Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crozee

CILEST-krwawienie podczas nie robienia przerwy+zapomnienie tabletki..

Polecane posty

Gość crozee

przepraszam, ze zakładam nowy temat, ale wydaje mi sie, ze nie spotkałam takiego problemu jaki ja mam :P tak więc: od stycznia stosuję cilest. we wtorek powinnam zrobić przerwe, ale zaczęłam brać kolejne (ostatnie opakowanie i zmienic na inne tabletki)opakowanie. zawsze biore o 22.00,ale w środe wieczorem zapomniałam wziąć i przypomniałam sobie o tym ok południa w czwartek. (tak wiec jest przerwa wieksza niż 12 godzin..) wczoraj, czyli w sobote wspołzyłam bez żadnej dodatkowej antykoncepcji (z konczeniem w srodku..) Moje pytanie dotyczy tego, czy mam zapewnioną ochronę przed ciążą (wiem, ze postąpilismy nierozważnie..), a także, czy możliwe jest plamienie, jesli nie robiłam 7 dniowej przerwy?? Od wczoraj zaobserwowałam śluz zmieszany z krwią.. Wiem, ze musze isc jak najszybciej do lekarza, jednak chciałabym sie upewnic od razu, czy wszystko jest w porządku...

Gość z niczym nie nalezy
krwawienie a raczej plamienie podczas nie robienia przerwy zdarza sie bardzo czesto tym akurat bym sie nie martwila, co do zapomnianej tabletki to mi tez zdarzalo sie brac na nastepny dzien i mimo ze zalecaja wtedy dodatkowe metody pfu pfu nigdy w ciaze nie zaszlam, wiec glowa do gory, ale na wszelki wypadek do gina sie udaj

Gość crozee
Dzięki:) uspokoiłas mnie;) na mojej ulotce jest napisane, ze przerwa nie moze byc wieksza niz 24 godziny pomiedzy dwoma tabletkami, a nie tak jak sie standardowo mowi, ze 12, wiec nie stresuje sie juz zbytnio;-) No a do gina napewno pojde, bo chce zmienić na inne. pozdrawiam:)