Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pallmall

czy teraczy teraz w w ogole mozliwe jest miec w miare dobra prace bez studiow?

Polecane posty

Gość pallmall

j.w

Gość ja ja ja
nio w burdelu

Gość wszytsko można

Gość chyba bardziej zdolnosci niz
papier ale papier tez ważny

Gość można jak najbardziej
teraz studia nie sa gwarancją dobrej pracy,w sumie wszystko zależy od SZCZĘŚCIA,CZASEM ZNAJOMOŚCI:O

jesli załozysz własna działalnosć gospodarcza ( biznes) to tak , (ewentualnie drastyczny przykład z "burelem " ktoś podał ) w innych przypadkach razcej graniczy to w Polsce z cudem :-(

Gość dziadzia
uważam że najlepiej zarabiają fachowcy a nie jakieś tam magistrzaki, chyba że zadowala cię praca jako nauczyciel za 600 zł lub w jakimś urzędzie za 1000 zł...

jesli nie masz znajomosci to an kazda posade pracodawca przyjmie chetniej osobe z np. licencjatem niz matura (oczywiscie liczy sie też i doświadczenie ale mówie np o pierwszej pracy powazniejszej )

podejrzeaam, ze dziadzia jest 'fachowcem'...bez wyksztalcenia, ale zawsze 'fachowcem'...

Gość dziadzia
do chirality: za rok mgr

Gość dziadzia
chyba tylko ustną zaliczyła:P

studia dają często większe możliwości ale na pewno nie są gwarancją dobrej pracy. znam ludzi po studiach w bardzo kiepskiej pracy i ludzi tylko z maturą w dobrej. czasem nie tylko wykształcenie się liczy.

Gość dziadzia
w anglii i irlandii a nawetw niemczech znam tłuków po podstawówce co więcej zarabiają niż ja po studiach...

dziadzia - \'za rok mgr\'... \'ja po studiach\'... placzesz sie kobieto w zeznaniach

wątpię żebyś znalazł/a pracę bardziej ambitną niż wykładanie towaru w żabce itp bez studiów ...spójrz na to ze strony pracodawcy....gdybyś miał/a do wyboru pracownika z paroma językami studiami jakimiś tam kursami specjalistycznymi itp. itd. a kogoś kto nie zna języków lub zna jeden nie ma studiów nie ma kursów ani doświadczenia ...to kogo byś wybrał/a ? Zapewne tego kto ma więcej wiedzy i może się bardziej przydać?tak na zdrowy rozum jaką ty chcesz znaleźć pracę ? Chcesz się łapać byle czego byle zarobić czy mieć wyspecjalizowaną wiedzę i móc wybierać wśród ofert pracy która ci bardziej przypasuje.?

Gość dziadzia
do chirality: po pierwsze to jestem facet, a po drugie licencjat a teraz 1 rok 2-letnich mgr, więc mówi się że po studiach... przecież nie średnie!!!

Jeśli chcesz dobrze zarabiać musisz coraz to podnosić swoją wartość dla pracodawców :) Im większe masz wykształcenie im więcej masz kursów im więcej znasz języków im większe masz doświadczenie tym jesteś cenniejszy dla pracodawcy i tym lepsze masz oferty pracy :) no chyba że chcesz czekać trzy lata na awans.

Gość kjhuh
a potem budzisz sie z reka w nocniku, że nie żyłeś.

dziadzia - czyli parafrazujac twoj porzedni post, jestes tlukiem ze w trakcie studiow.

Gość faceci mają sporo możliwości
Jarek nie narzeka :D

Gość dziadzia
nawet prawka nie mam... za to mam jakiś kurs radiotelefonisty drużyny dowodzenia...

doda nie potrzebuje studiów :D ma przecież sylikonowe piersi :)

Gowno prawda :P Bo najwazniejsza role gra tu inteligencja emocjonalna... -samoswiadomość, -emaptia, -samoregulacja, -motywacja -efektywnosc spoleczna - to wszystko to cechy inteligencji emocjonalnej i osoby z wysokim IQ zajmuja nizsze szczeble w zyciu spol.-zawodowym niz ludzie majacy nizsze IQ a wyzsze IE ;)

Gość dziadzia
do chirality: tłukiem jestem że jeszcze mi sie tych studiów chce zamiast za granicą konkretną kase zarabiać...