Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mi not jet

Macie wyrzuty sumienia z powodu uprawiania przedmałżeńskiego seksu?

Polecane posty

Gość mi not jet
---->CO ZA IDIOTA .... Nie komentyjsze a szkoda. Seks przedmałżeński idioto!!!! też zalicza się do cudzołustwa tylko jest grzechem nieco słabszym. A tłumaczone jest to w ten sposób, że zdradza się swojego przyszłego małżonka. Bo jest duże prawdopodobieństwo, że z kim innym się uprawia ten seks a z kim innym wejdzie się w związek małżeński. IDIOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość weż sie dzieciaku za lekcje ..
dobrze ci radze ....kończ wasć WSTYDU OSZCZĘDZ...

Gość mi not jet
---->weż sie dzieciaku za lekcje .. a ty dzieciaku ile masz lat? bo kaseta z mojej matury już dawno zaszła kurzem...:)

Gość mi not jet
To nie jest taka błaha sprawa tylko widze, że z wami trudno o tym pogadać. Ale wiedzcie że są kręgi ludzi, gdzie naprawdę każdy przestrzega takich rzeczy i bierze je bardzo poważnie

Gość weż sie dzieciaku za lekcje ..
Taa a kaseta z maturalnym zdjeciem mojego syna tez już zblakła ..

Gość to idz w te kręgi i nie rób
wiochy ....:O a moze ty Rydzykowy syn jestes ?!:D

Gość mi not jet
Jacy różni są ludzie....Wiele osób które znam, byłyby bardzo zdziwione jak bym im powiedział, że na wielkanoc nie byłem wcale w kosciele...

Gość mi not jet
i jadłem wielbładzie jaja ...:O a w wielki piątek byłem na wielkim krwistym steku ....mniam

Gość mi not jet
w piątek wieczorem nie byłęm na wielkim krwistym steku ale wędline jadłem

Gość mi not jet
ale nie wyspowiadałem sie z tego bo mi sie nie chciało ...:P

Gość nie mam...
dlatego nie chodzę do spowiedzi. Po co mam się spowiadać, skoro wiem, że zrobię to ponownie i nie żałuję za grzechy. Ale już niedługo wyjdę za mąż i znowu będę mogła wrócić na łono kościoła.

ja wierze w Boga do kosciola chodze, katolik jestem ale z seksu przemalzenskiego czy masturbacji NIE SPOWIADAM, SIE bo bym sie musial spowiadac codziennie chyba !!!!! bog dal nam seksualnosc i on nas z niej rozliczy a nie ksiadz ! OPANUJCIE SIE LUDZIE,spowiadac trzeba sie np z ABORCJI!

Gość nie. poniewaz zyje
za granica a tu katolicyzm nie dociera :P

Gość Karolina5555
To może ja też się wypowiem... Na pytanie czy mam wyrzuty sumienia odpowiem, że mam mieszane uczucia. Nie jestem jakaś super pobożna, ale staram się byc dobrym człowiekiem, wierzę w Boga , do Kościoła chodzę. Miewałam czasem wyrzuty sumienia , ale w sumie z moim facetem zamierzamy się pobrać i seks uprawiamy z miłości. Powiem tak : gdybym wiedziała, że wezmę ślub po ok. roku, póltora znajomości - nie uprawiałabym seksu pzred slubem. W sumie z moim facetem już na tym etapie związku wiedzieliśmy że chcemy się pobrać. Różne czynniki jednak sprawiły, że musieliśmy odsunąc to w czasie. Również finansowe. I tak właśnie jest w dzisiejszym świecie ! Dlaczego więc mamy czekać 4-5 lat z seksem, skoro jesteśmy pewni siebie i swej miłości i zamierzamy stanąc na ślubnym kobiercu jak najprędzej sie da?

Gość ostatnio mialam okazje
rozmawiac z księdzem ...Prawdziwym ! powiedział mi wiele ciekawych rzeczy ....seks przedmałżenski ze stałym partnerem nie jest piętnowany ale zdrada jednego z małżonków i takie tam ... ale przeraza mnie to co tu wypisujecie ...ten cały autor topiku to chyba jakis nawiedzony góru :O zniewiesciały stary kawaler czy co ...? Byłam świadkiem jak jakis ok 40 letni człowiek pytał ksiedza o możliwosć bierzmowania dla niego i pyta czy cos powinien zrobić czegos sie nauczyc itd ...a ksiądz spojrzał na niego i powiedział : wiesz co ty musisz ? TY MUSISZ BYC TYLKO DOBRYM CZLOWIEKIEM I MIEĆ DOBRE SERCE!!!!! niewielu jest takich ksiezy, inni pewnie zaczeliby wymieniac cuda .

Gość a ja myśle że

Gość a ja myśle że
założyciel to klecha:O

Gość a ja myśle że
albo stary zgrzybiały kawaler:O

Gość ludzie co wy piszecie wogóle
a więc całkowicie zgadzam się z --->to ja wam coś powiem myślę że jeżeli jesteśmy z tą jedną osobą i z nią się kochamy a nie tylko seks uprawiamy!!! seks możemy uprawiać z byle kim!!! i jeżeli wiążemy z tą osobą plany na przyszłość to zmienia postać rzeczy i jak można wogóle żałować miłości z ukochaną osobą kogo wy chcecie oszukać w konfensjonale??? księdza Boga czy może siebie samych???

do kajteek uważam ze nie powinieneś zaprzestać chodzenia do kościoła tak to jest grzech tak samo jak seks przedmałzeński i mój kochany każdy facet sie masturbuje no chyba że uprawia seks to wtedy to go zaspokaja ale jeżeli nie będziesz chodził do kościoła to możesz coś stracić: wiare także lepiej to przemyśl

do Companero zastanów sie co pisesz i mam pytanie dlaczego myślałeś/łaś że autor to panienka??? założe sie że jesteś gościem hehe twój ograniczony sposób myślenia... na to wskazuje

Gość zdradzona i oszukana
ludzie ja od 3 miesiecy nie miałam sexu!!!!! Juz wytrzymac nie mogę...:(:(:(

Gość podbijaaaam

Gość ludzie ja jem
żadnych wyrzutów- jedynie zadowolenie:)

Gość do Karoliny5555 i innych
pewni możemy być tylko tego, że umrzemy... dla mnie wszystko jest proste albo poważnie traktujesz swoje wyznanie i przyjmujesz je z wszelkimi konsekwencjami albo nie a spowiedź jest dla każdego, księża, biskupi, papież też się spowiadają i każdy z nas ma z czego :) wszystko zależy jaki masz stosunek do Boga i akurat kościoła katolickiego u protestantów i innych wyznań jest tylko spowiedź powszechna, ci to mają dobrze ;), nie łatwo być katolikiem