Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gada

z jakich kwiatow mozna zrobic wiazanke na slub w sierpniu?

Polecane posty

Gość gada

oczywiscie oprocz roz, wolalabym jakies bardziej polne, konwalie, sloneczniki. Jakie kwiaty sa jeszcze w sierpniu?

Gość no zobaczysz w sierpniu

Gość ja dostalam kiedys piekny
bukiet z bladorozowych gozdzikow... najladniejszy jaki dostalam! skromny a jednoczesnie uroczy:)) chyba ze ktos nie lubi gozdzikow;/ aaa i na pewno kwiaty szybko nie padna:)

Gość gada
o, o gozdzikach nie pomyslalam a tez lubie do no zobaczysz w sierpniu pewnie ze zobacze ale w sierpniu to juz powinnam ja miec a nie patrzec co rosnie co jeszcze przychodzi wam do glowy?

Gość gada
ale peonie sa w sierpniu?

Gość Fenomeeenkaaa
ja będe mieć z cantadesek

Gość gloriosa
w sierpniu jest cała masa pięknych kwiatów. Oprócz róż, alstromeria, eustoma (tak popularna i lubiana w bukietach ślubnych), storczyki, goździki, frezja, gloriosa, hortensja, cantedeskia i wiele innych. ale najważniejszy jest odpowiedni dobór kwiatów do sukni. trzeba wziąc pod uwagę urodę panny młodej, fason sukni, dodatki, posturę itd. jeżeli potrzebujesz porady służę pomocą - jestem dyplomowaną florystką

Gość no a ja nie lepsza
gloriosa to prosze o prade;) suknia biala, dosc zabawna i romantyczna, duzo falban koronkowych, ramiaczka opadajace, krotki rozporek na lewej nodze no i welon zupelnie gladki, tiulowy mysle o frezjach..ale nie w bukiecie opadajacym a raczej takim malym okraglym hortensje..tez niezly pomysl..ale to chyba tylko jedna..bo to duzy kwiatek

Gość gloriosa
z opisu stwierdzam że to dosyć bogata suknia, szczególnie dół, więc nie należy go jeszcze bardziej urozmaicać długim bukietem, bo nie będzie widac ani sukni ani bukietu. radziłabym pozostać przy bikiecie w mikrofonie, ewentualnie z naturalnymi łodygami. bukiet nie powinien być też za bardzo urozmaicony - najwyżej kilka gatunków kwiatów. frezja jak najbardziej, hortensja ładnie się dzieli więc do bukietu w mikrofonie jak najbardziej odpowiednia. Nie piszesz o kolorze włosów, garnituru młodego, wiec ciężko doradzić kolor bukietu.

Gość no a ja nie lepsza
gloriosa, jestem jasna blondynka, garnitur mlodego w jasnym bezu z elementami zlota, a ja na bialo..no i druchny..odcien pomiedzy ciemnym rozem a lososiem.. co by tu jeszcze..a taki maly okragly bukiecik..?co myslisz? bo nie jestem troche przekonana do mikrofonu...tzn jesli dobrze kojarze..taki dluuuuugiii do kolana siegajacy...jak rozdzka?

Gość gloriosa
mikrofon to taka krótka rączka z gąbką w który wkłada sie kwiaty-mają wtedy dostęp do wody. można w nim zrobić m.in. okrągłe bukiety. I taki właśnie polecam dla Ciebie. Do kolorystyki, którą podałaś proponowałabym bukiet w kolorze biało-różowym.

Gość biały groszek pachnący
ubrany liśćmi paproci :classic_cool:

Gość no a ja nie lepsza
dzieki gloriosa!o takim wlasnie myslalam:)

Gość gloriosa
cieszę się że mogłam pomóc

Gość gość
Witam serdecznie, slub biore pod koniec sierpnia, czy dostepne beda storczyki ?. Bardzo mi sie one podobaja w bukiecie

Gość gość
a ile beda kosztowaly Wasze bkiety z cantadesek?

Gość gość
moj 150 zl razem z butonierka ale do 100 zl tez sie da tyle ze trszke skromniejszy

Gość gość
dziekuje za odpowiedz:) ja podpytywalam troche ile to bedzie kosztowac i najmniejsza cena jaka uslyszalam to 250 zl za komplet plus butonierki. chyba w miare nie?

Gość magdziorka
Witam, Mam suknie typu A, przedłużany gorset, suknia klasyczna biała ale pod biustem będzie miała fioletowy pasek przykryty diamencikami, fioletu nie będzie praktycznie widać, będzie tylko lekko prześwitywał. Suknia będzie miała dopinaną górę z siateczki w kształcie łódki pod szyją, będzie leżeć delikatnie na ramionach, ale tylko na ślub, podczas wesela będę miała tylko gorset.Planowałam całe wesele w kolorach biel fiolet i myślałam o czosnku ozdobnym ale nigdy nie sprawdziłam i w moim sierpniu on podobno nie kwitnie już.. jestem w kropce. Nie chcę eustomy ani róż, niczego co pojawia się zazwyczaj. Proszę o podpowiedź jakie kwiaty które nie są oklepane mogłabym wybrać.. jestem w kropce.

Ja tez ślubowałam w sierpniu i bukiet miałam z orchidei,kolor przewodni był śliwka to i kwiaty były w tym kolorze pomieszane z różem

Gość venusss1111
faktycznie białe orchidee plus jedna fioletowa wygladaja bosko, kuzynka miała podobny bukiet ślubny a na sali wazonach tylko filotowe orchidee, pieknie i z klasa