Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiem tak

Śmieszą mnie ludzie, którzy nagminnie używają słów...

Polecane posty

Gość a mnie drazni naduzywanie
slowa "zjawiskowy", teraz co drugi chrzani zjawiskowe to, zjawiskowe tamto. Jakis czas temu ogladalam "co za tydzien" no i Janiak wypowiadal sie o marce Alfa Romeo. Gada gada i nagle "prowadzi sie zjawiskowo". Samochod prowadzi sie zjawiskowo? co to za zwrot, ja pierdole..

Gość poza tym
wziąść zamiast wziąć - brr, pieniążki lubiałam zamiast lubiłam :/ i drażnią wszystkie zdrobnienia typu buziale, buziloki... a poza tym "poza tym" też pisze się oddzielnie :)

Gość poza tym
* buziolki - miało być

wziąść zamiast wziąć wezNę, zamiast wezmę włanaczam zamiast wyłączam i analogicznie: włanczam zajebiście - nie znoszę tego, a zwłaszcza u osób, które przekroczyły trzydziestkę jakiś czas temu. miesiąc czasu fakt autentyczny P.S. Wcale nie jestem nauczycielką.

Gość Agata976
Ha ha, dobry temat :) Mnie zawsze rozwala: *po pierwsze primo *szejść * "Jadę na łYkend" i gdy ktoś mówi do mnie bezpośrednio w 3 os. l. poj. : "Jak będzie miała czas, to przyjdzie"

jem LODA wiem, że jest to forma już dziś dopuszczalna (w niektórych przypadkach), ale nie mogę się do niej przekonać i zawsze mnie śmieszy

Przecież napisałam, że jest to JUŻ forma poprawna Ale mnie zawsze bawi :)

Pewnie bawi mnie z tego samego powodu, co Pana Worda. Bo ja nie bardzo lubię rewolucję w języku...

Wszystkie debilowate zdrobnienia :o Pędzę do domeczku bo synuś ma dzwonić z Belgusi. Ide na meczyk dietka jedzonko obiadzik:o:o:o:o:o:o Efekt końcowy Wrócic spowrotem

Brejdak to brat niby ma być (ale z jakiej paki??) a brejdaczka to już chyba wiadomo... Szlag mnie trafia na to...

Przyszedł łykend, zaczęłam se czytać kafe. Posiedziałam może ze dwajścia minut. Do pokoju wleciała wielka mucha. Siadła na mój chlebuś z masełkiem - masakra! A ja jestem obrzydliwa i w efekcie końcowym nie zjem śniadania. Papatki

Gość wysiadywaczka
mnie "córcia" wyprowadza z równowagi, jeszcze bardziej niż "synuś" Po cholerę zdrabniać? A już "mamunie" bełkoczące do swoich "dzidziuniów" ....no krew mnie zalewa! Znajoma mojej znajomej zna małżeństwo, które musi być ORYGINALNE, inaczej nie mogą, GARDZĄ normalnością, więc ich 3 letni synek nie mówi inaczej tylko "MAMUNIA" i "TATUŃ"

I ten cały sposób pisania małolatów... Zamienianie liter w wyrazach typu "sz" i "ż" na "sh", "u" na "oo" i tym podobne, czasem nie wiem, jak to przeczytać... Do tego dochodzą ciągłe zdrobnienia i pIsaNIe w TeN sPosÓb, co nie wiem czemu ma służyć...

kanapeczka z szyneczką....cielęcinka.....masełko do chlebusia.....obiadek..... mała kolacyjka z wódeczką...... Mężyk i żonka lub żonusia...... Pieniążki (chyba już pisałam), koniś, klapeczki, spódnisia, sukieneczka, żakiecik, autko ech.....!

Dobra, już dajcie spokój z tymi zdrobnieniami, każde słowo można zdrobnić, a chyba nie będziemy całego słownika przerabiać... ;)

No to zacytuję dwa zadania mojego życia:D Jedno mojej ex- teściowej, drugie koleżanki:D teściowa: "sensu a priori stricte sam fakt zjawy jest przerażający" (rozmowa o duchach) koleżanka (na piśmie): "Utwór ten, przeczytawszy go, wstrząsnął on mną"

Taka se gałązka - dorzucam Twoje zdania do kanonu! I moje - opis kosmetyku: "intensywne ampułki o ekskluzywnej konsystencji"

"ekskluzywna konsystencja"? :D:D:D O matko! Znajomy hydraulik na pytanie, czy na pewno przyjdzie w poniedziałek, odpowiadał: "VABANK!" I WCALE nie żartował:D

Ja też nie jestem nauczycielką - w mieście wrocławiu -w miesiącu lutym -mam coś w podobie:o - coś podobnego to znaczy -podskoczyć do góry -siemka, papatki -moja małżonka -ulica Rynek, plac Rynek. Strażnik miejski coś spisywał i ulica pisze, ja mówię, że Rynek nie jest żadną ulicą, to na plac poprawił. I tak jest zawsze, żaden urzędnik nie napisze Rynek. Co o tym myślicie, bo mąż mówi, że jestem maniaczką, a ja naprawdę szału dostaję.