Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Spodobali mi się Świadkowie Jehowy...

Polecane posty

Jeśli istnieje takie coś jak zbawienie to konieczna jest: a) wiara b) uczynki c) \"Boża łaska która jest do zbawienia koniecznie potrzebna\"

Scorpion Nie czytalam wszystkiego - zbyt rozwlekle i za duzo dorabianej ideologii, ktora nie ma nic wspólnego z Biblią. Zadaje te pytania przy każdej nadażającej się okazji i pytani katolicy odpowiadaja każdy inaczej. z bardzo prostego powodu - kazdy kieruje sie swoim rozumowaniem, a nie slowem bozym. A znasz werset, że \"umarly nic nie wie\"? Ze wraz ze smiercia kończa sie jego mysli i nic już nie może zrobic? A o grobach pamięci slyszaleś? Ten problemi swiadkowie Jehowy tłumacza logiczniej i bardziej biblijnie.

SCORP1ON (scorp1on1@wp.pl) Jeśli istnieje takie coś jak zbawienie to konieczna jest: a) wiara b) uczynki c) "Boża łaska która jest do zbawienia koniecznie potrzebna" A co z ofiara Jezusa? Po co ona byla takim razie potrzebna? co jest potrzebne do zbawienia? Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, ze Jezus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudzil go z martwych, zbawiony bedziesz. Albowim sercem wierzy sie ku usprawiedliwieniu a ustami ku zbawieniu. (Rzym. 10: 9-10)

wiesz skorp1on nie czytałam wszystkiego , bo jakos nie mam na to ochoty .. ale widzę , że lubisz krytykowac wszystkich ,tylko nie siebie jeśli uznajesz , że Twoja religia -wyznanie jest prawdziwe to trwaj w nim ale ja widzę w katolicyźmie mnóstwo sprzeczności Twój wybór nie oznacza Twojej nieomylności i nie powinien polegac na obrażaniu innych religii , wyznań, organizacji religia jest indywidualnym wyborem każdego człowieka !!!

Bóg w biblii zawarł prosta naukę.KIEDY CZŁOWIEK UMIERA PRZESTAJE ISTNIEC.w biblii tez pisze ze \"Umarli nie są świadomi niczego\'\'człowiek po śmierci nie odczuwa nic.O grobowcu pamieci tez słyszałam

cichutenko Witaj. mam to samo zdanie co Ty. Jeśli komus odpowiada dana religia to niech w niej trwa. Nie rozumiem tej zacieklości w atakowaniu świadkow Jehowy. Przecież Katolicyzm ma tak duzo na sumieniu, ze powinien pokornie na klęczkach przepraszac wszystkich za swoje przewinienia. Tymczasem obserwuje zupelnie co·s innego. Tu pasuje jak ulal werset: Dlaczego widzisz źdzblo w oku brata swego, a belki w oku swoim nie widzisz

a jesli chodzi o ofiare Jezusa to była potrzebna za wykupienie grzechów za który był winien Adam

hej.czy zauwazyłas ze katolicy i świadkowie jehowi to praktycznie ta sama religia?opiera sie na bardzo podobnych pogladach.z tym ze swiadkowie jehowi sa bardziej uduchowieni i biblia słuzy im na codzien.to ze chodza głosza to postepuja tak jak Jezus chodzac po domach tez głosił ludziom słowo Boże.

Witaj Ulko przecież można na spokojnie porozmawiac o różnych sprawach , niepotrzebna jest nienawiśc i obrażanie bardzo miło Ciebie i Kamelię czytac ... jestem tutaj codziennie i czytam Was... coś pięknego ..ile miłości...

W Indiach tysiące katolikow porzuca chrześcijaństwo i wraca do Hinduizmu. A podobno jedynie katolicyzm mial sie ostać, a reszta czyli sekty upaść.

nie trzeba daleko szukac ...ilu katolików ucieka od kościoła w Polsce ..ilu przez kościól ucieka od Boga i to jest tragiczne !!!

W kosciele jedno i to samo.Msze na pamiec mozna wykuc.i pieniazki na cele tylko dawac.i na ofiare.a co oni z tymi pieniedzmi robią?ciekawi mnie to

Duzo zlego dla Katolicyzmu robia ludzie tacy jak wattcher ze swoja nienawiścia i obrażaniem wszystkich i wszystkiego kto nie mysli tak jak on. To tez w pewnym sensie dotyczy Skorpiona. takie postawy zniechecaja do religii katolickiej. Udzielam sie na forum o niekonwencjonalnych sposobach leczenia. Podobno dzieki mnie jeden z forumowiczow osiagnąl pelne wyleczenie z cukrzycy. Nie wyczynialam egzorcyzmow :D tylko zachecalam go aby wytrwał w terapii, ktora wybrał. to bylo 2 lata temu. Ten czlowiek co pewien czas przysyla mi maile aby sie przypomnieć i kolejny raz podziekować, co mnie troche krepuje. ale nie o tym mowa. To bardzo madry, pokorny i jeszcze raz pokorny, kulturalny gośc. Niedawno dopiero napisał mi, ze jest franciszkaninem i przebywa w klasztorze w Rzymie. Wczoraj znow na forum przeczytalam od niego dwukrotne "dziekuję". Czy taki chrześcijanin nie jest ozdoba swojej religii? On jest w stanie przywrocic mnie na łono KK, choc nic nie robi w tym kierunku. Ale tylko on. Jesli będzie okazja to poślę mu wypowiedzi wattchera. pelne nienawiści i zapytam co sądzi o takich katolikach.

super Ulka to widac , że w Tobie i Kamelii są pokłady miłosci zgadza sie Rotta ja uważam , ze człowiek nie powinien osądzac drugiego człowieka przeciez takie postepowanie nie ma nic wspólnego z miłoscia bliźniego wiele osób zarzuca SJ iż ich organizacja ma cel materialny , a przeciez ich książki , Biblie mozna nabyc za darmo lub opłatą na jaka dana osobę stac w krk wszystko płatne !!!!!

człowiek pokorny najlepiej pozna Boga

co jeszcze chciałabym powiedziec.rozmawiałam ze Sj.rozmowa miedzy nami była taka ze ja mogłam mowic swoje zdanie a oni nie narzucali mi ze tak nie jest i z formułkmi.spokojnie mowili dawali proste przykłady na pewne zagadnienia. z ksiedzem jak rozmawiałam to było tak ze on mi mowił a ja musiałam słuchac i formułki ze jest tak i tak i ze tak bedzie ale nie było za wiele przykładów i wyjasnien.

acha jeszcze jedno.ksiadz mowi MOI DRODZY PARAFIANIE!a parafianie podobno znaczy ociemniały naród

Gość Magruna
witam! Wszystkim polecam islam. Warto!

Większośc swiadkow Jehowy to ludzie bardzo uczciwi, ktorzy autentycznie wierza w to co gloszą i starają sie trzymac nakazow biblijnych w swoim postepowaniu. Twierdzenie, ze maja na celu jakieś korzyści materialne jest smieszne. A niby skąd maja brac ta kasę?

Dokładnie Rotta takie jest znaczenie słowa parafianin ja też rozmawiam ze SJ , odwiedzam a oni mnie ( to moja wieloletnia koleżanka ) nigdy nikt nie wysmiewał i nie krytykował katolicyzmu i iinych religii rozmowa jest piękna o Biblii ... widac w ich małżeństwie miłość i jeszcze raz miłość !!! ja nie mogę powiedziec na SJ żadnego złego słowa , zawsze pomocni i życzliwi

byłam kilka razy na zgromadzeniach i zebraniach , miło jej posłuchac słowa Bożego ....... choc nie ze wszystkim się zgadzam odnosnie ich wiary....

jestem tego samego zdania co do sj.nie krytykuja na siłe inne wiary w przeciwienstwie do innych.wiadomo ze jest tak ze jak cie wychowaja w to wierzysz.gdyby czoweik urodzil sie tam gdzie czczą krowy czy wulkan to tez by wierzył ze to jest własnie bóg.sztuka jest poznac kilka religii i dojsc do własnego wniosku.

Scorpion napisal; Się wtrącę: 1. mord na dorosłych i dzieciach - zakaz transfuzji 2. mord przez zakaz przeszczepów (w przeszłości) 3. pranie mózgu. 4. I wiele innych Przyczynianie się do śmierci ludzi i niszczenie ich psychiki w celu manipulacji jest chwalebne? Odciąganie od zasadniczych prawd wiary a tym samym od Boga tak samo? Namawianie do zabijania przez zakaz transfuzji jest przestępstwem czy nie? Jeśli jest to czego na to pozwalamy? Każdy nasz znajomy może wpaść w łapy Strażnicy i skończyć marnie... Mowisz o mordzie u Swiadkow Jehowy? A co powiesz o setkach tysięcy wymordowanych przez Swieta Inkwizycję? Co powiesz o brutalnych nieludzkich mordach dokonywanych przy "nawracaniu na chrześcijaństwo" niechrześcijan, np. Indian? Czy wiesz w jak nieludzki sposób, za sprawą papieża, został usmiercony np. Giordano Bruno? Widzialeś "Szoguna"? Tam jest cala prawda o Jezuitach. KK jest skompromitowany, a to co dzieje sie u nas to juz nawet nie chce mi się komentować. Co tydzień czytam o kolejnym księdzy pedofilu. "Po owocach ich poznacie".

dziękuję Kamelio dokładnie brak słów tylko szkoda , że tego Skorp1on i watcheer nie widzą