Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walczaca z rozstepami

kiedy pojawily wam sie pierwsze rozstepy???

Polecane posty

Gość walczaca z rozstepami

tj w ktorym tygodniu??? i ile na koncu ich bylo??? a moze nie pojawily sie wcale???

O ile dobrze pamiętam w 5 miesiącu ciąży. Początkowo cienkie kreseczki ale pod koniec ciąży to już była masakra.

Mnie się pojawiły jak przytyłam w liceum, na tyłku. :) Z czasów ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się tylko oliwką.

walkę z nimi zaczęłam po porodzie (wygładziły się troszkę zrobiły się srebrne i cienkie) ale i tak wyglądają okropnie a walczę z nimi już 9 lat! w ciąży stosowałam tylko oliwkę dla dzieci ale to niewiele dało!

Gość Natallyaaaaaa
Rozstepy to wstretna sprawa. Nigdy nie bylam w ciazy cale zycie jestem szczupla. Ale mam male wachania wagi. Ostatni schudlam na lato ok 2 kg i piersi mam cale w takich siwych delikatnych paseczkach. Fuuu , a mam male piersi so WTF. Nawet nie mysle ze kiedykolwiek moge byc w ciazy z taka skora ciulowa. W Wieku 17 lat jak przytylam (specjanie) to malam pod kolanami takie, ze mama nawet sie przestraszyla i poszla ze mna do lekarza. Wiec nie dla mnie ciaza hehehe Bo wygladalabym jak zebra,

ja już miałam w wieku dojrzewania - to jest genetyczna sprawa więc Julka pewnie jesteś szczęściarą ale smarowanie kremem nie zaszkodzi na wszelki wypadek

ja smaruje sie palmersem bo pisaly kiedys dziewczyny ze dobry. Ale to prawda rozstepow nigdy w zyciu nie mialam , cellulitu tez nie a do szczuplych bardzo tez nie naleze.

Odpukac w niemalowane ja tez smaruje sie palmersem i nic nie ma (32 tc) . Ale zdarzalo mi sie juz w zyciu nagle przytyc czy schudnac i nie mam rozstepow. Pewnie taka sklonnosc skory.

Mnie (jeszcze) nie pojawiły się wcale (21 tc). Smaruję Mustelą jak sobie przypomnę albo Vichy do b. suchej skóry.Po prostu Julka - gratuluję synka :-) U mnie przedwczoraj na USG pokazała się dziewuszka :-)

mi pojawily sie po porodzie :-o ale nie na brzuchu tylko po bokach i to pare malych kresek na szczescie tylko

Gość astryda
ja wlasnie koncze 20 tydz, jak na razie nic. wczesniej mialam duze wahania wagi, jako nastolatka przytylam 12kg w ciazgu roku. w zeszlym roku sie odchudzalam, najpierw 6kg w dol, potem jojo i 12kg mi przybylo. cellulit straszny, ale rozstepa ani jednego. mam nadzieje, ze moze uda mi sie ich uniknac. codziennie smaruje sie oliwka na rozstepy, zobaczymy. za to na pewno bede musiala stoczyc dluga walke z cellulitem, bo oblazl mnie przeokrutnie:(

Mi sie pojawily przed samym porodem jak opuścił mi się brzuch. Generalnie rozstępy są genetycznie uwarunkowane i wydawanie pieniedzy na super specyfiki nie opłaca sie ...wiem to po sobie . W tej ciazy nie smaruje si ejuz niczym .

U mnie jest kilka na piersiach - za szybko mi urosły bo zaraz na samiutkim początku ciąży w ciągu dosłownie może tygodnia powiększyły się o 2 rozmiary. Nawet nie zdążyłabym zareagować (w sensie kremu). Potem już nie rosły wcale więc nic sie już nei zmieniło. A brzuch rośnie jak na drożdżach i ani jednego rozstępu (zaczynam 9 miesiąc). Dobrze jest się smarować kremami żeby skórę trochę uelastyczniać i nawilżać, ale poza tym zależy od organizmu. To że ktoś stosował np. Mustelę i nie ma rozstępów, to nie musi znaczyć że Mustela jest super i zadziałała, bo być może ta sama osoba bez żadnego kremu tez nie miałaby rozstępów. Z tego co wyczytałam z różnych opinii w necie, to między tańszymi i najdroższymi kremami praktycznie nie ma żadnej różnicy w działaniu.

astryda cellu;litem sie nie przejmuj przytylam 22 kilo w ciayz, cellul;it mialam straszny, a teraz zero( 3, 5 miesiaca po porodzie)kilka kilo do przodu , ale spacery zjadly mi cellulit , no i na brzuszek Loreal rozstepy trzy na boczku tylko mi sie zrobily, smarowalam sie 2 razy dziennie palmersem w ciazy i ostro po porodzie miesiac

A właśnie - cellulit mam potworny na udach, ale zaczął mi się już przed ciążą. I nie byłam puszysta - u mnie to raczej kwestia siedzącego trybu życia (praca przy kompie, mało ruchu) i dużej ilości słodyczy (uwielbiam). A teraz w ciąży sie powiększył strasznie. Mam nadzieję że potem trochę zejdzie a resztę "załatwię" ruchem i masażami czy coś.

do dziewczyn co uzywalyPALMERS- tak uzywam ten sam co na obrazku, wole z pompka bo łatwiej sie uzywa. w uk kosztuje 5Ł, to prawda...na allegro troszke drozej.

Gość astryda
peeling z kawy to raczej w ciazy nie wskazany - kofeina. w ogole z tego co sie orientowalam, to wszelkie kremy na cellulit nie sa w ciazy wskazane. ja tez mam okropny - cale uda, posladki i jeszcze troche brzuch - teraz nie widac, bo brzuszek urosl, ale pamietam, ze cellulit tam byl... :(

a kto powiedział ze muszą się pojawić... przytułam w ciązy 14 kg i nie pojawił mi ani jeden rozstęp... a teraz jestem juz pół roku po porodzie i figura jak sprzed ciązy... dbajcie o siebie i bedzie ok.

pierwsze rozstępy---szkoła podstawowa. plecy w krzyżu mam całe w prążki, uda, pod polanami.... nigdy zbyt wiele nie przytyłam ani nie schudłam. Po ciąży nie przybyły żadne nowe...

ale zdzierstwo, ktos sobie niezle zarabia ja mieszkam w anglii i kupuje to wlasnie za funtow (250ml) w koncentracie 125ml to wlasnie te kosmetyki

sarkastyczna, ja w czasach przed ciaza usunelam cellulit takim kremem,(przywozilam sobie z Polski ) eveline serum ne cellulit, no po prostu zszedl mi w miesiac , dwa razy dziennie masowalam tym teraz jak polece to tez sobie na wrazie czego naprzywoze

kurcze, pomylilo mi sei z innym topilkiem oczywiscie ze Wy mozecie sobie kupic ten krem nawet dzisiaj