Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość TOZ Wrocław
Masz rację, gnidy są wszędzie:-( A przy okazji, czekam na wieści od Pani z Fundacji Mrunio, która jest duzo bliżej Kamieńca niz TOZ we Wrocławiu, gdyż dzisiaj spodziewamy się informacji o decyzji Wójta. Jak tylko coś będę wiedział, to dam tu znać i oczywiscie wiecej szczegółów będzie na naszej stronie www.wroclaw.toz.pl zapraszam na nia nieustannie, bo kazdego dnia są nowe ważne, ciekawe i pouczajace informacje, a jest ich juz na stronie kilkaset na rózne tematy: zwierzęta, ekologia, zrównoważony rozwój, adopcje, interwencje, prawo, porady itd.. jesli macie problem ze zwierzętami, mozecie do mnie pisać zapytania, chetnie poradzę, a przy okazji problem i porada znajdą się na naszej stronie jako gotowiec dla innych:-))

Gość klara1001
Sprawa psów z kamieńca musi trafić do telewizji ogólnopolskich np. tfn 24, tvp 1 \'sprawa dla reportera\' Elżbiety Jaworowicz. Te programy mają dużą oglądalność i cała Polska dowie sie co wyprawiają władze gminy!!!Zwirrzęta należy odebrać siłą, wejść na teren zamku i nie czekać na zgodę wójta który jest pierwszym hamulcowym w całej sprawie!!! Sobiecha obciążyć kosztami leczenia i żywienia zwierząt.W tym regionie prawa łamane jest każdego dnia przez wszystkich tzw.\'miejscowych!! To musi zobaczyć cała Polska jak wygląda spotkanie z aparatem administracyjnym i organami ścigania!! Szkoda czasu na dyskusje o udręczonych, zagłodzonych psach Sobiecha, trzeba działać natychmiast i zdecydowanie - tak jak działali w Rozpudzie. Dość już ukłonow i próżb do \'miejcowych\' o wydanie decyzji, o zainteresowanie itd., - do dzieła muszą przystąpić silne ręce i mocne narzędzia (młoty, piły, kopary itd.) A może należy zainteresować tą sprawą Pana posła Palikota i jego komisję, która próbuje uleczyć obowiązujące przepisy.

Gość TOZ Wrocław
Klara1001 Masz rację, ale chyba nie wisz, ze własnie sie w tej sprawie juz dużo dzieje i to równiez w mediach. powinnas zajrzeć na stronę www.wroclaw.toz.pl na której jest wszystko opisane. Między psami z Zamku a Rospudą jest taka róznica, że przykuwanie sie do krat w Zamku albo do psich bud nic w ich zyciu nie zmieni. Gdyby ich zycie zlezało od samej czynnosci odebrania, to juz dawno to bysmy zrobili, ale nie mozemy ich wypuscić na ulicę... trzeba im zapewnić opiekę, a na to trzeba mieć warunki i miejsce - i tu jest sęk w tej sprawie.... Wójt nie wywiazuje sie z obowiazku zapewniania opieki zwierzetom bezdomnym i odbieranym z powodu znecania sie nad nimi i w zwiazku z tym nie jest w stanie zapewnic im miejsca, a nam brakuje 6-8 miejsc dla psów, bo dla 17 psów plus dla 7 szczeniąt mamy miejsca. Zatem nie jest dla nas sztuką zabrać, ale jest sztuka zapewnić im miejsce, a jest to trudne, bo w polsce większość (przytłaczająca) gmin nie wywiązuje sie ze swojego obiowiazku ustawowego.... i miejsc dla psów nie ma.... Jeszcze gorzej jest z miejscami dla zwierząt gospodarskich (nad którymi sie niektórzy znecają).... Film z Debaty o Psach z Zamku wkrótce będzie na stronie. Dotychczas sprawą zajmował się Interwencja z Polsatu, Moje Miasto z TVP 3 Wrocław. Obecnie będzie to kontynuować Celownik z TVP 1 (w czwartek)... Oczywiscie, inne pomysły sa tez ciekawe... Aha, prowadzimy akcje wysyłania listów - petycji w tej sprawie do Wójta i "Wszystkich Świętych" w kraju, są tez listy wysyłane za granice z prosba o poparcie i wysyłanie listów.... na te same adresy mailowe... Proszę, sprawdź co robimy na stronie www.wroclaw.toz.pl wyslij list do wójta i pozostałych z listy mailingowej pomóż nam znaleźć miejsce dla 7 psów, a natychmiast przystapimy do odebrania tych psów!!!!!!!!!

Gość TOZ Wrocław
Kamieniec Ząbkowicki - bannery do pobrania Drodzy Przyjaciele Zwierząt! Dzięki staraniom jednego z Was - Michała Ronki, dysponujemy kilkoma wzorami bannerów, które można pobrać, zamieścić na swojej stronie i podlinkować do naszej strony: www.wroclaw.toz.pl We wskazany powyżej sposób, możecie bardzo istotnie przyczynić sie do rozpropagowania sprawy śmierci głodowej psów w Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim i w ten sposób macie okazję do odegrania bardzo ważnej roli w akcji ratowania tych psów i ich ocalenia, a następnie surowego ukarania człowieka, który skazał te psy na cierpienie i śmierć! Razem musimy OBUDZIĆ POLSKĘ i odmienić los zwierząt, w tym tych psów. prawo w Polsce musi sie zmienić, bo obecne chroni zwyrodnialców i sadystów !!!! Sprawa 18-letniej GEHENNY PSÓW Z KAMIEŃCA jest tego najjaskrawszym przykładem ! Nie bądźcie obojętni, pomóżcie !!!!!!!!!!!

Gość TOZ Wrocław
Z ostatniej chwili Jutro , w środę, Wójt ma wydać decyzję! Jeśli to zrobi, to może uda się zorganizowac odbiór psów w czwartek !!!!!! Byłoby fajnie, bo będzie Celownik z nami w Kamieńcu :-) Zatem, ALARM dla wszystkich, którzy zadeklarowali zabranie psów do DT lub do schronisk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzymam cały czas za Was kciuki, oby się powiodło.Mam nadzieję, że i zwierzęta będą uratowane, a winni powinni ponieść karę.Pozdrawiam.

Chciałam dodać, że przelew do was wysłałam z opóźnieniem, za co bardzo przepraszam, ale tak wyszło.Wysłałam przedwczoraj. Proszę koniecznie napisać o decyzji wójta itd...

Gość klara1001
Dzięki za informację, wszysyko wiem. Czekam na Celownik i wszelkie informacje i dzięki Wam za wszystko co robicie w tej sprawie - czytałam raport i widziałam zdjęcia. Jutro wyślę pieniądze przekazem na pieski z zamku - chcę też pomóc.Cieszy mnie informacja o planowanych zmianach przepisów dla inspektorów do wchodzenia w celach kontrolnych bez nakazu prokuratorskiego i sądach 24 godz. To jest b. dużo. Myślę jeszcze o TFN 24 - to jest prawdziwa rakieta informacji - może będzie większa pomoc dla piesków, może tam wrzucić temat!Zeby tylko Sobiech nie pochował psów w różne zakamarki pałacowe które on sam najlepiej zna i żeby udało się wszystkie ocalić! Myślę o tym cały czas i wspieram Was, a całe "towarzycho" z Kamieńca musi otrzymać odpowiednią, zasłużoną karę! Dzięki za wszystko. Pozdrawiam, wspieram. Do usłyszenia!

Gość TOZ Wrocław
Serdecznie za wszystko dziekuję:-)) Tylko dzieki Waszemu wsparciu mozliwe staje sie to co przez lata było nie do ruszenia.... Z ostatniej chwili: Dzisiaj Wójt decyzji nie wydał. Jutro jedziemy z Celownikiem i dziennikarzami. Podobno Wójt ma jutro wydać decyzję. Pytanie do osób oferujących miejsca dla psów - odp. proszę na adres animals3@zotozwro.org.pl Czy byłoby możliwe abyście przyjechali w piątek po psy? (pytanie wstępne) albo w następnym tygodniu i w jakie dni Wam pasuje - musimy wiedzieć jak najszybciej, żeby Was wszystkich zgrać w czasie. Pozdrawiam, Szczepan Kawski lekarz weterynarii Wiceprezes Zarządu Oddziału we Wrocławiu TOZ w Polsce

Kochani podnoszę ten temat, dla wszystkich zainteresowanych i chętnych do wsparcia lub innej pomocy dla psów i tego ośrodka opieki nad zwierzętami.

Gość TOZ Wrocław
Póki nie odbierzemy psów z Zamku, nie jest za późno na wysyłanie listów:-)) bardzo dziekujemy:-)) Pozdrawiam, zapraszam na stronę www.wroclaw.toz.pl Szczepan Kawski

Nooo Kochani, pokażcie,że jesteście ludźmi nie obojętnymi.Przecież wysłanie chociaż petycji nic Was nie kosztuje, a pomoże zwierzętom i tym wszystkim, którym bardzo na tym zależy.

Muszę podnieść Chociaż jestem" upierdliwa", ale trudno.Myślcie co chcecie, ale póki co , tak będę robiła.

Ależ nie można tylko myśleć o modzie i urodzie. Trzeba mieć i inne zainteresowania.Noo co Wy - halooo?

Gość TOZ Wrocław
Dzisiaj decyzji nie było, jutro nie będzie, może w poniedziałek...????????? „Celownik”, z akcją w Kamieńcu, prawdopodobnie w poniedziałek lub któregoś następnego dnia… Uratowaliśmy od śmierci głodowej 3 szczeniaki (ok. 4 - 5 tygodni), chwilowo są u pani Elżbiety Śmigielski z Fundacji Mrunio (dwie suczki i 1 piesek). Zostaną jutro przekazane do DT Powinny zostać ze sobą razem, co najmniej 5 tygodni, do czasu rekonwalescencji i pełnej socjalizacji ze sobą i z ludźmi. Historia szczeniaków i relacja z dzisiejszej akcji, będzie wkrótce zamieszczona na stronie www.wroclaw.toz.pl Trafić powinny do domu z innymi psami i z kotami, aby te szczeniaki lepiej by się zsocjalizowały z psami i kotami, co dobrze by im zrobiło dla potrzeb adopcji:-) Wszystko, dlatego, że są za młode i straciły matkę:-( Były, co najmniej od paru dni, sierotami. Potrzebują czasu razem ze sobą i z innymi zwierzętami, żeby ochłonąć, otrząsnąć się z traumy sieroctwa i nauczyć się bytowania z innymi zwierzętami, bo inaczej będą miały trudne i pełne strachu życie. Normalnie minimalny okres dojrzewania osobniczego z matką i rodzeństwem, to skończone 8 tygodnie, w ich przypadku powinny być razem ze sobą, z innymi zwierzakami i z opiekunami tymczasowymi do 10-12 tygodni, zanim zostaną wydane do nowych domów. Ciągle są wystraszone i niepewne. Dostały już dwa posiłki. Bardzo liczę na Was !!!! Odbiór nie wcześniej jak w środę..., ale i to nie jest pewne...:-((((( Z poważaniem Szczepan Kawski lekarz weterynarii Wiceprezes Zarządu Oddziału we Wrocławiu TOZ w Polsce

Gość TOZ Wrocław
www.wroclaw.toz.pl pierwsze zdjęcia z dzisiejszej akcji :-) Bardzo dziękujemy za wsparcie i pomoc oraz pochwały:-)) Prosimy o przekazywanie drobnych wpłat na ratowanie tych maleństw i następnych psów.... Wszystkie są w tragicznym stanie... te maluszki były już na ostatnich nogach... potrzebujemy DT dla psów albo miejsc w dobrych schroniskach dla 6-8 psów!!!

Gość Załamana turystka
Byłam tam rok temu i na własne oczy widziałam te psy i kotki. Byłam w szoku i cieszę się , że ktoś się tym zajął. Poza tym innym razem, jak robiłam mężowi zdj. w Lewinie - pod zabytkowym wiaduktem obległo mnie stado rozszczekanych psów. Zgadnijcie czyich?

Gość klara1001
Ja też wysłalam list do wszystkich świętych - oby pomógł. Pozdrawiam wszystkich, którym bliskie sercu są losy zwierzaków. Trzymam kciuki za powodzenie w tej sprawie. Czekam na Celownik i wszystkie wiadomości i stale o tym myślę żeby się udało. Na konto TOZ już przekazałam i w przyszłości jeszcze wpłacę. Popieram myśl o ośrodku adopcyjnym i zmianie przepisów. Dzięki za wszystko. Do usłyszenia!

Gość TOZ Wrocław
BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH KTÓRZY KIEDYKOLWIEK BYLI NA ZAMKU I WIDZIELI PSY aby przesyłali swoje wspomnienia i obserwacje jak najbardziej szczegółowe z podaniem swoich danych osobowych i ewentualnie innych świadków chcemy Włodzimierza S. posadzic na co najmniej 2 lata bez żadnych "zawiasów" !!!!!!!!!!!!! Potrzebujemy Waszych oświadczeń, relacji i zeznań !!!! Pomóżcie nam ukarać tego człowieka !!! Sprawcie aby nasz apel do świadków, którzy bywali na Zamku, dotarł do wszystkich mediów w całej Polsce !!!! Jemu nie może sie upiec, jak wielu tego typu ludziom w polsce, do tej pory...:-((

Gość TOZ Wrocław
BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH KTÓRZY KIEDYKOLWIEK BYLI NA ZAMKU I WIDZIELI PSY aby przesyłali swoje wspomnienia i obserwacje jak najbardziej szczegółowe z podaniem swoich danych osobowych i ewentualnie innych świadków chcemy Włodzimierza S. posadzic na co najmniej 2 lata bez żadnych "zawiasów" !!!!!!!!!!!!! Potrzebujemy Waszych oświadczeń, relacji i zeznań !!!! Pomóżcie nam ukarać tego człowieka !!! Sprawcie aby nasz apel do świadków, którzy bywali na Zamku, dotarł do wszystkich mediów w całej Polsce !!!! Jemu nie może sie upiec, jak wielu tego typu ludziom w Polsce, do tej pory...:-((

Gość domekCud
''Jemu nie może sie upiec, jak wielu tego typu ludziom w Polsce, do tej pory...'' ------prosze nie piszcie "do te pory" bo to zle brzmi i daje do myslenia ,ze skoro tak bylo to co kogos to obchodzi,to jest zle,fatalnie sformuowane. Pozdrawiamy:)

Gość TOZ Wrocław
ale to jest prawda.... trzeba o tym mówić głosno, udawanie, że cos nie istnieje nie oznacza, ze tego nie ma, niestety... ale dzieki Wam tego nie będzie, bez udawania, ze tego nie dostrzegamy:-) zatem, zapraszam do działania i pomocy w akcji www.wroclaw.toz.pl

Gość TOZ Wrocław
www.wroclaw.toz.pl dla psów ratowanych z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim potrzebujemy pieniędzy na karmę, leczenie, rehabilitacje i socjalizację. Konto bankowe darowizn Zarząd Oddziału TOZ we Wrocławiu ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wrocław Nasze konto: PKO BP 79 1020 5242 0000 2602 0018 6734 dla wpłat zagranicznych SWIFT: PKOPPLPW

Gość TOZ Wrocław
UWAGA !!! jest już relacja z wyprawy czwartkowej do Kamieńca z celownikiem jest też kilka zdjęć, następne "w drodze" jest list nauczycieli wstrząśniętych widokiem psów sa nowe "rewelacje" jest też próba przejechania Pani Eli z Fundacji przez Włodzimierza S. są nasze nowe apele i prośby zobaczcie: www.wroclaw.toz.pl

Mam pytanko do p.Szczepana Kawskiego - otóż chciałabym zostać opiekunem wirtualnym dla tych dwóch kotów Filipka i kolegi.Proszę mi odpowiedzieć jak dokładnie mam zrobić.Mogę \"parę groszy\" miesięcznie wpłacać na utrzymanie, leczenie itp. na ich rzecz.Czy wystarczy wpłacać na konto podawane przez Was z dopiskiem Filipek itd...?