Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vichy.Dercos.27

Byłam przeciwniczką aborcji, teraz chyba jestem w ciąży i planuję usunąć

Polecane posty

Gość To wszystko bzdury
bez sensu to wszystko....jeśli ona nie może się zabezpieczyć,ze względów zdrowotnych to ma już do końca życia nie uprawiać sexu, bo konsekwencją tego może być ciąża??????

Gość nie krzyczcie już
zabezpieczenie przed ciążą to jedno, a dorosła odpowiedzialność za swoje czyny to drugie.

ja jednego nigdy nie zrozumie bo stawia mi sie taki obraz przed oczyma autorka urodzi ale niestety bedzie nieszczesliwa kobieta i matka i za jakis czas bedziemy slyszec w telewizji jak dostala szalu i dziecko zmaltretowala wiec co jest lepsze bo niestety naprawde to jej sprawa co zrobi moze kazdej z nas poprostu odpic palma po porodzie niechcianego dziecka ale rowniez mozemy dostac ja po usunieciu tak ze i tak zle i tak nie dobrze

a spirala czemu od razu ją wykluczasz? Ile aborcji można sobie robić zruinujesz sobie zdrowie psychiczne i fizyczne

Gość też bym usunęła
popieram autorkę, nie słuchaj moherów

Gość nie krzyczcie już
w dzisiejszych czasach prawie każdy może stosować jakąś w mia eskuteczną metodę antykoncepcji. Jest spory wybór między tabletkami hormonalnymi a prezerwatywą

oli - wracając do twojego pytania - mam dziecko jest to dziecko niechciane dziecko, które miało już termin na skrobankę dziecko którego nie potrafiłam zabić mimo wszystko uważam, ze każdy powienie mieć prawo do podejmowania suwerennych decycji i nikt nie powienin mu nawijac makaronu na uszy o tym, ze spali się w piekle, ze jest nieodpowiedzialna puszczalsa, ze nie wierzy w to, ze antykoncepcja moze zawieść, ze trzeba byc dorosłym plepleple bo potem taka osoba wyłacza komputer w poczucie dobrze spełninej misji, a ta kobieta zostaja sam ze swoją niechcianą ciążą i problemami

Gość To wszystko bzdury
może i mam jakieś fanatyczno-radykalne poglądy, może i jestem dziwna, ale mam prawo do własnego zdania.... Powinno się dbać jak tylko można najlepiej o te dzieci które się już ma, zapewnić im jak najlepszy start w życiu, chuchać dmuchać i rozpieszczać.A tych których się nie chce i jeszcze nie ma......dopowiedzcie sobie same! Zygota to nie dziecko i kropka!

haris to co trzeba zrobic? napisac " idz usun bedzie ci lżej i dalej sie nie zabezpieczajcie bo jak wpadniesz to znów usuniesz?"

Gość nie krzyczcie już
tak, zgadzam się, niektóre zygoty powinny były być usunięte

niestety do tego trzeba troszkę dojrzałości i nie trzeba byż moherowym beretem żeby stwierdzić że coś tu nie gra Najłatwiej jest przyporządkować ludzi do jakiejś kategorii w dodatku śmiesznej nie mającej nic wspólnego z prawdą podejrzewam np że ostatnia wypowiedź była napisana przez uczennicę co najwyżej gimnazjum być może się mylę Pewnie że wygodniej jest napisać jestem z Tobą itd. ale tak na prawdę Vichy napisała mało o sobie i właściwie trudno tu mieć jakieś zdanie

Natrzaskałyście już 4 strony pyskówki i nadal nie dotarło do Was że autorka Was o zdanie na temat skrobanek nie prosiła? :D :D :D Wystarczy założyć kolejny topik na ten sam temat, a Wy już macie porywające zajęcie na cały dzień :D

sarkastyczna no wlasnie. nie prosila tylko chciala sie pochwalic ze podjela decyzje i zmienila zdanie... wiec moze przeczyta i dotrze ze aborcja nie równa się antykoncepcja. wpadla na dobry plan zeby cos z tym zrobic i moze warto prowadzic plan w czyn zanim znów dojdzie do takiej sytuacji?

Gość To wszystko bzdury
Sarkastyczna- bo nam się nudzi....

ta :O i tak do rana debata ZA i PRZECIW aborcji a spojzcie w tamat topiku... tu nie ma o czym gadac! pa

Gość porywające zajęcie
to masz chyba ty cyniczko... po co w ogole to czytasz?

\"tylko ze przed niechcianym dzieckiem się zabezpiecza i tutaj wlasnie jest ten problem.\" no owszem tylko co ten watek wnosi do dyskusji mleko już się rozlało ona juz jest w ciązy chodzi po prostu o to, zeby nie trzaskac dziobem w świętym oburzeniu bo zawodnosc antykoncepcji moze przytrafić się każdej z nas

haris czy z perspektywy czasu nie mialabys wyrzutów gdybys usunela?

Gość a moja mama miąła mnie usunąć
kiedy po raz 4 się dowiedizła że jest w ciąży, załamała się Dziękuję codziennie za to, że żyję. bo życie jest piękne. A byłma tylko zygotą, mama była już w poczekalniu u lekarza, nie wesżła do gabinetu.

No właśnie Haris ale ty go z jakiś powodów nie chciałaś i tu jest sedno pewnie były na prawdę ważne A skoro go nie chciałaś to jeżeli wolno spytać czemu go nie oddałaś? Ty nie zrobiłaś skrobanki ale nie wiadomo czy jak byś zrobiła to czy nie miałabyś wyrzutów sumienia Dlatego tłatwo powiedzieć jestem z Tobą bo to nie za tobą przez resztę życia będą chodzić wyrzuty sumienia Więc nie pisz o jakimś katolicyzmie fanatyzmie nie obrażaj mnie tylko mogłaś od razu napisać co cię boli bo najłatwiej kogoś obrazić Ja mam dwadzieścia parę lat jestem młoda co nie oznacza że nie mogę mieć własnych poglądów i potępiać kogoś kto nie rodzi dla wygody i nie stosuje spirali też dla wygody każdy ma inne zdanie

MaMani nie umiem odpowiedzieć na to pytanie do tego sie to wszystko sprowadza - nigdy nie jestesmy w stanie przewidzieć się jak zachowamy się w danej sytuacji póki się w niej nie znajdziemy

Gość To wszystko bzdury
i to by było na tyle....Moja teściowa powiedziała mi kiedyś tak: Zaszłam w kolejną ciążę w dwa miesiące po porodzie, gdybym mogła cofnąć czas usunęłabym oboje....dodam jeszcze że zgotowała własnym dzieciom w dzieciństwie małe piekiełko...tym się kończą niechciane ciąże.

ja wiem ze zycie to nie bajka i nie ksiazka ale dla tych co nie czytaly polecam "Ono" :) Mnie sie podobalo :)

Gość a mleko jeszcze sie nie
rozlało, o autorka nie wie jeszcze czy jest w ciazy...;)

oli - posiadanie własnych poglądów na dany temat jest jak najbardziej ok tylko potepianie innych osób, bo mają odmienne zdanie to już niebardzo :O

Haris - nigdy nie jestesmy w stanie przewidzieć się jak zachowamy się w danej sytuacji póki się w niej nie znajdziemy. Tak ale kiedy się już w niej znajdziemy, mamy szansę zachować się tak, żeby potem móc spojrzeć w lustro

życie to codzienne wybory, a nie chaotyczny zbiór przypadkowych zachowań - przynajmniej takie powinno być życie dojrzałej świadomej osoby