Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Gość ffinka
Skutek uboczny przyjętych przez dziecko leków (biegunki ).Podawać : probiotyk,węgiel leczniczy ,glinke .

Gość ffinka
LEKI --popijamy zawsze !!!(aby nie szkodziły !!!) kiślem z mąki ziemniaczanej :1 łyżeczka na szklankę wrzącej wody .

gosc- czy ty chcesz moj tel.ja mieszkam w Niemczech to moze ja zadzwonie? dzieki za rade ale czy ja noge sama sobie lek przepisac? Super ze az tak ci pomoglo. Coja bym dala zebym mogla tez tak napisac.zeby chociaz 1cm sie pomniejszy!

Dziekuje tip Finko ja mam akurat ta ksiazke p.Gornickiej. Wlasnie robie oklady z kapusty-tez pisala o tym. Miedzynamikobietami Czemu ginekolog nie proponowal mi leczenia farmakologicznego tylko wysyl mnie na operacje?Ja sama nie jestem biegla w temacie i gubie sie w tym.

Gość ffinka
MIESNIAKI ___str 14

Gość gość
:P

Gość fiolek166
Finko nie wiem czy się poddać zabiegowi laparoskopii na ten torbiel na jajniku bo nie wiem czy mi ziółka, nafta petroleum D5 i masaże pomogą. Myślałam, że Ty mi coś bardziej pomożesz..pisałaś wcześniej, że też maiłaś torbiel. Napisz proszę co Ci pomogło..

Gość gość
Witam, czy jakieś zioła jak np. nagietek mogą pomóc przy nadmiernym owłosieniu spowodowanym PCO? Z pewnością nie zmniejszą istniejącego już hirsutyzmu ale może spowodują wolniejsze odrastanie włosów, bądź staną się one delikatniejsze? Wolałabym uniknąć hormonów, więc Droga Finko, pomóż.

Gość lidka 72
witam mozecie spróbować chińskich ziół na kobiece sprawy, trzeba tylko poszukać w internecie . ;-)

Gość gość
......

Gość ffinka
Torbiele -skuteczne porady ,receptury na stronach......

Gość ffinka
NADMIERNE OWŁOSIENIE --- Zeby usunac nadmierne owłosienie stosuje się mocny napar z bielunia. 150g rośliny trzeba zalać 1litrem wrzatku i odstawić. Namoczyć w napatrze wacik i przetrzeć nim problemowe miejsca . Im częściej bedziesz to robić tym szybciej pozbedziesz się owłosienia. Można tez przygotować bardziej skoncentrowany srodek nasypać poł szklanki bielunia i zalać wrzatkiem do pełna . Taki napar można przechowywać przez kilka lat w lodówce.

Gość ffinka
Bieluń kupisz na allegro dział Dom i Ogród zamów 150g . Bieluń datura dzieńdzierzawa.

Gość gość
Kupiłam susz kwiatków nagietka "koszyczek nagietka" na którym jest napisane: "produkt przeznaczony wyłączne do stosowania zewnętrznego"- używać na stany zapalne skóry. Tu zaś wszędzie czytam, żeby pić?

Gość ffinka
Nagietek .-to tylko jedno.... z wymienionych .zastosowań nagietka...

Gość gość
.....

Gość gość
......

Sama chciałabym wiedzieć, czy koszyczki nagietka można pić, czy tylko płatki? Może ktoś miał podobnie i wie, co zrobić...Otóż od sylwestra boli i drętwieje mi ręka, stawy nie bolą, bardziej mięśnie...czasem trudno ułożyć się do snu...Z czasem jest troszkę lżej, ale jeszcze ból i drętwienie się pojawia...będę wdzięczna za każdą poradę i sugestię:-)

Gość ffinka
Nagietek-- najlepiej sypany(dostępny w aptece).Wygodna w użyciu nalewka z nagietka (także do użytku wewnętrznego ).Nagietek sypany można zmielić w młynku do kawy i popijać zwykłą herbatą.

Gość ffinka
www refleksoterapia-patrz..... mapy stóp ...receptory .Sprawdż jaki organ niedomaga(bolesność receptora )

Gość ffinka
Nagietek 'Koszyczek nagietka '-to też nagietek także do użytku wewnętrznego czyli do picia.

Gość Duet
W moim " koszyczku nagietka" są tylko same kwiatki. Napisane jest tylko do użytku zewnętrznego. Więc dlaczego można pić?

Gość nina567
Witaj Finko, mam do Ciebie ogromną prośbę czy mogłabyś mi coś poradzić na szumy w uszach i zawroty głowy? Z gòry Dziękuję i pozdrawiam, Nina.

Gość ffinka
Koszyczki nagietka -odpowiedni nagietek do picia.

Gość ffinka
Szumy uszne -aby nie zaśmiecać przenieśmy się na" Medycyna naturalna -porady"

Gość ffinka
wypadanie macicy ........................................

Gość ffinka
WYPADANIE MACICY ------

Gość gość
Finka, a co mi poradzisz? Mam polipa w jelicie ide na usunięcie do szpitala, dodatkowo torbielkę w piersi i torbielkę w macicy? Ciągle coś mi dolega, non stop choruję. Zastanawiałam się nad tym nagietkiem, ale co wiecęj byś mi poradziła?

Gość gość
Odp na ; Medycyna naturalna -porady