd .dziecko jest dowodem naszej miłości jestesmy parą 7 lat i juz od dawna planowaliśmy ślub tylko ze teraz to on sie troszke przyśpieszył.

Gość mysle ze jakas delikatna
panna sie pyta o suknie, a wy o slub ze grzesznica. Oj nauczcie sie czytac ze zrozumieniem. :)

A ja myślałam że seks przed ślubem to jeden z większych grzechów... Swoją drogą pierwsze słyszę żeby przedślubna wpadka miała dowodzić miłości.

Gość katarzyna z młyna
Dajcie juz spokój z tymi grzesznicami. Takie swiete jestescie ? Ja osobiscie też sie dziwię, że chcesz brać ślub w 8 miesiacu, ja bym sobie rok po narodzinach dziecka zrobiła, no ale jak tam chcesz. Poszukac mozesz wczesniej, alle kupić to krótko przed slubem, bo inaczej może być niespodzianka. No i pieknie to to nie bedzie wyglądało wszystko

Gość katarzyna z młyna
Nie wiem, dlaczego ludzie sobie ubzdurali, ze seks przed slubem to taki straszny grzech. "Jeden z najcieższych" Cieżkie grzechy to morderstwo, powazna kradzież, cieżkim grzechem jest jeżdżenie po pijanemu. A komu sie robi krzywde, jak sie pójdzie do łóżka z facetem przed ślubem ? To jest MALUTKI GRZESZEK, tylko ksieża to rozdmuchują, bo im sie nie podoba życie na kocią łapę. Bo interes sie nie kreci. Zresztą wystarczy pójść do spowiedzi i zobaczyc. Powiedz, ze spałas co tydzień z kim innym - zdrowas mario ojcze nasz i gotowe. A powiedz, że spałaś z partnjerem , z którym mieszkasz - tu juz może nawet rozgrzeszenia nie dostaniesz. Zawracanie dupy i tyle.

Laski, darujcie sobie swoje kretyńskie komentarze. Panna się pyta o suknię, nie o zasady i warunki pójścia do ołtarza, czy jest się "czystym" czy nie! Nigdy nie rozumiem dlaczego ludzie się wpieprzają w życie innych, nigdy:-O

Po pierwsze - ja "taka święta nie jestem" i takiej nie udaję. Po drugie - co do rozdmuchiwania - nie ma to jak sobie wszystko ładnie wytłumaczyć. po co chodzicie do kościoła, bierzecie śluby, robicie chrzciny itd., skoro nie macie najmniejszego zamiaru przestrzegać nauk??? No po co??? Bo fajnie mieć białą kieckę i odstawić szopkę w przed ołtarzem? czy boicie się tego "co ludzie powiedzą"??

katarzyna --> przy okazji - jak cytujesz to zrób sobie może akcję "kopiuj-wklej", a nie stosuj wolna amerykankę.. pisałam "jeden z większych", a nie "jeden z najcięższych". To co robisz to już manipulacja.

Gość altree
liila 24 - a jaki kolor sukienki masz zamiar wybrać?

Gość jak mnie wkurwiaja
takie zasrane katoliczki, ktore wszedzie ci beda wytykac grzech..black eyed dog-patrz na siebie a niech cie inni nie obchodza..to nie bedzie twoj grzech tylko tej dziewczyny..

Gość jak mnie wkurwiaja
a chodze do kosciola, bo wierze w Boga,ale jestem tylko czlowiekiem i popelniam grzechy jak kazdy...wiec juz tutaj nie umoralniaj nikogo..

Gość dooookladnie
zgadzam sie z przedmowczynia

a wiesz co ja ci powiem?? moja siora miała ślub w czerwcu a urodziła w październiku, brzuszek szybko był widoczny wiec tez miała problem z sukienką. zamówiła ją dużo wcześniej ale krawcowa raz w tygodniu na miesiąc przed ślubem robiła przymiarki i przeróbki...

Gość dooookladnie
po h****j sie wtracacie w czyjes zycie, problemy, grzechy, jesli temat dotyczy czegos innego???

Gość katarzyna z młyna
black eyed dog - > tak samo dobrze mozna powiedziec, że na ślub w białej sukience nie zasługuje osoba, która pije alkohol, pali papierosy, jeździ po pijanemu - bo notorycznie i bez poprawy wykracza przeciwko przykazaniom Niektórzy sie uczepili tego jednego grzechu, jakby to decydowało o wszystkim.