Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze kurcze

Chyba nie jestem tolerancyjna, ale wkurzają mnie takie osoby...

Polecane posty

Gość kurcze kurcze

Dzisiaj w Dzień dobry tvn pokazywali jakąś Ukrainkę, która przebywa nielegalnie w Polsce, z Ukrainy przywiozła 2 dzieci, twierdzi, że nie sa to dzieci jej byłego męża, w Polsce zrobiła sobie, jako nielegalna imigrantka, samotna matka, kolejną dwójkę, zaraziła się przy tym syfem i teraz ma raka szyjki macicy. Telewizja apeluje o to, żeby zbierać dla niej pieniądze, załatwiają jej błyskawicznie obywatelstwo itd. Ale ja nie rozumiem, jak można być tak nieodpowiedzialnym!!!:O Jak można będąc nielegalnie w jakimś kraju, nie mając pieniędzy, zrobić sobie 2 dzieci? I jeszcze się chwalić publicznie, że ta pozostała dwójka to wcale nie jej byłego męża:O Wstrząsnęło to mną, na serio. Moja babcia miała raka, całe życie była pielęgniarką, a jej stan był bardzo poważny, lekarze nie dawali jej więcej niż pół roku życia. I czekała na jakiekolwiek leczenie, jako osoba pracująca w służbie zdrowia, jako osoba płacąca całe życie składki na służbę zdrowia, podatki w Polsce, dużo dłużej niż ta kobieta! Na własne oczy widziałam kiedyś staruszka, który nie mógł trafić w drzwi od przychodni, bo nic nie widział, tracił wzrok i umówiono go na pierwszą wizytę do okulisty za... 5 miesięcy!!!!! Przecież za te 5 miesięcy w wieku ponad 70 lat on już kompletnie stracił wzrok! I to była zwykła wizyta u okulisty, a na jakikolwiek zabieg pewnie musiałby czekać kolejne pół roku... Ale zamiast się skupić na pracy, najlepiej pokazywać w tv, że jesteśmy łaskawi (rząd, dziennikarze itd.) dla uchodźców ze wschodu. Nie to, że uważam, ze nie należy pomagać takim ludziom. Ale moim zdaniem ta osoba jest w takim położeniu na własne życzenie. I nie rozumiem, dlaczego akurat jej sprawę tak nagłośniono przedstawiając ją jako ofiarę:O

Gość Witold Paszt
Nie jesteś nietolerancyjna, tylko trzeźwo myślisz. I masz rację. To spektakl medialny.

Niestety, ale musze się z Tobą zgodzic. W Polsce tysiące ludzi pracujących, odprowadzających składki nie może się dostać do specjalistów, ludzie zakładają fundację i proszą o pomoc w leczeniu ciężko chorych dzieci, bo na to nie ma pieniędzy:O

Gość bo u nas tylko do 55 lat
troszcza sie jako tako o zdrowie Polaka. Pozyzej 55 lat szkoda kasy na leczenie starszych ludzi. Strach u nas chorowac. Tez mnie to denerwuje, ze osoby uczciwie pracujące całe zycie musza zebrac o pomoc:O

Troszczą? No może czasami. W sierpniu zeszłego roku, chciałam zarejestrować syna do ortopedy...termin- styczeń tego roku:O. Więc, albo idziesz prywatnie, albo czekasz nie wiem na co? Ja idę w takiej sytuacji prywatnie, ale nie każdego na to stać:(

Gość kurcze kurcze
Najgorsze jest to, że przecież od dawna wiadomo, że raka szyjki macicy powoduje wirus hpv. Może i ta kobieta nie miała o tym pojęcia. Ale jednak ta choroba pojawia się trochę na skutek rozwiązłości, a przynajmniej posiadania wielu partnerów. A ona się chwali jeszcze że jej dzieci są Polakami, bo miała męża na Ukrainie, ale to nie są jego dzieci, mimo że "zrobione" w trakcie trwania małżeństwa:O No suuuuper... Jakoś nie wzbudziło to mojej aprobaty. Dla mnie kobieta jest bezmyślna, do tego prowadziła bujne życie seksualne i się doczekała... Tylko jestem w szoku, że takie osoby pokazuje się w roli jakichś matek miłosierdzia i ofiar niesprawiedliwego systemu.

Gość racja racja
masz 100% racji

Gość hhheee
ak szyjki macicy wcale nie jest z powodowany rozwiązloscią.moja mama umarla ato jak mialam 10 lat,rozwiązla nie byla mam tylko ojca i brata

fakt ! jestes nietolerancyjna. aktualnie nie jest trendy dzielic na Polak czy tez nie. to jest Europejka [wkrótce w Nato ] trzeba jej pomoc nie ma rejonizacji i ona może w województwie zwanym Polska tez się leczyc.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
autorko jeśli myślisz ze jesteś nietolerancyjna to powiem Ci ze wiele myślących osób jest nietolerancyjna bardziej...ja np bym chciała żeby palacze i alkoholicy byli zmuszeni płacić wyższe składki zdrowotne. jestem przeciwna pomaganiu ludziom którzy są w trudnej sytuacji życiowej na własne życzenie (np. jak ktoś powoduje wypadek po pijaku to niech sobie później zdycha z głodu a nie żyje z państwowej renty), owszem instytucje które pomagają wrócić do społeczeństwa, np znaleźć pracę są ok...ale nigdy nie dam nawet 50gr żebrakowi.

Gość kurcze kurcze
Jeszcze chciałam dodać, że szczepienie na raka szyjki macicy wszystkich młodych osób kosztowałoby rząd mniej niż leczenie potem co 5 Polki... Bo koszt leczenia jednaj osoby to ponoć 15 tys zł. za samą radioterapię wykonaną RAZ. A przecież to jest jedno, podstawowe leczenie, a wykonuje się je w seriach i łączy z innymi... A koszt zaszczepienia jednej osoby to 1 500zł, plus jeszcze doszczepienie po latach, ale to w ciągu całego życia wyszło by ok. 5 tys zł pewnie. No ale nieważne...

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, i cieszy mnie, ze nie ja jedna. Ale jeśli chodzi o leczenie dzieci - to szybcije pomogę im niz dorosłym, o których tu mowa

Gość kurcze kurcze
Z tymi alkoholikami i palaczami to fakt, też uważam, że jak się trują na własne życzenie, to powinni się sami ubezpieczać. Najgorsze, ze palacze trują jeszcze innych, a alkoholicy to w ogóle patologia społeczna:o Rak jest powodowany nie tylko rozwiązłością, bo wystarczy, ze czyjś mąż raz pójdzie na kurwy albo spał z kilkoma osobami, akurat zarażając się hpv i zarazi żonę. Ale nie zmienia to faktu, że jednak jest powodowany wirusem, który przenosi się drogą płciową! I opowiadanie o tym, że się miało męża, ale dzieci się robiło z kimś innym, i że ojcami tych dzieci są Polacy jest żenujące.

Gość zgadzam sie tez
zgadzam sie tez.ciekawe czy by ktorejs polce np.niemcy tak pomogli.wątpie wto

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
szczepionka nie zabezpiecza w 100% i chyba nie wszystkie przypadki to hpv. rak rozwija się z różnych infekcji i z zaniedbania. raka szyjki macicy leczy sie łatwo i relatywnie wcale niedrogo...pod warunkiem że jest to wczesne stadium...tak naprawdę kasę pochłania leczenie zaawansowanych stadiów, przerzutów i leczenie paliatywne...a tego można uniknąć gdyby wszystkim polkom chciało sie robić badania które raz do roku można zrobić bezpłatnie, a w większości przychodni można przyjść do rejestracji rano i przebadać się tego samego dnia...tylko lepiej, bo bardziej medialnie jest robić łkanie na ekranie nad chorymi niż kłaść ludziom do głowy ze mają chodzić do lekarza.

Gość hhheee
moja mama zmarla 15 lat temu .wtedy jeszcze nawet lekarze dobrze nie wiedzieli co to jest.teraz to co innego.

Gość i niech grubasy
placa wieksze skladki bo potem sa leczeni na serce nadcisnienie i wogole. i anorektycy ze zajmuja miejsca w poradniach i lekarzach. oni tez na wlasne zyczenie psuja sobie zdrowie. i ten co jechal na motorze 200km/h i mial wypadek niech sie leczy sam, a nie miejsce w szpitalu zajmuje. I matka niech sama leczy dziecko ktorego nie dopilnowala i poparzylo sie wrzatkiem. niech wszyscy sami sie lecza...

Gość bronek987
a kto jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy?? politycy??? tylko posrednio a tak naprawde to WY!! wy glosujacy ciagle na tych samych zlodziei i nierobow: SLD, PIS, PO podziekujcie sobie! :o

Gość można użyć aplikacji do zczyty
a mnie wkurwiają tacy co tylko narzekają a nic nie zrobią 🖐️

Gość i niech grubasy
a co pojde i na siebie zaglosuje. :P

Gość Rypanna
Dziewięcioletnia córka tej kobiety pójdzie do komunii,ale wcześniej muszą Ją jeszcze ochrzcić.Znam osoby,którym ksiądz nie ochrzcił dziecka,bo żyli bez ślubu.Też nie godzę się na takie przywileje.

Gość kurcze kurcze
Dobra, nie przesadzajcie:O Sam to się nawet lekarz nie wyleczy. Ale jak ktoś jest znany, popularny, to od razu go wyleczą, jak ktoś przyjdzie do tv tak samo. Ale jak ktoś jest stary, chory, mało medialny i samotny, to niech zdycha jak pies:O Po prostu przykre, że telewizja organizacje rządowe itd., robią sobie reklamę tanim kosztem. I szkoda, ze jako wzór cnót pokazuje się samotną matkę z czwórką dzieci. Tylko, że te dzieci zrobiła na własne życzenie, zdradzając swojego męża, jako nielegalny imigrant:O

moze sie POLACY wreszcie przestanmy kłocic i okradac . bo to jest piekny i bogaty kraj i wszyscy moga w nim życ godnie. do tego potrzeba myslenia krytycznego czyli umiejetnosci bezwzglednego oddzielania tego co złe od tego co dobre. a nie relatywizm znaczy tuwisimizm

Ja się zgadzam z autorką. Gdybym ja zachorowała czy szlajała się na prawo i lewo to nie sądzę żeby cała Polska miała się potem składać na moje leczenie:-O Najłatwiej jest po prostu wyciągnąć rękę po pomoc. Nigdy nie dałam nawet złotówki żebrakowi, i nie dam. Mogą mi machać przed nosem legitymacjami, zaświadczeniami - nie dam. Nie chodzi tu o dobre serce lub jego brak - nie uwierzę że ta żebrająca osoba jest w takiej sytuacji w 100% nie ze swojej winy.

Gość palikolitka
unijny liberał "moze sie POLACY wreszcie przestanmy kłocic i okradac . bo to jest piekny i bogaty kraj" Diabelnie bogaty :D :D :D

Gość anonimowa jędza
Mam sąsiadów..on czterdziestoletni alkoholik, który jeżeli wogóle gdzies pracuje, to na czarno i krótko ; ona 28 -letnia mamuśka, która niewiele czasu poświęca czwórce swoich dzieci i w życiu nie przepracowała ani jednego dnia. Im też się należy, bo tacy biedni są:O

Gość i niech grubasy
ale tak samo bylo jak otylia nasza kochana spowodowala wypadek ze skutkiem smiertelnym. Sad dal kare w zawieszeniu, i powiedzial ze juz ma ona kare, ze jej brat nie zyje. Wszedzie pokazywano jej lzy i WIELKI zal. Ale jakby "zwykly" czlowiek spowodowal taki wypadek. To by poszedl siedziec. prawko zabrane napewno na dozywocie. Bo przeciez nawet roku nie miala go. I nikt by go nie zalowal tylko by jeszcze po nim jechali. A tu Otylia- i wielki zal "polakow"

mysle , że bardzo bogaty. wiele lat przekretow , afer , rozkradania a On wciąz trwa. to co by bylo gdyby go nie okradac? przeciez co znaczy terytorialnie czy mineralnie taka Belgia czy Holandia/ jakby tam tak \" rabano \" to by juz nie istniały.

Gość kurcze kurcze
Zgadzam się z tą Otylią. I tak samo uważam, że było z Zientarskim, który jak debil musiał się popisywać przed jakimś koleżką jadąc ponad 200 na godzinę po Warszawie:O I co? I go zabił!!!!! A w tv, wiadomościach, gazetach, koledzy dziennikarze nawet nie napisali, kto prowadził. Bo niby nie wiadomo. Jassssne. Dla policji ustalenie tego, kto prowadził, to jeden rzut oka na miejsce wypadku i na uczestników, no max. 3 minuty im to zajęło. Ale ponieważ koledzy Zientarskiego lubili, to teraz się na temat jego głupoty milczy, a wcześniej przedstawiany był tylko jako ofiara. Szkoda tylko, że zapomnieli dodać, że ofiara swojego debilizmu.

Gość anonimowa jędza
Liberał...dopóki rozkradali majątek państwa, zaciskałam zęby, ale kiedy zaczęli kraść z mojego portfela, SZLAG MNIE TRAFIŁ[wsciekly}