Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfggrf

Próbna matura 2008, napisaliscie?

Polecane posty

Gość ciululul
a co napisaliscie w tej tabelce?

Gość ciululul
angielski jest piękny! bardzo go lubie

Gość mamaaaa mijaaaaa
ja angielski tez lubie ale polski to tragedia, nie chodzi mi o jezyk, tylko matura z jakis zjebanych wierszy i pierdol... zamiast nas uczyc jak rozmawiac, pisac rozne cv, listy motywacyjne i inne przydatne w przyszlosci rzeczy to ucza o jakis oksymoronach hedoizmie i innych niepotrzebnych bzdurach!

to jest twój ojczysty język wiec powinnaś coś o nim wiedzieć, a nie tylko to jak pisać CV tego uczą na innych przedmiotach

Gość ja też juz po i tez
Kuurwa z tym angielskim na tym forum to ja nie wiem juz :D:D: kto w koncu ma racje ? ta karolina czy tem kpoles ? nie wiem jaka wersja... :-O

Gość ja też juz po i tez
A ta tabelka też walnięta była jakaś... porównałam takie proste rzeczy w stylu spedzaja czas na lonie natury - ogladają telewizję nawet kaska z 3 b- angelina jolie reszty nie pamietam :D ale na tej zasadzie pisałam a wy?

Gość ciululul
ja tez tak napisalam, no niby proste ale za 1pkt tylko :(

Gość ja też juz po i tez
Zad5. Wyjaśnij jaka funkcje pełnią w akapicie 8 formy: a.) liczba pojedyncza np. zdziwia mnie cisza za oknem b.) liczba mnoga: nasze dzieci wcale tego nie robią a to pytanie ? w ogole nie wiedziałam o chuuj im chodzi :-O Jakies bzdury popisałam:D

no ja tez pisałam co mi do głowy przypszło napisałam ze l.poj- ukazanie indywidualnych przmeyśleń autora a l.mn - by pokazać, że te zjawisko nie jets pojedyncze, ale ma wiekszy zasięg... Ale czy to dobrze to kto wie:P

Gość ja też juz po i tez
To mamy tak samo :D:D:D ale wydawało mi sie wlasnie takie naciągane :) Dziwne to pytanie w ogóle

Gość ja też juz po i tez
Zad10 z akapitu 3 wypisz dwa zwiazki wyrazowe zaczerpniete z jezyka potocznego O, a to ? :D tez nie wiedziałam... i walnęłam tak z głupia wte i we wte słowo klucz :-O :-O :-O

hmmm ja dałam tam "wte i wewte" i jeszcze dałam "spec od reklamy i marketingu" , chcialam napisac samo "spec" , ale pisało "związek wyrazowy" więc zwątoiam i pspisałam całość:O:O:O

Gość ja też juz po i tez
No ja też do końca nie jestem pewna jaka jest prawidłowa odpwoiedź :-O Nie lubie takich pytań z doopy Niby tak mają weidze sprawdzac... :-O Zad.8 W kontekscie akapitow 12 i 13 napisz ktory ze starozytnych filozofow Epikur czy Arystyp z Cyreny jest blizszy wspolczesnemu czlowiekowi i dlaczego a tu co napisałas? ja epikura dałam

to pytanie też mi nie podpasowało:O E końcu nie można wszytskiego uogólniać, dla jednego ten będzie bliższy , a dla drugiego ten drugi:O:O:O W ogóle dla mnie dość trudny był ten test. Ja postawiłam tez na Epikura, choć wiem ze połowa dziewcżat z mojej klasy napisała tego z Cyreny.

Gość a może wie
a może wie ktoś co bedzie jutro na maturze z rosyjskiego?

Gość ciululul
ja wiem co bedzie na maturze z angielskiego

Gość ja też juz po i tez
co ?:D wszedzie są po 2 wersje:/

Gość ciululul
a ktore wersje masz?

Gość ja też juz po i tez
Angielski - Podstawa : 1. (120-150 słów, 10pkt) Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy. -Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania. -Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli. - Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką. - Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy. 2. 5pkt Napisz ogłoszenie o spotkaniu z pisarzem organizowanym dla uczestników Klubu Miłośników Języka Angielskiego. -Podaj informacje o organizowanym spotkaniu. -Wyjaśnij jakiego rodzaju książki pisze zaproszony autor. -Poproś o przygotowanie się do wzięcia udziału w dyskusji. Poinformuj o upominkach dla uczestników. 3. Czytanie było jedno o Oliverze złodzieju, druga jakaś historia Lincolma, trzeciego nie pamietam, słuchanie jedno nagłowki tekstów, głownie o rodzinie, dzieciach, nastepne to wywiad o modzie. i tą : 1. Napisz krótkie ogłoszenie o sprzedaży samochodu. -poinformuj o stanie samochodu -dlaczego chcesz go sprzedać -podaj cene -jak z tobą się skontaktować 2. Napisz list formalny w którym zareklamujesz sprzęt audio - Dlaczego oddajesz sprzęt do reklamacji - Kiedy kupiłeś sprzet - Jakie rozwiązanie proponujesz - Podaj jak sie z toba skontaktowac a Ty ?:D ładny handel tu :D:D:D

Gość ciululul
ja tez mam te dwie tylko ze widzisz mysle ze raczej bedzie to 1 a ty?

Gość joannitka
no ja pisalam analize porównawczą fragmentu pana tadeusza i opowiadania ze stanu wojennego, wydaje mi sie ze poszło całkiem dobrze, w sumie na poczatku troche chaotycznie plan mi wyszedl ale pozniej sie rozkrecilam i wyrobilam w czasie do ostatniej minuty :) najbardziej boje sie historii:(

ja też dzisiaj pisalam próbną z polaka. Moim zdaniem była prosta,niepotrzebnie tak sie przed nią stresowałam.....moja wychowawczyni mówiła że próbna z reguły jest trudniejsza niż ta majowa więc skoro ta była prosta to jaka będzie ta majowa;) ja oczywiście wybralam temat 1 bo był zdecydowanie łatwiejszy. Jeszcze tylko angielski i biologia:-p a co napisaliście w podsumowaniu chodzi mi o tych którzy pisali 1 temat. Nie jestem pewna ale ja napisalam że te utwory mimo iż reprezentują odmienne epoki dotyczą tego samego problemu,mianowicie cierpienia matek po stracie dzieci,z tą różnicą że w \"lamencie\" ta miłość była bezinteresowna a w \"dziadach\" nie do końca,bo bylo cos tam że to jej ona była na utrzymaniu syna,to jej syn zajmował sie domem..... i nie wiem czy to jest ok....

Gość ja też juz po i tez
No ja myślę podobnie bo 2 raczej mało prawdopodobne. A z drugiej strony to ciekawe czy ktoś aż tak dobrze zapamiętał te pytania ? :) No sama nie wiem, ale w sumie zawsze to lepiej, wiem czego się spodziewać ;) Piszesz już sobie już te zadania ? :D

a wlasnie,tak z ciekawości....jakie były tematy na rozszerzeniu??

Gość ja też juz po i tez
Ewelaa ja to samo napisałam :D Słowo w słowo co tu napisałaś dotyczące tego tematu :) w sumie łatwe to było ale nudne jak dla mnie :P ja tez biologie bede pisać i sie boje najbardziej genetyki :/ krzyzowki genetyczne mnie przerazają... tematow na rozszerzeniu ani z ang ani z niemieckiego niestety nie znam :) Beda pewnie jeszcze gdzies na necie do wieczora :D:D::D

ej ale o ile sie nie myle to ogłoszenia i listy formalne są na poziomie podstawowym a nie rozszerzonym....!! na rozszerzeniu są jakieś rozprawki,opowiadania itp. raczej takie dłuższe formy. A ktoś ma może jakieś przecieki dotyczące podstawowej biologi??? jeśli już o tych \"przeciekach\" mowa:-p

Gość ja też juz po i tez
Tak, my o poziomie podstawowym pisałyśmy :) Nikt nie ma przecieków jeszcze z biologii chyba bo dopiero jutro będą pisać dodatkowy przedmiot a na razie jeszcze języki obce :)