Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulimka

pokonac bulimie

Polecane posty

Gość bulimka

od jutra!

Gość bulimka
Musze cos zrobic ze swoim zyciem! mam 20 lat , 166 wzrostu i 66!

Gość bulimka
ups...waze 62 kg . strasznie dołuje mnia ta waga , poniewaz jeszcze kilka miesiecy było57 i to jest moj cel! niestety nie moge zaakceptowac siebie, nic mnie nie cieszy bo cały czas mysle o tym ze jestem gruba i o tym co zjem, tak aby miało jak najmniej kalorii.najgorsze jest to ze powrociła bulimia. Historia mojej "choroby "wyglada tak ze przez kilka miesiecy wymiotowałam codziennie a nawet kilka razy !! to było okropne. Pozniej udało mi sie to przezwyciezyc i zdarzało sie zadziej ale jak zrobiłam to raz to pozniej ciezko przestac.I teraz znowu !Postanowiłam musze cos z tym zrobic i przestac sie meczyc!!

Gość bulimka
niestety tak , coraz czesciej

moze i glupie pytanie ale coz...kiedys tez probowalam pojedzieniu wymiotowac ,chyba z pol reki wsadzalam sobie ale nie chcialo isc ,jak robisz ze tak na zawolanie wymiotujesz?

Gość glabiola
niestety ja mam tez bulimie i tego "od jutra" mialam juz tysiace chyba bez lekarza sie nie da no ale bede obserwowala moze jakis cud sie wydarzy pozdrawiam

Gość bulimka
zauwazyłam ze jedynym skutecznym sposobem ktory mnie powstrzymuje jest zdrowe jedzenie ,ktore pozwala mi schudnac. od jutra zaczynam nowe zycie i diete: 6;00 I sniadanie jajecznica z dwoch jajek 10:00II sniadanie kilka łyzek pęłnoziarnistych płatkow z owocami suszonymi i odrobina mleka sojowego light 13:30Przekaska kromka pieczywa pęłnoziarnistego, lyb 2 pieczywa chrupkiego lub jogurt 16:30 ryba lub piers kurczaka z sałatka

o jaaa wspolczuje ja wymiotowałam moze 3-4 razy w zyciu a raz robiłam to chyba godzine, to co po tym czułam jest nie do opisania czulam sie obrzydliwie, okropnie a najgorsze ze jak robilam to tak dlugo to potem mialam krwiaki (chyba z wysilku nie wiem) pod oczami a na nastepny dzien fioletowo zolte lima... to jest straszne nie rob tego juz lepiej sie przeczyscic a najlepiej spalic cwiczeniami....ja tak robie ale gorzej jak dopadnie napad jem i jem i konca nie widac... ale teraz jestem dobrej mysli, wymysl sobie jakas diete zastosuj a jak zobaczysz efekty to od razu zapomnisz o bulimii objadaniu itd i bedzie ci latwiej utrzymac wage bo bedziesz bardziej zadowolona:) najtrudniej zaczac... ale trzymam kciuki uda ci sie bo przeciez nie jestes gruba ani nic:)

Gość bulimka
ja na poczatku tez nie mogłam ale niestety jestem uparta, probowałam i w koncu....to było jakies 2 lata temu. Nie pamietam dlaczego zrobiłam to pierwszy raz ale pozniej było juz ciezko przestac

Gość bulimka
dziekuje Ci! chciałabym ale wiem ze nie bedzie łatwo dlatego załozyłam ten topic , musze sie czym zajac...

ja mialam ze 3 podejscia ale sie poddawalam az ktoregos razu bylam tak przepelniona ze nie moglam chodzic myslalam ze mi ZEBRA WYWALI tak napchany brzuch mialam, poszlam a ze bylam sama w domu po 20 min meki poszlo...tzn jeszcze sobie jakos pomoglam ale juz nie bede wnikac w szczegoly zeby komus w desperacji nie przyszlo do glowy zastosowac te metody:O

Gość bulimka
jezeli o mnie chodzi to mi palce niestety wystarczaja hi hi

ja sama tez normalnie niby zdrowo sie odzywiam powiem wiecej, lubie zdrowa zywnosc jesc i przygotowywac:P a przy innych nawet mnie nie kusi jak np. zjedza hamburgera czy tez mcdonald inny wcinaja a "ja tylko cole light" ale gorzej jak cos mi w tym wszystkim przeszkodzi, nuda, stres, smutek, samotnosc, chwilowe zalamanie a nawet 'fajny film w tv' chwila moment i pol lodowki nie ma a potem desperacja co tu zrobic zeby sie nie odlozylo:P czasami poplacze czasami wypije kawe i odczekam 2 h i wchodze na rower stacjonarny -meczarnia niesamowita czasami sie zastanawiam czy mi stawy nie pojda jak jade 2 godziny non stop...ale pozbywam sie wyrzutow humor wraca i wszystko od nowa... ale ciezko jest nie powiem...grunt to sie czyms zajmowac a najlepiej byc poza domem i przebywac w towarzystwie czesto:) to naprawde pomaga sie 'opamietac' w spozywaniu:P

Gość bulimka
jak mam zaakceptowac swoj wyglad?

Gość bulimka
ja niestety nie mieszkam w polsce i jestem skazana na samotne spedzanie czasu

bulimka-->idz do psychologa ,ja tez mam problem z samoakceptacja non stop sie odchudzam i mam rozne schizy ,nie jestem modelka ale tez i nie wielorybem nosze zazwyczaj rozmiar M ,dzis kupilam bluzke 36 a i tak wkrecema sobie ze jestem samym tluszczem .Kiedys nie przyjmowalam do wiaodmosci tego ze mam problem ale jak mi znajomi zaczeli truc ze to krok do anoreksji ze jestem nienormlana ,a potrem jesce rodzice siedzli to juz wogole .Chyba sie wybiore do psycholozki zeby cos z tym zrobic ,biewazne czy sie jest grubym czy szczuplym wazne aby sie akceptowac takim jakim sie jest ,a samemu raczej trudno bedzie tego dokonac :)

przeciez 62 kg to nie duzo to nie musisz nic akceptowac wystarczy ze w lustro spojrzysz jaka laska:D poza tym fajnie dobrane ciuchy, fryzurka, make up i dzaga :D i nikomu nie przyjdzie nawet do glowy ze masz jakies zaburzenia odzywiania...na poprawe humorku jeszcze skocz sobie na solarium albo fitness club to nic ze mieszkasz zagranica towarzystwo znajdzie sie zawsze wszedzie, dobrze sie rozejrzyj na pewno nie jestes sama jak palec:) a jak tak to szybko to zmieniaj!!:)

Gość bulimka
chodze na basen ale nie widze efektow!! i zniecheciło mnie to ! wszyscy uwazaja ze wygladam ok ale to tak jest tak ze sobie wmawiam ! moim kompleksem jest brzuch!tylko i wyłacznie to! nie potrafie przestac o tym myslec !

to rob cwiczenia na brzuch A6W, trwaja jakies 40 dni a efekty podobno super bo nawet faceci to stosuja na miesnie brzucha, ja wytrwalam jakies 10 dni bo mi sie pozniej nie chcialo:P tzn zapominalam cwiczyc:D

Gość bulimka
tak sie zastanawiam czy ja jeszcze kiedys bede jadła normalnie! nic nie planujac, nie liczac kalorii tylko cieszyc sie jedzeniem! bo jak na razie to mam tylko wyrzuty sumienia wszystko jest" za duzo"

Gość bulimka
poczytam o tych cwiczeniach . a teraz uciekam spac bo musze wstac o 5 do pracy. DZIEKUJE

no sama sie nad tym zastanawiam ale watpie bo u prawie kazdej dziewczyny tak jest ze jak sie przestaje pilnowac i przesadza z jedzeniem to tyje...a im starsze tym trudniej zrzucac:P dlatego mysle ze kazda szczupla laska w jakis sposob albo sie pilnuje albo po prostu nie widzi nic fajnego w jedzeniu i tak czy inaczej je malo:P caly sekret:D taka nasza (nie)dola:O

Gość elisia
Ile razy ja sobie powtarzałam od jutra!!!! i nigdy mi się nie udało!!!!!!!!!! trwa to już 7 lat i nie mam juz siły , ukrywam ten fakt bo choć wydało się że coś ze mną jest nie tak i na chwilke przypilnowali mnie ,,utuczyli,,tak bym wyglądał normalnie to ja i tak teraz robie swoje!!!jak to się skończy? ważyłam 60 kg kiedy postanowiłam że koniec z jedzeniem jadłam tylko jabuszko dziennie a reszta do kibelka!! moim celem było 50 kg skończyłam na 40 kg . Teraz waże 53 i źle mi z tym znowu mi źle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!