Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Idiota czy ideał?

Polecane posty

Komiczne a Ty jak zwykle krótko i treściwie:P PS Znowu zrobiono z Ciebie kobietę. Kurcze.. powiedziłbys prawde 😭

kobiete? gdzie? chyba jednak odwołam te operacje w Tajlandii, bo jak widze moja płeć została juz ustalona ogórnie :P

Poniewierał sie tu wczoraj wieczorem topik pt Komiczne oceń zdjecia czy cuś.. no i tam tajemnicza pomarańczka po raz kolejny oświadczyła żes kobita 😭 A ja jestem taaka ciekawa (jak każdy kot:P) :classic_cool:

Stronniczy bardzo mi kogoś przypomina.. Ale to zapewne tylko złudzenie....:) :) Komiczne, twoje imię znowu szargało się wczoraj na jakims \"pomarańczowym\" topiku.... Jak ty to znosisz..? :) :)

jak to znosze - piłem cały wieczor, by o tym zapomnieć :P

hahahhaahhaha! wiedziałam że ktoś zada to pytanie ale nie myslałam że to będziesz ty, komiczne....:)

wygląd kobiety to jedno z kluczowych kryteriow jej oceny... wiec pytanie wydaje sie oczywiste

"Liść klonu. Mnie też ten przypadek przyprawia o mdłości. Wierność zasadom? W imię czego? A jeśli zasady są durne? I nieprzystające do życia? Dlaczego go kobieta rzuciła? Może nie był w stanie odstąpić dla niej od pewnych zasad? Może całe życie swoje musiał mieć pod nieustanną kontrolą i również ją? A ona tej presji nie wytrzymała? Bo jest nadmiernie kontrolujący to niezaprzeczalny fakt. Ucieka od kobiet w których mógłby się zakochać. A to już wykluczyłoby jego dobre mniemanie o sobie "Ona (jego ex) podła ja święty". Trudno kochać takie "ideały". Nie są prawdziwe. Prawdziwy ideał przeżyłby swoje uczucia, rozumiałby je, weryfikował i ponownie wybierał to co słuszne, a nie od nich uciekał i trzymał się w zaparte. To człowiek raczej niedojrzały emocjonalnie. Jego deską ratunku jest zawszejego postanowienie, zawsze za nim może się skryć. Retro ja bym się poważnie zastanowiła nad nazwaniem go bohaterem czy ideałem. I trzymałabym się od niego z daleka." bezsensowne są te psychologiczne wywody dla mnie wniosk jest prosty te dwie osoby nie pasują do siebie i piszę to z pełnym przekonaniem

Gość Ju...
Dlaczego nie pasują? Jak dla mnie, to jest zdecydowanie za mało danych, aby wnioskować. I to jednoznacznie.

dlatego, że jedna osoba wolałaby kogoś innego a pasują do siebie ludzie, którzy są dla siebie NAJ

Gość Michelangello
Jak pięknie mój bobasek udzielał sie dziasiaj na tutejszym topicku.Już widzę tę śniadziutką buźkę po wylegiwaniu się brzuszkiem do góry ,w ciepłych krajach...bellissimo uomo che figo madonna...

Gość Ju...
Myślisz? Czasami ludziom się wydaje, że wolą cos innego. To, co nowe, inne, pociąga. Ale zgadzam się, jeśli się kocha, to się nad tym panuje. Jednak jeśli ludzie decydują się na bycie razem, to przecież na własne życzenie. Bo chcą. A kto chce być z kimś, kto mu nie pasuje?

Gość Ju...
Ooo, faka Komicznego przyszła.:P

Gość Ju...
fanka

Gość Michelangello
jak już,to chyba -przyszedł ,kochanieńka

Gość Ju...
Aha. Upss, sorry - to po chipsach.:P

Ju... Myślisz? Czasami ludziom się wydaje, że wolą cos innego. To, co nowe, inne, pociąga. Ale zgadzam się, jeśli się kocha, to się nad tym panuje. Jednak jeśli ludzie decydują się na bycie razem, to przecież na własne życzenie. Bo chcą. A kto chce być z kimś, kto mu nie pasuje? ______________ wiesz, ludzie chyba częściej dobierają się na zasadzie przeciwieństw...Dlatego, że łatwiej jest stworzyć dobrze funkcjonujący związek z kimś, kto nas uzupełnia i nie ma tych samych braków. Chęć dowartościowania się, podziw można łatwo pomylić z prawdziwą miłością. Małp osób ma odwagę sięgnąć po to, co stanowi prawdziwe wyzwanie. :)

Gość Ju...
O.K., niech będzie. Ktoś chce się dowartościować. Tylko co widzi w tym osoba będąca dowatrościowywaczem? Jak dla mnie, to niewazne, czy osoby do siebie pasuyją czy nie - ważne, że chcą być razem. Oboje. Nie jedna ze stron.

Gość Michelangello
Jak dla mnie, to niewazne, czy osoby do siebie pasuyją czy nie - ważne, że chcą być razem. Oboje. Nie jedna ze stron." -jakże przepięknie ujełaś w słowa dramat,kytóry przeżywam na forum

Gość zonazdradzona
Nefrytowa ->>"Liść klonu, o ile wiem, orientuję się jest ok, ma dziewczynę, mają dziecko i z tego co pisał do mnie, przeszło mu jak reka odjął Oczywiście.. mógł kłamać, tylko po co?" :)) - Masz rację można źle zrozumieć. Liść>> jeśli też tak odebrałeś(aś?) to przepraszam. To nie było o Tobie tylko do Ciebie... Jestem tu nowa i wiele się jeszcze muszę nauczyć :/

Ju... O.K., niech będzie. Ktoś chce się dowartościować. Tylko co widzi w tym osoba będąca dowatrościowywaczem? Jak dla mnie, to niewazne, czy osoby do siebie pasuyją czy nie - ważne, że chcą być razem. Oboje. Nie jedna ze stron. _____________ myślę, że dowartościowywują się obie może chcą, ale czy tak samo bardzo ? - Nie. :)

zonazdradzona Nefrytowa ->>"Liść klonu, o ile wiem, orientuję się jest ok, ma dziewczynę, mają dziecko i z tego co pisał do mnie, przeszło mu jak reka odjął Oczywiście.. mógł kłamać, tylko po co?" - Masz rację można źle zrozumieć. Liść>> jeśli też tak odebrałeś(aś?) to przepraszam. To nie było o Tobie tylko do Ciebie... Jestem tu nowa i wiele się jeszcze muszę nauczyć :/ Nie wiem za co mie przepraszasz. O największej miłości nie da się zapomnieć.

Liść wszystko sie da zapomnieć trzeba tylko chcieć. I nie głupieć jak ten facet. A ponadto... te wielkie miłośći jedyne.. tak naprawdę kocha sie nie zywego człowieka tylko jego wyobrażenie oraz zakochanym sie jest w samym uczuciu. Miłość musi mieć paliwo. Tzn drugą osobę. Jak jej nie ma realnie w życiu moim, to kogo kocham? Miraż czy realnego faceta?

e tam dla mnie naprawde to dziwak wrecz wysłąłabym go do psycho. Tak jak ktos tu napisał to miłość obsesyjna, a tacy ludzie w zwiazku mogą byc bardzo męczący i wręcz przerażający...moze to jeden z powodów odejscia żony a poza tym nie znamy faceta a juz mu tu profil psychologiczny zaraz stworzymy hehehehe, kafe to potrafi!!

Gość Ju...
A tam, obsesyja od razu. Czy mało jest kobiet, które próbują sobie z innymi życie ułożyć, a im się nie udaje, bo kochają jednego? Chyba to w obie strony działa. Facet nie chce innej - w porządku. Najważniejsze, że nie zmusza się do niczego i nie wykorzystuje innych kobiet, aby podbudować ego. Jak będzie gotowy - czyt. spotka kolejną miłość życia - to się otworzy.

Gość nie rozumiem cie retro
Z tego co piszesz czasem na kafe, wnioskuje ze jestes za jak najwieksza niezaleznoscia w zwiazku, za tym, zeby nie zgadzac sie na wszystko byle byc tylko z druga osoba, zeby sie nie upadlać dla niej i nie poświęcać, jeśli nas nie chce bądź nie szanuje. i zgadzam się z tobą, choc demonizujesz mężczyzn za bardzo imho. Kobieta, ktora zostaje i trwa wiernie u boku bijacego ją czy zdradzajacego meza jest glupia, naiwna, nie zna zycia, tak? To czemu na tego faceta patrzysz przychylnie, uwazasz ze to coś 'dobrego' ze chce odzyskac ta kobiete? Jest glupi i tyle, nie potrafi żyć bez niej, poniża się i ośmiesza. Nie widzę tu nic godnego pochwały. Co innego poświęcenie, nawet największe, dla kobiety która cię kocha i szanuje, a co innego lizanie stóp lasce, która naszcza ci na ryj a pozniej pojdzie ruchać się z innym. Pierwsze budzi podziw. Drugie pogarde.

Gość Ju...
Ale czy Wy nie rozumiecie, że on to może robić dla SIEBIE a nie dla NIEJ?