Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Idiota czy ideał?

Polecane posty

no tak, ok Tylko czy to faktycznie przekonanai czy strach..? Morale u faceta po zdradzie spada do pzoiomu zerowego. Może po prostu czuja się nic nie warci jako męzczyźni, i stąd ta patologiczna niechęć do seksu..? a jeśli można temu dopisac jakąs ideologię to czemu nie..? :)

Znam podobny przypadek tylko ze byla zona mieszka z kochankiem a byly maz w pokoju obok i bywa tak ze budzi sie z reka na jej piersi bo w nocy ucieka od kochanka to dopiero paranoja.Tamten sie wkurwia a byly maz sie cieszy bo choc taka ma satysfakcje ze lada chwila sie wyniesie.Jeszcze chcial mnie ze soba zabrac ale co ja mam byc piatym kolem u wozu w tym chorym ukladzie jeszcze tam jest 5 letnia dziewczynka bylego malzenstwa i dobrze wie co jest grane.Ja sobie odpusilam tobie tez radze to nie ma sensu na dluzsza mete.Ten jego ukladzikbym porownala do tego ze ja jade sobie sama na rowerze a obok jedzie jego zona z kochankiem na siodelku dziecko a na ramie ten moj znajomy i prowadzi sobie ta ferajne i zawsze tak bedzie dopoki nie zrzuci z roweru kochanka jak mu to powiedzialam to sie smial ale pozniej stwierdzil ze cos w tym jest niestety:O

Ani ideał, ani idiota. Na plus na pewno że potrafi żyć według zasad, które wyznaje, a nie tylko udawać, że żyje, jak większość \"katolików\" w tym kraju. Ma facet jaja i kręgosłup :) Nie ma co się na niego porywać, bo on każdy seks z inną kobietą musiałby rozpatrywać w kategoriach zdrady (w oczach Boga tamta na zawsze pozostanie jego żoną). Musiałby odejść od kościoła, żyć w stanie grzechu. Cóż, może się kiedyś złamie - na pewno nie będzie wtedy zadowolony z siebie :P ale może się nie złamać, a wtedy należy go mimo wszystko uszanować. Też sądzę, że być może wzgardziłby tą babką po jej powrocie - ale kto wie? Może jest tak dobrym chrześcijaninem, że już nie takie rzeczy wybaczał bliźnim?

"Może po prostu czuja się nic nie warci jako męzczyźni, i stąd ta patologiczna niechęć do seksu..?" A może - taki facet nie chce stracić ostatniego muru do oabalenia? Równouprawnienie. Przecież to szczególnie kobiety traktują seks jako ostatni etap związku? Nie mówię o kafeteriuszkach:P

panna napisałas kilka rzeczy które dokładnie usłyszłąm od niego prawie w identycznej wersji:) czy zatem chcąc żyć wg swoich przekonań, ma prawo spotykac się towarzysko z innymi kobietami..? :)

..a w sprawie kontroli popędu płciowego przez facetów w sile wieku - cóż, znam kilku naprawdę fajnych księży (w tym kolegę ze studiów), zdecydowanie "normalni", dwóch w dodatku zajebiście przystojnych, i jakoś sobie radzą :P I nie strzelałabym od razu wytartymi komentarzami typu "pewnie na Kurwy chodzi, bo akurat ci, o których myślę, gdyby chcieli, i zostali "w cywilu", nie mieliby NAJMNIEJSZYCH problemów ze znalezieniem babki :P

Towarzysko na kawie tak Ale bez pocałunków i obłapek bo to juz hipokryzja no i podpuszczanie kobiet, co nijak ma sie do tego faceta z zasadami:P

Jasne, czemu nie :) Miałby prawo nawet zamieszkać z jakąś, gdyby nie było w związku seksu.

Gość czarna_róża
A tam, Panna, że nie ma co się porywać. Jest co. Czemu nie? Sama się kiedyś "porwałam" na dwudziestoośmiolatka, który nigdy nie miał dziewczyny. Plotki chodziły, że gej. Całkiem miło łechce próżność takie wyzwanie.:D

Panna, wiesz... tak się składa ze swego czasu mialam firme tuz obok Budynku w którym mieszkali księża... to co tam sie działo wieczorami:D:D Taksówkarze nazywali to biskupim burdelem:P

Wiesz, oczywiście, że można się porwać dla sportu :P ale już raczej nie "do życia", bo po takim wywróceniu na głowę swoich głęboko zakorzenionych poglądów on byłby NIE DO ŻYCIA :P

hahahahhahah:) hahahahhah:) JAKOś......:) :) ;) FAKTYCZNIE, brzmi jakoś koślawo...:) panna, ty jesteś widze bardzo w temacie. wytłumacz nam to:) czy to kwestia siły charkteru? czy Bożego daru?

Gość Dla mnie ideał***
Nie zakochuję się w facetach, ale uwielbiam ich towarzystwo i najwartościowsze egzemplarze zostają umieszczone w kategorii "przyjaciel". Niestety, najczęściej okazuje się, że dla pana było to preludium do związku... Tego typu układ byłby dla mnie najlepszy :D

A co to niby za tajemnica? :) Nie znacie ludzi, którzy nie uprawiali seksu aż do ślubu? :) Ja znam. Mogę ich zapytać, jak to zrobili, ale nie wiem, czy mi powiedzą :P

bardzo mi się podoba to co panna pisze:) Rozumie coś co ja z trudem pojmuję:) więc jeszcze jedno pytanie ode mnie dla niej: czy uważasz że taka wiara jaka ma ten chłopiec to błogosławieństwo czy przekleństwo..?

szukanie - myślę, że być może masturbacja. Choć na pewno z tego też muszą się spowiadać. Ale faktem jest też, że pewne potrzeby nasilają się "w miarę jedzenia". Myślę, że osobie żyjącej w celibacie nie jest znów tak trudno, jak może wydawać się nam, którzy uprawiamy seks regularnie :P no chyba, że przeszli do zakonu po bardzo burzliwej i .. aktywnej młodości.

Jedno powiem.. w to wytrzymywanie faceta do ślubu to ja nie wirzę. No chyba ze ma poped na poziomie ameby...

Gość czarna_róża
Niby tak. Ale są zasady i "zasady". Jak te pierwsze z potrzeby serca, tak drugie są tylko maską. Zakrywająca strach i bylejakość przede wszystkim.

dziwne pytanie. Hmm... myślę, że nawet ten koleś czasem musi mieć przebłyski, że to przekleństwo. Na pewno łatwiej się żyje bez pewnych zakazów. A czy błogosławieństwo..? Jeżeli po drugiej stronie jest tak, jak pisze w Biblii, i nierozerwalność małżeństwa rzeczywiście jest pewnym atutem na szali uczynków :P to suma summarum facet wyjdzie stanowczo na plus :D

organizm ma swoje prawa, a nie wierzę, że w Polsce jest tyle bromu ilu żyjących w celibacie, żeby dla wszystkich regularnie starczyło... Im częściej, tym częściej? Nie, raczej im regularniej, tym się mniej o tym myśli, bo w razie czego jest.

Nefrytowa - czy ja wiem? :) Każdy z nas dysponuje bardzo ograniczonym doświadczeniem... trzeba przyjąć, że mogą istnieć ludzie skrajnie różniący się od nas;)

szukanie - nie zgodzę się. Jeżeli żyjesz tylko wyobrażeniami o pewnych rzeczach, to naprawdę nigdy nie poznasz całego zakresu przyjemności :)

Retro - no pewnie, że to możliwe, albowiem jak wiadomo, nie jesteśmy zwierzątkami u których popęd jest nieopanowalny, a ludźmi. Człowiek to ponoć brzmi dumnie. Chciałabym mieć takiego męża. Który kiedy powie śLUBUJę CI MIłOśC WIERNOść I UCZIWOść MAłżEńSKą ORAZ żE CIę NIE OPUSZCZę Aż DO śMIERCI, to tak właśnie zrobi, choćby go miało poskładać. Zauważcie, w tej przysiędze nie ma" Ślubuję Ci miłość wierność i ucziwość małżeńską oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci, chyba że okażesz się świnią i mnie zdradzisz". Dlatego MAŁŻEŃSTWO to taka poważna sprawa. Facet po prostu jest poważny i uczciwy. Nie łamie słowa - żaden fanatyk. Prawdziwy, dojrzały MĘŻCZYZNA> Silny. Taki jak ma być Ja też takiego chcę:)