Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

klara --poprzednie jest z błędem, a właściwie brzmi tak : www.zotozwro.org.pl

Gość nie znający języka
a jaka jest stronka tego słynnego wójta? Wszyscy byśmy chcieli go wreszcie zobaczyć :P

wejdź na stronę towarzystwa opieki nad zwierzętami we wrocławiu , to na pewno coś znajdziesz. Tyle stron ich się powtarza, a twój koniec języka nie służy ci za przewodnika - przykre.

Gość nie znający języka
pytam Pana TOZ a nie jego służącą :P

Chętnych zapraszam do głosowania na witrynę miesiąca . Warto im pomóc. Bardzo dziękuję.

Nooo, załamka .Zwątpiłam.A gdzie są Ci wszyscy, co lubią przytulać sierściuchy różnej maści, a wolontariusze!!!!

Gość wujt z kamieńca...
he he he, nikt was nie lubi :P

Ja też mocno namawiam do głosowania i proszę - pamiętajcie o tym ! Jak to jest, że dość mocno imponują nam państwa tzw. starej demokracji, a my tj. Polska ciągle jesteśmy w gronie państw które skrzętnie unikają podpisania Europejskiej Konwencji Praw i Ochrony Zwierząt. Nie wiem czy w tej kwesti czynione są jakieś starania przez polski parlament, ale patrząc na polską scene polityczną , to wydaje się, że o tym się nawet nie mówi i nie wspomina ! Przy kolejnej, dramatycznej sprawie ze zwierzętami wspominają o tym tylko dziennikarze i na tym jest koniec. Wymówką do ratyfikacji takiej umowy jak do tej pory są pieniądze. Co to znaczy ? To znaczy, że na różne wydatki potrzebne i niepotrzebne w budżecie państwa pieniądze są, tylko na zwierzęta brak !! To musi się zmienić. W parlamencie w obu izbach pełno ludzi i jak donosi nam prasa bardzo często znudzonych brakiem zajęcia - wiemy o tym wszyscy. Myślę, że trzeba czynić wszelkie starania już teraz (nie czekając na nowe wybory i obietnice) i przypomnieć parlamentarzystom o konieczniści podpisania owej Konwencji tak, jak inne nowoczesne kraje. Oby nie było tak, że będziemy rozgrywać mecze sportowe na pięknych, nowych stadionach przy noweczesnych hotelach, a w niedalekim sasiedztwie będzie zabagnione, stare schronisko dla zwierząt z opryskliwym kierownikiem, a przy osiedlowych smietnikach gromadki głodnych, bezdomnych kotków lub piesków. Taki jest dzisiaj obraz Polski w tym zagadnieniu. Jesteśmy nadal bardzo słabym, niewydolnym państwem, a dowodem na to jest wszelka trudność z urzędnikami administracji państwowej w słynnym już Kamieńcu Ząbkowickim i całej sprawie zamkowych psów (podaję tylko jeden przykład na niewydolność państwa, chociaż przykładów jest całe mnóstwo). Aby powołać do życia taką umowę należy zmobilizować wszelkie siły, dobre, mocne głowy, a do pomocy i kontaktów niech posłuży internet. Przesyłam pozdrowienia.

Gość zwolennik PiS
W naszym kraju byłby porządek gdyby ludzie głosowali na naszą Partię. wtedy na ulicach nie byłoby bezpańskich psów bo wszystkie zostałyby zutylizowane. Czlowiek jest wazniejszy niz jakies tam psy. Zresztą w kraju jest tyle wazniejszych spraw, kogo obchodzi tam jakiś zamek w jakims kamieńcu ? :P

Wójt z Kamieńca pisze z błędami - popraw się !! Nie wierzę, żeby PiS miała tak prymitywnego zwolennika. A może spróbować założyć sprawe do Trybunału Międzynarodowego na polskie instytucje z Kamieńca Z. (Urząd Gminy, Policje, Weterynarie) które ustawowo mają obowiązek ochrony zwierząt, a tak naprawdę chronią oprawców i dręczycieli a nie zwierzęta. Dowodów na to jest wystarczająco dużo. Jeśli oskarżony urzędas będzie musiał zapłacić odszkodowanie z własnej kieszeni za swoje błędy, lekceważenie obowiązków słuzbowych, udział w tzw. sitwie gminnej, to kara finansowa będzie bardzo skuteczna. Na polskie sądy nie ma co liczyć, potrafią tylko bagatelizować sprawy, dawać zawieszki i domagać się większych, miesięcznych wynagrodzeń.

Gość Marcyn
Te psy, a właściwie kolejne pokolenia głodują już kilkanaście lat. A TOZ i jego gruby kawski sobie tylko nakręca na tym popularność. Psów powinno już tam dawno nie być. Ale on tak robi, aby były., chyba ma pracę przez to. nieskuteczny jest, i zamydla temat.

Gość kawski jest
weterynarzem i to jest jego praca baranie jeden a to ze chce ratowac psy to juz inna sprawa -jak sie kur....a nie znasz to sie nie udzielaj czlowieczku bez duszy......

Gość Marcyn
Tak chce, że jeszcze ich nie uratował... Powinien coś innego robić... I niby dlaczego mam nie pisać, tego , co myślę? Dalecie świadectwo sobie. A psy nadal zdychają....

Gość azakloj
a zwolennik pis-u , z dala niech się nie wpierdala.

Gość marcyn
A kogo obchodzi jakiś tam zwolennik pisu . Z jakiegoś tam miasta. Z jakimiś głupimi pomysłami..

Jolkaza----> Nie wiem co dzieje się dalej w sprawie Kamieńca Zabkowickiego a konkretnie tam przebywających psów. Nie moge też nic znaleźć na stronie TOZ-u żadnych wiadomości na ten temat. Proszę jeśli coś wiesz to napisz coś, będę wdzieczna.

Jolkaza----> Nie wiem co dzieje się dalej w sprawie Kamieńca Zabkowickiego a konkretnie tam przebywających psów. Nie moge też nic znaleźć na stronie TOZ-u żadnych wiadomości na ten temat. Proszę jeśli coś wiesz to napisz coś, będę wdzieczna.

Klara - ponieważ z paru względów nie wchodzę na ten topik, ale jeśli masz możliwość wysłać do mnie e-mail, to by było fajnie. Poza tym z p.Kawskim kontaktuję się bezpośrednio w TOZ Wrocław. Miałabym do ciebie parę pytań, więc jeśli masz takie możliwości , to prosze skontaktuj sie ze mną .

Gość wujtowa
są nowe psy do zabrania :P