Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość TOZ Wrocław
Ksenofaryno, zapraszam Cie do wprowadzenia Twoich postulatów w czyn:-)) Wówczas przekonasz się czy to, co proponujesz, jest realne i mozliwe... Łatwo jest sie dziwić i narzekać, albo krytykować (choc przynajmniej Ty nie krytykujesz:-)) ), ale dużo trudniej zrealizować swoje pomysły. najlepiej kazdy sie o czymś przekonuje gdy próbuje cis sam zrobic i przy tym pokonać róznego rodzaju przeszkody... Pozdrawiam, Szczepan Kawski

Gość TOZ Wrocław
Każda inicjatywa, każdy pomysł i każda pomoc jest w tej sprawie niezwykle cenna:-)) Dziekuję w imieniu psiaków z Zamku... oto nowy artykuł: Kamieniec Ząbkowicki - ARGO ze strasznego Zamku Historia Argo – pieska urodzonego w piekle Od 1992 roku; do gminy, policji i prokuratury; wpływają regularnie doniesienia o potwornych warunkach w jakich trzymane są psy na zamku w Kamieńcu Ząbkowickim. Mimo licznych interwencji dzierżawca zamku nadal psy głodzi i nie zapewnia im opieki. Raport urzędu gminy z 2002 roku podaje, że na zamku przebywało 50 psów. W 2007 roku naliczono ich około 25. Mimo, że psy rozmnażają się stale; liczba ich nie rośnie lecz maleje ... http://zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=432&Itemid=198

Gość TOZ Wrocław
Ksenofaryno:-)) Ten dziadyga nie był dzierżawcą Zamku, który przynosi złote jajka Gminie... Gdyby nie to, ta sprawa byłaby załatwiona nascie lat temu:-((( Nie ludzie, a okolicznosci i lokalne układy decydują o tym czy cos łatwo załatwić czy nie.

Gość hmhmmmmmm
chyba tam wjade i zrobie porzadek z tym skurwysyneeeeeeeem😭

Gość hmhmmmmmm
jak mozna byc takim skurwysynem😭

Gość o ranyyyyyy
czemu nikt nie pojedzie w nocy i nie wypusci tych psow przeciez to chore on sie pewnie na nich teraz jeszcze bardziej wyzywa za to ze teraz ma problemy z prawem i wszedzie o nim gadaja:(

Gość o ranyyyyyy
glupie gadanie trzeba tak jechac i zrobic z nim porzadek co to znaczy nie moze oddac psow ide i je zabieram kurwa mac co za ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie moge😭 a te male biedne psyyyy od malego maltretowane a te za ta folia to co one tam robia on stwierdzil ze zdechna niedlugo i dlatego je oddzielil od reszty 😭 ja pierdoleeeeeeeeeeeeeee

Dzisiaj po godzinie 20.00 napisałam do programu tvn UWAGA o historii psów z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim, jak również prosiłam ich o kontakt z Tow.Ochr.Zwierząt z Wrocławia, jak też pisałam w swoim imieniu i was wszystkich,że jeśli sumiennie zajmą się tą sprawą to kafeteriuszki z portalu internetowego będą również wrażliwi na cierpienia i choroby dzieci z ich prowadzonych akcji.Forma szantażu? I zobaczymy na ile są wrażliwi na cierpienia zwierząt.Podałam swój email ciekawa jestem czy się ktoś odezwie.

Gość podnoszeeeee

jEATEM CIEKAWA CZY PROGRAM UWAGA ZAINTERESUJE SIĘ SPRAWĄ.Uczmy dzieci miŁości DO LUDZI I DO ZWIERZĄt.Nie bądźmy obojętni!!!!!!!!!!!!!!!!

Najłatwiej się wyżyć na bezbronnej istocie ktÓra nie potrafi powiedzieć o swojej krzywdzie.Ale zło zawsze wraca do oprawcy ktÓre je wyrządził!!!!

Gość TOZ Wrocław
Wysłalismy do Wójta monit w sprawie wydania decyzji o odebraniu psów. Mozna go przeczytać, podobnie jak wniosek i ekspertyzę, na stronie TOZ we Wrocławiu www.zotozwro.org.pl Zapraszam, Szczepan Kawski

Gość wkurwiona szopena
ważne pytanie gdyby doszło do ewentualnego odebrania psów ( w co ciężko mi uwierzyć bo już by do tego doszło w tym "fenomenalnym", "oświeconym" kraju) ...to co z tymi psami dalej? bo znając nasz "rozwinięty" kraj nikt nie bedzie wiedział co z nimi dalej i albo pojadą do laboratoriów (nieoficjalnie o czym media i tak nie puszczą pary z gęby) albo zostaną uśpione (oficjalnie z powodu np. agresji lub złego stanu zdrowia) czyli zostana odsprzedane na doświadczenia taka czarna wizja ale poważnie... wie ktoś co dalej z nimi się stanie? schronisko je czeka, tak? czy jak ?

Ja mam wielka nadzieję,że te zwierzęta zostaną odebrane i weterynarze, ludzie dobrej woli, schroniska , wolontariusze itd. zajmą się nimi w sposób profesjonalny. Mam nadzieję również , że p.Szczepan Kawski poinformuje nas o dalszych losach psów. A co na to powołana do \"życia\" Straż dla zwierząt? Aaaa właśnie - zaraz wejdę w google i zobaczę na jakim terenie działają. Wiem,że w Lodzi jest taka straż.A poza tym warto od czasu do czasu wejść na Volte ( Wolte) , co prawda, tam większość to koniarze, ale też ludzie kochający zwierzęta.

Gość TOZ Wrocław
Wszędzie piszemy, ze szukamy dla nich Domów Tymczasowych oraz uczciwych schronisk... Nie ma mowy o czarnym scenariuszu wizji zakreślonej powyzej. Będziemy też domagać sie od Wójta, aby zorganizował w swojej gminie Gminny Osrodek Opiekuńczo-Adopcyjny, co promujemy na Dolnym Ślasku, jako najtańsze i najlepsze dla psów rozwiązanie, o ile będzie pod rzetelnym nadzorem. Zatem szukamy domów na tymczas albo warunkową adopcję. Chętnych prosimy o zgłaszanie sie na adres: animals3@zotozwro.org.pl Pozdrawiam, Szczepan Kawski

TOZ Wrocław --->>> chciałabym uzyskać informacje nt.nie tyle Ustawie o Ochronie Zwierząt co o aktach wykonawczych , czy one istnieją , a jeśli nie , to dlaczego do tej pory nikt nie interweniował w sejmie? Zastanawiałam się czy Warszawska Komenda Straży dla Zwierząt jest to tylko następna instytucja do brania pieniędzy, czy działają na podstawie własnego statutu i nic poza tym ? Może należałoby zwrócić sie z petycją do naszych szanownych posłów jak z prawa tak z lewa, aby raczyli w przerwie podjąć ten temat?

Gość TOZ Wroclaw
Ustawa o ochronie zwierząt ma wydane wszystkie akty wykonawcze. Dlaczego o to pytasz? One nie maja zadnego znaczenia dla tej sprawy, bo dotyczą innych spraw.

Gość a to naprzyklad
"3. W przypadkach niecierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu, policjant, a także upoważniony przedstawiciel organizacji społecznej, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, może odebrać mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta miasta), celem podjęcia przez ten organ decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia. 4. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 i 3, kosztami transportu, utrzymania i koniecznego leczenia zwierzęcia obciąża się jego dotychczasowego właściciela lub opiekuna. 5. Do należności z tytułu kosztów określonych w ust. 4 stosuje się przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. 6. Odebrane zwierzę podlega zwrotowi, jeżeli sąd nie orzeknie w trybie art. 35 ust. 3 przepadku zwierzęcia, a także jeżeli postępowanie karne w tej sprawie zostanie umorzone." to tekst z ustawy o ochronie zwierzat-dlaczego nie mozna go zastosowac?

Mnie intryguje ta niemoc w odebraniu tych zwierząt, wręcz ukarania dokładnie wszystkich, którzy do tego dopuścili.To przecież jest karygodne. Weszłam w ggoglach na Zamek w Kamieńcu Ząbkowickim, i normalnie włos sie zjeżył - to tak delikatnie mówiąc.Bo jeśli turyści odwiedzający ten pałac widzą ten stan rzeczy , składają zawiadomienia do prokuratury i nic, to w takim razie o co chodzi? Wiem to, że bezwzględnie tym zwierzakom jest potrzebna natychmiastowa pomoc. Jestem z wami jak najbardziej.Co prawda Warszawa jest trochę oddalona od Wrocławia.Pozdrawiam.

proponuje niech kazdy kto tu zaglda i chce pomoc tym psom niech oprocz listu do wojta wysle tez maile do tv- np do \"uwagi\" do tvp ,do tv regionalnych i lokalnych gazet-razem mozemy naprawde pomoc

Gość TOZ Wroclaw
do "a to na przykład" wszystko ładnie i pieknie brzmi, ale real jest taki, ze nie mozesz legalnie wejść na teren czyjejś posesji bez nakazu prokuratorskiego lub sądowego, jeśli własciciel sie nie zgadza na wejście na teren posesji czy do mieszkania i tu jest "pies pogrzebany"! przez to cytowane przez ciebie przepisy sa martwe podobnie gdy chcesz przeprowadzic kontrolę, bo masz cynk... dlatego robimy starania (projekt, lobbing) by wprowadzic dla organizacji społecznych dla ich inspektorów uprawnienie do wchodzenie wszędzie w celach kontrolnych i by mieli pełne uprawnienia do decydowania o odbioreze, by te sprawy rozpatrywały sądy 24-godzinne i by tacy ludzie dostawali sądowy zakaz trzymania jakichkolwiek zwierząt! itd. Jak będziemy gotowi, to zrobimy akcję zbierania podpisood tym projektem...