Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fewf

Czy cytryny do herbaty albo wody , myjecie tylko czy parzycie gotujaca woda?

Polecane posty

Gość zmiany
tylko myję, mam świadomość, że to co konserwuje owoce południowe na czas transportu i przechowywania musi przeniknąc dużo głębiej niż tylko do skórki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fewf
a obieracie cytryny czy dodajecie ze skorka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie
należy sparzyć wrzątkiem, dodaję ze skórką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fewf
ale najpierw myjesz a potem sparzasz , czy tylko sparzasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zmiany
ja obieram

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja sparzam i do herbaty wyciskam. Przy opcji impreza, goście itd - po sparzeniu obieram ze skórki i kroje w plasterki. Co do sparzania - też wydaje mi się że ta cała chemia i tak jest głębiej, ale może chociaż troszkę pomoże. Inna kwestia że cytryna jest bardziej "soczysta" (więcej soku z niej wyjdzie), jak się ją sparzy i wymasuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w zimnej wodzie
myjesz czy goracej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie
szoruję szczoteczką , parzę ,poturlam jest bardziej soczysta tzn daje więcej soku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sparzasz
? przelewasz gotujaca woda czy wkładasz na chwile do gotujacej wody?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja polewam dłuższą chwilę wrzątkiem z czajnika, a czasem wkładam cytrynę do miseczki i zalewam wrzątkiem i też trzymam w nim dłuższą chwilę. Z tym turlaniem po blacie - to o to mi właśnie chodziło kiedy pisałam o "masowaniu" - naciska sie ręką i turla (no tak dociskając do blatu).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×