Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę Żyć Dalej

Będe młodą samotną mamą...Ale nie smuce się, ciesze

Polecane posty

Gość Chcę Żyć Dalej

się ,że mam w sobie moje maleństwo. I nie obchodza mnie komentarze ludzi z mojego miasteczka ,ludzi ze szkoły,sąsiadów itp itd... Ciesze się tym,że będe mamą. Że będe miała swoją dzidziulke... Dam jej wszystko ! Mam wspaniałych rodziców ,których Kocham nad życie,gdyby nie oni chyba bym umarła...popadła w depresję . Ojciec dziecka nie chce mnie znac,nie chce miec ze mną i ze swoim dzieckiem nic do czynienia...Ok. Nawet nie będe zmuszała go do płacenia alimentów.Ten człowiek jest dla mnie nikim...Nakłaniał mnie do aborcji Ale w zyciu bym czegos tak wstrętnego nie zrobiła! Ciesze się Kobietki, po prostu chce mi się żyć!!!!!!!:) Mam 19 lat ,matura w tym roku. Wiem ze z pomocą rodziców sobie poradzę!:) Może gdzies tam czeka na mnie ukochana osoba... Może nie bede zawsze sama..... (Wiem ,ze napewno ktos tu będzie mnie wyzywał od najgorszych,ale tak sie potoczyło moje zycie,antykoncepcja tez zawodzi...w moim przypadku plastry) Kurcze ulżyło mi, dziękuję jeśli w ogóle ktoś to czyta. Pozdrawiam cieplutko:)

zazdroszcze ci:) ja mam 21 lat i bym sie zalamala jak bbym w ciazy byla:/

Gość Chcę Żyć Dalej
Jestem młodsza...ale jednak się ciesze:)

Gość no pierwszy raz
widze tak pozytywny opis ciazy w tym wieku;);) extraaa!!!!! Powodzonkaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość rude rude wlosy
a ja znam kobitki, ktore urodzily bedac jeszcze mlodsze niz ty i swietnie sobie poradzily:) mam nadzieje, ze Ty tez swietnie sobie poradzisz:)

kochana bardzo się cieszę razem z Tobą...wierz mi, że każda negatywna wypowiedź nie ma znaczenia...ja miałam 18 lat jak zostałam mamusią...jestem samotna...choć z kimś, może z przyszłym ojczymem...ale przez dwa lata byłam sama...i ani razu nie żałowałam tego, że tak młodo zostałam mamusią...maleńka jest moim Aniołem...motywacją i siłą...nie obchodzą mnie wpisy że dziecko rodzi dziecko...jestem szczęśliwa i dumna...moje znajome żyły jak każdy nastolatek...ale nie miały celu w życiu...zaraz kończę studia...może zrobię magistra...pracuję na własne dziecko maleńka ma wszystko...może poza tatusiem...ale on na nią nie zasługuje...trzymam mocno za Ciebie kciuki

Gość taka jakas see
jestes tak cudna i urocza dziewczyna ,ze nie jeden bedzie sie bil o twoja milosc a twoje dziecko pokocha jak swoje:)

Gość Chcę Żyć Dalej
"Dziecko nie pcha się samo na świat" Jest takie powiedzenie bardzo prawdziwe. Ja dam wszystko co najlepsze mojej kruszynce! Tak chcialabym aby kiedys moja dzidzia była dumna ze mnie... Ze sobie poradziłam...ze wszystko się ułożyło... Jejku chyba za bardzo odbiegam w przyszłość:) a ostatni wpis.. dziękuje ,az mam łzy w oczach.....

gratuluję dzidzi i przede wszystkim podejścia ;) pewnie że sobie poradzisz!!! a i życie sobie za jakiś czas ułożysz powodzenia

Gość Chcę Żyć Dalej
Dziękuję Wam...Dziewczynki jesteście wspaniałe! Nie moge opisac mojego szczęscia....:):) Nie potrafię!

tylko pamiętaj nigdy się nie zalamuj nawet jak będzie ciężkawo- to zawsze idź do przodu za pare lat będziesz pewnie jedną z najszczęsliwszycho kobiet pod słońcem

Gość Chcę Żyć Dalej
Będe starac się z całego serca ,aby wszystko było dobrze...Choć nieuniknione jest to że złe chwile też będą... Ale mam na kogo liczyć! To jest najważniejsze

Gość wow wow wow
Autorko, aż się popłakałam z wzruszenia. Jesteś wspaniała! Gratuluję Ci z całego serca! A ten twój były to jakaś ciota - taką cudowną kobietę zostawić, to trzeba być gejem :D

pewnie- noce nieprzespane płacze itp- ale każda to przechodzi niezależnie od stanu cywilnego;) a i tak usmiech malucha ci wszystko wynagrodzi

Gość Chcę Żyć Dalej
Ale wiecie co dziewczynki?? Ja chyba umre z radości jak ujrzę buźkę mojego malutkiego słoneczka... Chociaż to jeszcze 7 mcy... Ale zleci!:):) Ja po prostu wiem,ze tylko tak moze byc, urodzic malenstwo i zyc dalej! :)

Chcę Żyć Dalej zazdroszcze Ci tej sily i energii jaka masz w sobie.jestem w Twoim wieku i przyznaje ze tez chcialabym miec dzidziusia choc balabym sie ze sobie nie poradze.wiem jedno gdyby taki maly okruszek pojawil sie na tym swiecie bylabym najszczesliwsza osoba i dala bym mu wszystko cala moja milosc. moze to glupie ale myslalas juz nad imionami dla szkraba?:)

a o alimenty to zabiegasz nie dla siebie tylko zeby dziecku było lepiej. zastan ów sie moze warto.

Życze powodzenia :) Miło się Ciebie czyta tzn że masz tyle walki,tyle śił,tyle energii :D mimo że jest jak jest (nie chodzi mi że w tym wieku jesteś w ciąży,lecz o to jakim draniem okazał się facet) . Na moim osiedlu jest dziewczyna.Kiedy zasłża w ciąże miala niecałe 15 lat.Facet wiadomo jak facet szukać jego jak igły w sianie.Dziewczyna miała takie same nastawienie jak Ty i wygrała :D Teraz ma 23 lata z pomocą kochanych rodziców ma wszystko - skończyła szkołe,zrobiła mature,teraz kończy studia,ma prace itd .Jest wspaniałą matką i kobietą

Gość Chcę Żyć Dalej
walentino: Taak myslałam:) Jesli to będzie córunia to Laura ,jeśli chłopczyk to Dawidek albo Marcel....:):)

o marcel tez myslalam ze tak nazwe swojego synka bardzo ladne imie Marcelek:) a jesli chodzi o mnie to dla coreczki podoba mi sie NaDIA ALE lAURA TEZ CHCIALAM KIEDYS TAK NAZWAC DZIDZIUSIA LAUYRA OLIWIA JAK DWA DRZEWA:) moze to glupie ze juz mysle o imionach ale jakos jest to silniejsze ode mnie

Gość Chcę Żyć Dalej
Princpolo - Nie dziękuje hehe:):) Kochana jesteś! Nastawienie człowieka do życia jest najwazniejsze! Musi byc optymistyczne! U mnie musi!:):)

Gość Chcę Żyć Dalej
walentino: Ale dlaczego głupie???? To własnie piękne!:) I w ogóle jakie sliczne imionka! Ja kochalam dzieci od zawsze.. kiedys czesto chodzilam do sklepu dla bobasków i oglądałam wózki,nosidełka,ubranka takie malusieńkie....:):)

chcę żyć dalej tylko pozazdrościć takiej postawy..życzę Ci żebyś wytrzymała w niej do końca :-) ja jestem trochę starsza a jak sie dowiedziałam ze czeka mnie samotne macierzyństwo to byłam przerażona..ojciec dziecka też mnie olał i jeszcze dodał że skąd on może wiedzieć że to jego :-/ w ciągu tych miesięcy ciąży moje podejście się zmieniło, zaczęłam się cieszyć i czekać na tą małą istotkę :-) a kiedy dwa tygodnie temu urodziłam to było najbardziej niesamowite przeżycie w moim życiu..teraz jest momentami ciężko, to poznawanie dziecka, zmiana trybu życia, dochodzenie do siebie po porodzie..to wszystko wykańcza zwłaszcza psychicznie..ale jak tak patrzę na ten mój skarb to wynagradza wszystko :-) podziwiam Cię że tak podchodzisz do tego że jesteś w ciąży i to w tak młodym wieku :-) tak trzymaj !!!!

Chcę Zyc Dalej-gratuluje optymizmu i podejscia do zaistnialej sytuacji!!Naprawde mimo swojego mlodego wieku jestes prawdopodobnie dojrzala kobieta.Masz racje , nie przejmuj sie gadaniem ludzi-oni zawsze beda gadac tak to juz jest w zyciu:)Ciesz sie tym co masz-bedziesz miala dzidziusia-najpiekniejszy okres w zyciu kobiety:)Mozesz liczyc na pomoc rodzicow a to juz naprawde duzo-oni sa z Toba i zawsze beda.Poradzis sobie tewgo jestem pewna.Grunt to sie nie poddawac!Teraz robisz wszystko nie tylko dla siebie a dla WAS:)))) Ojciec dziecka-NIECH ZALUJE-opamieta sie ale wtedy bedzie juz za pozno-w sumie dobrze ze sie okazalo kim jest po co niepotrzebne rozczarowania jak didzius bedzie juz na swiecie? Jasna prawa ze gdsm czeka na Ciebie KTOS-ja jestem niepoprawna romantyczka-wszystko bedzie dobrze!!Zobaczysz!Nic nie dzieje sie bez powodu a i po kazdej burzy wychodzi slonce;)))Pamietaj! Zycze powodzenia i uwazaj na siebie tzn na Was:))

JA TEZ UWIELBIAM PATRZEC NA WOZKI DLA DZIECI I INNE AKCESORIA W OGOLE UWIELBIAM TAKIE BOBASKI I WIEM ZE DLA SWOJEGO SKARBA BEDE STARALA SIE BYC NAJLEPSZA MAMA. SZKODA TYLKO ZE MIALAS NIEODPOWIEDZIALNEGO FACETA KTORY ZACHOWAL SIE JAK DZIECKO. JA MUSZE PRZYZNAC MAM WSPANIALEGO KTORY SAM CHCIALBY MIEC JUZ DZIDZIUSIA. ALE GLOWA DO GORY WAZNE ZEBY MALENSTWO BYLO ZDROWE I JAKOS SOBIE PORADZISZ ZRESZTA NAJLEPIEJ O TYM WIESZ:)

Gość Chcę Żyć Dalej
panna Klara: O jejku ja juz zazdroszcze...maleństwo masz juz obok siebie. Tez jesteś samotną mamą... Musisz być bardzo silną kobieta! To jest piekne! Nie mozna się poddawać! I ja sie nie poddam :* tylko dlaczego faceci są takimi draniami? dlaczego? Jak mozna wyrzec sie wlasnego dziecka,lub kazac usunąc ciąże...Boże to jest chore;/

Gość Chcę Żyć Dalej
Dziewczyny brak mi słów jestescie kochane! Kobiety potrafią się zrozumiec.... Nio niestety trafiłam na złego mężczyzne...gdybym wiedziala wczesniej... Nie cofnę czasu. Mieszkam w Gdańsku:)