Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfggrf

Próbna matura 2008, napisaliscie?

Polecane posty

Gość rfggrf

ktory temat pisaliscie? jakie byly odpowiedzi prawidlowe?

A ja nie rozumiem jednego- po jaka cholere znowu pisaliscie probna mature?? :O Przeciez pisaliscie w grudniu jakos nie??

Gość viola_ 2
a jakie mieliscie do wyboru?

Gość Ciotka Matylda w papilotach
no właśnie a co było ciekawego w tym roku??

Gość rfggrf
no to byla taka oficjalna ogolnopolska :) było porównać matkę w lamencie świętokrzyskim i w dziadach cz.III, tekst ze zrozumieniem byl glupi strasznie

znowu motyw matki ??? juz 3 raz :P ale ja akurat baaaaaaaardzo się cieszylam ze mialam taki temat w zeszlym roku :P

Gość rfggrf
:))

Gość ciululul
deefrwe

Gość ja też juz po i tez
wybrałam porównanie wizerunku matki w tych dwóch utworach :) prosty temat, ten drugi był beznadziejny :-O I w ogóle niektóre pytania otwarte w I częsci takie jakieś :-O Jaki napisaliście sodek stylistyczny zastowany w tych kilku akapitach 4 8 i chyba 15 ? :D ja napisałam, że pytanie retoryczne ale nie wiem...

Gość ciululul
ja napisalam ze to porównanie hedonizmu i epikureizmu :)

Gość daj se siana

Gość mamaaaa mijaaaaa
przecieki znowu byly a ja sie dopiero teraz dowiedzialam, a szkoda bo polskiego akurat nie znosze, mogly by byc przecieki na normalnej maturze... bo przez ten zasmarkany polski studia se zawale ;/

ja też się cieszę, że w zeszłym roku pisaliśmy o matkach, bo nienawidziłam Dziadów :) ale widzę, że pomysłów na tematy już brakuje, zmieniają tylko utwory :)

Gość ja też juz po i tez
No ja już wczoraj wiedziałam, ze będą Ludzie Bezdomni bo ktoś tu na forum pisał :D Ale i tak wybrałam inny temat bo ten był beznadziejny... Ech no nie wiem jak to bedzie, w sumie sie nie stresuje jakos strasznie :)

Gość ciululul
a co myslicie ze będzie jutro na j.angielskim???

Gość ja też juz po i tez
To ciekawe jaka będzie prawidłowa odpowiedź :D Jak mysliscie kiedy beda odpowiedzi na necie?

Gość ja też juz po i tez
błyskotka nie strasz :D:D:D: Przeraził mnie ten zegar hahaha

Gość mamaaaa mijaaaaa
Na innym forum przeczytalam ze to ma byc z angla Angielski - Podstawa : 1. (120-150 słów, 10pkt) Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy. -Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania. -Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli. - Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką. - Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy. 2. 5pkt Napisz ogłoszenie o spotkaniu z pisarzem organizowanym dla uczestników Klubu Miłośników Języka Angielskiego. -Podaj informacje o organizowanym spotkaniu. -Wyjaśnij jakiego rodzaju książki pisze zaproszony autor. -Poproś o przygotowanie się do wzięcia udziału w dyskusji. Poinformuj o upominkach dla uczestników. Rozszerzenie: 1. Napisz krótkie ogłoszenie o sprzedaży samochodu. -poinformuj o stanie samochodu -dlaczego chcesz go sprzedać -podaj cene -jak z tobą się skontaktować 2. Napisz list formalny w którym zareklamujesz sprzęt audio - Dlaczego oddajesz sprzęt do reklamacji - Kiedy kupiłeś sprzet - Jakie rozwiązanie proponujesz - Podaj jak sie z toba skontaktowac

Gość ciululul
a podaj link do tego forum

Gość ja też juz po i tez
angielskiego to się boje :/ ani razu chyba nawet listu i tych innych zaproszen ogloszen itp nie pisałam ... kurde :/

Gość ciululul
mysle ze jak ktos sobie popróbuje to bedzie dobrze :) pisac pisac i jeszcze raz pisac :)

Gość black or white
a co to w ogole ma byc ze znacie pytania wczesniej ;P ja jak pisalam nie bylo zadnych przeciekow ani na probnej ani na normalnej :O

Hej:) Też pisałam dziś maturę próbna, wybrałam temat 1, bo nie trzeba było się do niczego odwoływać, prostszy był chyba:D A jutro niemiecki rozszerzony, ktos zdaje też?:)

Gość ja też juz po i tez
Własnie musze pocwiczyc angielski dzis :D

Gość mamaaaa mijaaaaa
trzeba sobie radzic, niektore rzeczy wcale sie nie przydaja na studiach a jednak trzeba miec super zdane zeby sie dostac, takie zycie...