Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirco

Dlaczego kobiety unikają określenia cipka dla tej części ich ciała

Polecane posty

Gość mirco

- często mnie zastanawia, dlaczego tak wiele kobiet (a jest ich zdecydowana większość) używa zamiast słowa "cipka" przeważnie dupa". Przecież to nie jest ani ładniej, a tym bardziej seksowniej. Dla mnie osobiście i jak sądzę dla znacznej liczby facetów słowo cipka brzmi dużo bardziej pociągająco i wzbudza większe podniecenie!

Gość moze dlatego ze okreslenie to
ma sie tak do tej czesci ciala jak "chuj", czy "kutas"... Jak powiesz do kobiety "Ty cipo" to jest to obrazliwe. Wiec dlaczego mialoby to byc ladne nazwanie waginy? ;)

Gość mirco
cipo - fakt jest obraźliwie, ale zato cipko, jaki cipeczka - chyba już nie, a za to jak napisałem mnie podnieca, zwłaszcza wypowiedziane przez kobietę z którą zmierzam się kochać.

Gość Evangeline
Nie ma fajnego i sexy okreslenia na ten narzad w jez polskim:-( Najzalosniejsze jakie slyszalam to chyba ... psioszka :-D

Gość Katusia_1991
najlepiej brzmi "rozklapiocha"

No to ustal to ze swoja partnerka ;) Ja tak uwazam... Kojarzy mi sie to z obrazliwym okresleniem. Jakby slowo to nie sluzylo to obrazania kobiet to co innego. Zreszta takie same zdanie mam na temat podobnych slow okreslajacych narzady meskie ;) I nie uzyje tego okreslenia w odniesieniu do mojego partnera, chocby nie wiem co ;)

Gość mirco
No faktycznie psioszka brzmi zbyt śmiesznie a za mało powaznie :-))

Gość mirco
Ps. A powiedzcie mi jakie są kombinacje znaków dla wy świetlania tych różnych uśmiechniętych, lub puszczajacych oczko twarzy. Ja znam tylko jedno z : - ) ), :-))

Gość gafa
Mnie denerwuje okreslenie cipusia:OKiedyś mój pan tak powiedział do mnie ''czyi cipusia wpuści do środeczka wujka Kutasika :O''

Gość gafa
:O mnie to nie rozśmiesza bo jak słysze wujek to mi sie kojarzy z kutasikiem :O

Gość a ja tylko niesmialo zapytam
jszcze slyszalam okreslenia "muszelka" i "myszka". Co o tym sadzicie? ;)

Gość złośliwa samica 30
Moją jeden zazywał imieniem --- :O

Gość mirco
Myślę, że muszelka jest tak samo dobra jak brzoskwinka - mnie leży jak najbardziej, a czasami mówię i czerwona różyczka, albo pachnąca różyczka - co o tym myślicie :-))

Gość mirco
Ale właściwie dodpowiedzi nie usłyszałem - dlaczego nie cipka tylko dupa, muszelka a cipka - to bym zrozumiał, ale tamto - dupa?????????????????????? a multum dziewczyn tak mówi!!

Gość bo mi sie źle kojarzy
jakoś tak przedszkolnie, coś w stylu "dziewczynki, cipki podcieramy od przodu do tyłu" :-o Mój facet też nie lubi słowa cipka, jak już musi to mówi łono :classic_cool:

Gość mirco
Evangeline - dzieki

mirco ---> Niezle! Faktycznie, tez mi sie obilo o uszy ;) Calkiem fajne i mysle, ze zupelnie zbedne jest slowo "cipa"... Jednak sporo tych okreslen jest. Chyba wiecej niz na meska odmiane :P

Gość mirco
daj spokój - łono - jak to brzmi - pompatycznie jakoś, w stylu niewiem twierdzy :-))

Gość asdfghjkiu
powinno się mówić: srom

"lono" kojarzy mi sie ze sredniowieczem i innymi okresleniami typu "bialoglowa", "niewiasta ;) Ale jak ktos lubi takie klimaty, to czemu nie ;) Troche tak nienaturalnie ;)

Gość kuciap stary
najlepiej to kuciapa

"srom" kojarzy mi sie z Angela (z Wlatcow...) :classic_cool:

Gość bo mi sie źle kojarzy
hehe, ale on to mówi żartobliwie :-) a w sytuacjach intymnych to mówi muszelka, pączuś itd. Ale słowa cipka jeszcze nigdy nie usyszałam i chyba dobrze.

a mnie w określonych sytuacjach wcale nie kojarzy się źle słowo \"cipka\", jest w nim nawet coś pieszczotliwego i odniecającego, jesli jest fajnie powiedziane i przez odpowiedniego faceta. Zdecydowanie wolę niż na przykład \"wagina\", \"dupa\", że już nie wspomnę o wymienionym tutaj słowie \"rozklapiocha\" czy innych tego typu :D \"łono\" - no niby neutralne, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że mój facet w łóżku, w goracym momencie nazywa to \"łonem\" ;) No niby jak to miałoby brzmieć?: \"uwielbiam Twoje ... łono\"??? :D Nieee, dla mnie drętwizna ;) tekst typu \"czy cipusia wpuści do środeczka wujka Kutasika\" jest w ogóle śmieszny na maxa i na mnie podziałałby zdecydowanie \"antypodniecająco\" ;) \"myszka\" i \" muszelka\" są mi znane z doświadczenia - całkiem ok :) przynajmniej ja to tak widzę ;)

Gość mirco
No właśnie słowa cipka nie lubicie, wiem jak si ę zachowuje moja dziewczyna jak nieraz go użyje, i mimo że tłumacze, że jezt ono dla mnie bardzo miłe i nic złego z nim nie kojarze, nie podyskutuje z nią!

Gość mirco
klaudka 27 - o takie kobiety jak try mi sie podobają - macie po prostu zdrowe podejście do tych spraw, trochę zrozumienia i wyrozumiałości

skoro wiesz, że go nie lubi, to po prostu uzywaj innego, które jej odpowiada - dla jednej "cipka" bśdzie podniecającym, pikantnym słowem, dla innej obraźliwym i wstydliwym. Tak to już jest