Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BudziolkaKrejzolka

Matura??

Polecane posty

Havanka nie ma :) Tylko karta odpowiedzi :) oni nie mają czasu na przeglądanie reszty ;) Kolorowa a Ty co po nocach tak grasujesz na Kafe ?:P ;) Idę na słoneczko z biologią :) hmmm ale zestaw :P:D

Gość havanka
dzięki:) Optima best a jak Tobie idą przygotowania do biologii? piszesz podstawę?

Dziewuszki,mam pytania odnośnie ustnej z polskiego(sama nazwa wywołuje u mnie drżenie :P ) W moim temacie miałam porównać wizerunki antybohaterów w dramatach XX wieku i porównanie zrobiłam na końcu i to krótkie dość.Co o tym myślicie?Bo w nocy naszła mnie myśl,że może za mało,że może powiedzą,że cała praca nie na temat...ee :|

Gość melkamelka
też jeszcze nie miałam ustnej z polskiego i mam ten sam problem co Ty:/

Gość havanka
kiedy macie ustną z polskiego? ja dopiero 27, więc się jeszcze nie uczę

Gość melkamelka
ja mam 19 wiec jeszcze trochę czasu, wcześniej niemiecki:?

Ja ustną mam 16,czyli w ten piątek.Uczę się dopiero od wtorku,bo w tej chwili poświęcam czas na biologie,no a po samej napisaniu biologii robię małą libację :P

Gość melkamelka
to ja wczesniej mam matematyke, ciekawe co to bedzie:D

Gość havanka
Nens- piszesz podstawę z biologii? jak Ci idzie nauka? ja właśnie przerabiam ucho :P

Gość melkamelka
hmmm i jak było?? trudno??

Cześć Wam ;), Ja już po polaku ustnym :). Przede mną jeszcze rozszerzona mata i podstawowy ustny angol. Z polakiem to pestka! Grunt to sie nie stresować. Coś czuję, że z matmy coś odwalą...

Gość melkamelka
też tak myślę Animia, ale to przedmiot dodatkowy więc się nie boję:D

havanka-taa,podstawę piszę,nic mi nie mów... :P Wielki popłoch,został mi jeszcze układ oddechowy,krwionośny,nerwowy,kostny no i genetyka,ale z genetyki przerobie tylko choroby genetyczne i przypomne sobię jak się robi krzyżówki :P

Gość havanka
nens a z jakich źródeł się uczysz bo ja z vademecum Grega. mam nadzieję że to wystarczy:|

No ja to się uczę z podręcznika...:Pnie mam takich cudów jak vademecum :P Z tym,że kupiłam sobie podręczniki PWNu z podstawy,bo sama byłam na rozszerzeniu.Więc z 5 podręczników przerzuciłam się na 2 :P A powiedz,jak u Ciebie z biologią?Uczyłaś się na bieżąco?:P

Witajcie :) Troszkę się spóźniłam na stresy przedmaturalne :D Ja już jestem po: Polaku pisemnym - poszło jak poszlo ;) ale myślę, że z 60-70% będzie :) Anglik rozszerzony - porażka, przez rozprawkę ;/ max 60% :( Wos podstawa - ehh.. myślałam, że będzie prostszy ale też nie liczę więcej niż 60% .. Jeszcze ustny angol w poniedziałek a we środe ustny polski :D A jak Wam maturki idą? :)

Gość melkamelka
mi tak średnio, ale jestem zadowolona, polowe już mam za sobą, jeszcze tylko ustne i matma:/

Gość havanka
hmm na bieżąco :P biologię miałam 2 lata temu bo chodzę do technikum i tylko w 1 i 2 klasie miałam :) ja przejrzałam książki do biologii trzy z wydawnictwa "z pegazem" człowiek w równowadze ale te vademecum jest o niebo lepsze bo zwięzłe i na temat. miejmy tylko nadzieję że wystarczy

Havanka, póki co uczę się historii bo we wtorek mnie czeka. Z biologią (podstawa) dobrze nie jest ;/ chyba nie zdąże się ani na to ani na to dobrze przygotować ;/ Ale ogólnie to się uczę z podręczników (operon;/) i jakiegoś vademecum, w którym jest lepiej opisane ale więcej ;/ Nens, co do porównania z polskiego ustnego, to koleżanka miała porównać bohaterów tragicznych. Widziałam jej pracę. Krótka charakterystyka każdego z nich zajęła jej jedną niepełną stronę A4, porównanie dwie, a podsumowanie (+ wstęp) jakieś pół. Zdała na 18 punktów chyba. A dziewczyny co z ekologią na podstawie ? uczycie się tego dużo? MyLittleOne o rozszerzeniu z anglika to ja się po prostu już nie wypowiadam ;/ straciłam wiarę we własne siły. Polski nawet ok chyba, tzn. trafiłam z totalitaryzmem a czytanie raczej słabo (może połowa będzie z tej części ;/) No to się rozpisałam :D

Ja mam niestety matmę obowiązkową... :> E tam... Zawsze sierpień jest hehe :D. Lecę do miasta :>. Papa! Zajrzę do Was jeszcze Maturzanki! ;)

no z angola tez liczylam na wiecej na tym rozszerzeniu ale si e przeliczylam :P w morde :) poprawie :D bede poprawiac do bólu i zadowoli mnie dopiero 90% :P Optima - tez bioli sie ucze z Operonowskich książek i lcze na to ze wystarczy ..a z ekologii to zazwyczaj są pytania na takie logiczne myslenie chyba :P .. przejrzeć nie zaszkodzi :) ps.no grasuje po nocach ale ostatnio coraz gorzej mi to wychodzi przez to siedzenie do 2 w nocy nad polskim i angielskim :P z biolą i historią bedzie tak samo :P ;) pzdrrrr

zdawałam dziś niemiecki ustny i 13 pkt :D baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo się ciesze, bo rano myślałam, ze umre z nerwów, a potem taka STRASZNA ulga ze się az tego nie da opisać :D

Gość szymon19SZCZ
NA POLAKU USTNYM STALYSCIE CZY SIEDZIALYSCIE?JAK LEPIEJ?

Kolorowa :D 90 ?? ;> a czemu nie 99 ? jak poprawiać to z rozmachem ! :D Co do operonowskich książek to ja mam lekki dystans :P w książkach z histy zaprzeczają sami sobie podając różne daty. Aż strach pomyśleć co pomieszali w biologii :P Do 2 w nocy?:D Ty to masz zdrowie, ja max do 12 a potem zastanawiam się nad znaczeniem najprostszych słów :D Drogi Szymonie jak ustoisz o własnych siłach możesz stać. Ja siedziałam bo o wspomnianym kiedyś materacu zapomniałam :P powodzenia życzę ( w wyborze dogodnej pozycji zdającej oraz wyniku matury :D)

U mnie się na ustnym polaku siedzi jak komisja widzi, że zaraz padniesz :>. A tak to jest mównica. Ale ja wolałam, to się polukałam na laptopa zamiast na komisję, to się przy kompie pokręciłam. No i zawsze taka mównica to jakaś ochrona przed złowieszczą komisją ;).

Z angolem rozszerzonym też porażka... Na próbnych okolice 70%-75%, a tu będzie z 60%... Masakra... A więcej rozumiałam;P. Jakoś nie wiem... Echhhh...

Animia, mównica ? :D to mi się niebezpiecznie z sejmem kojarzy. Fajna sprawa, bo faktycznie można zrobić z tego fortecę :P chociaż ławka też się świetnie do tego nadaje :D Angielski to porażka ;/ ja bym chciała mieć 60% ale się nie zanosi ;/ Chyba się z psychologią mogę pożegnać. Póki co przerwa w nauce, za chwilę biologia ;/