Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania Bajbak

Kiedy wkoncu Mantodea urodzi ?? Obstawiamy ... Kto wygra stawia PIWO ...

Polecane posty

jak ja dostawalam prawdziwych tez nik nie wierzył- więc tej mysli się trzymaj :P idę jak nic

Gość Ania Bajbak
ja tez ide se :P

Gość a ja myśle ze to tak
ja tez ide sobie troche pospać...

a ja nie ide pospac.Dalej cisza i dobrze do poniedzialku ma sie powstrzymac.Wiecie co mam jednak straszne bole podbrzusza.Od 2 tyg.idzie sie posrac z bolu:-o

mantodeo, nie ściemniaj :p liczy się termin ustalony w pierwszym trymestrze, a nie w ostatnim!!! :p :p :p kacperek pewnie będzie duuuuuuży, ale On Sam wie, kiedy ma się urodzić ;) :classic_cool: usg, to tylko maszynka do pomiarów i przeliczania... ale warto teraz robić je częściej, by nie przeoczyć ewentualnych objawów starzenia się łożyska!

No ja wg lekarza mam na 26 wg drugiego na 19 a wg USG na 15 :( Mnie osobiscie sie nawet nie spieszylo - ale wczoraj ginka mi powiedziała ze dla mnie lepiej jak bym juz urodzila - bo maly rosnie i jak tak dalej pójdzie to 4 kg bedzie miał :( No i tez ostatnio mnie brzuchol pobolewa ale skurczy nie odnotowalam zadnych Ech - jak by nie mogli powiedziec dokladnej daty - tak to sie człowiek tylko niepotrzebnie stresuje

Wg.ostatniej miesiaczki termin wypada 13-19 maj ale to do konca nie jest pewne bo moglam sie pomylic o pare dni.Wg.3D robionego w szpitalu termin wypadl na wczoraj.

-tak zupełnie poważnie, to pewnie miałaś robione usg. w pierwszym trymestrze? 8-12 tydzień? termin z takiego usg. jest najbardziej wiarygodny, ale i tak nie ma się do niego za bardzo przywiązywać, bo tylko ok 5% dzieci trafia dokładnie w wyznaczoną datę... a tak, +- dwa tygodnie jest w terminie... a jak przygotowania komunijne?

gruby miś - nawet nie pytaj!jutro mam wizyte u gina a na 18:40 probe w kosciele.Wczoraj to ledwo wysiedzialam:-o Wlasnie mama przyjechala ustalamy gotowanie itp.Marnie mi to wychodzi bo jestem dzis strasznie podminowana bez powodu:-o

mantodeo, słonko! podminowana bez powodu?! z wielu powodów!!! mam nadzieję, że Twoja mama będzie Ci pomocna, bo moja to by tylko zamieszania narobiła :p a jeszcze coś, jak długo w Twoim szpitalu "trzymają" po zwykłym, niepowikłanym, naturalnym porodzie? a dwa, czy gdybys ewentualnie urodziła w sobotę, czy byłaby szansa na kilkugodzinną przepustkę ze szpitala?

Obawiam sie ze musialabym wypisac sie na wlasne zadanie a mama jest faktycznie dobra ale w podnoszeniu mi cisnienia wrr...:-o

he, he, ciekawa jestem, czy za dwadzieścia, dwadzieścia parę lat, nasze córki będą też o nas tak "miło" pisać? ;) :p

eee moja mama jest przekochana niestety czasem bardzo marudzi;)

moja też jest kochana :D ale, choć nie marudzi ( ;) ) to lepsze relacje mamy przez telefon, niż gdy pojawi się w odwiedziny :p ciekawe, czy gdy zwiększy nam się metraż, to i moja tolerancja na obecność mamy u nas się zwiększy? bo teraz, choć jest całkiem fajna, nie nalegam na to, by została dłużej :p za to bratowa, choć u nich też ciasno... mogłaby naszą mamę gościć i gościć! widzisz jak ładnie zmieniam temat? :p co dobrego szykujecie? dużo gości będzie? o której komunia?

Msza na 11:30 z dziecmi bedzie 20 osob robimy wszystko w domu.Tzn.robi Mariusz i reszta rodziny bo ja bede siedziec lub lezec hehe:p

Trzeba odswiezyc tu troche:)Bylam dzis u lekarza mam rozwarcie na 6 cm....Stwierdzil ze do niedzieli nie wytrzymam:-o Zbadal mnie i po badaniu w domu zaczelam lekko krwawic i pojawily sie skurcze teraz co ok.6 min.Wiec prawdopodobnie dzis pojedziemy do szpitala.Trzymajcie za mnie kciuki!buziaki

mantodea powodzenia, trzymam kciuki za łatwy poród i zdrowego dzidziusia.

ooooooooooooooooooooo:D no patrz mantodea ale jesli to nie juz to pogadamy inaczej

Gość Ania Bajbak
Mantodea Wytrzymaj do 9 ego - :D wtedy urodzisz tak jak ja stawialam :D allle supppperrr :D 30 gruby mis - 21 ike = 9 mantodea ... niezle :D

noo 6 cm to Ci powiem Aniu że chyba wygrasz ;)

A ile jesteś po terminie, że tak zapytam? :)

Gość napisze na pomaranczowo
ja przy 4 cm urodziłam po 7h wiec zakładam ze do rana urodzisz

6? to o basta! jeszcze dzisiaj!!! :D no nie może być inaczej! od 5 w górę już leci na ogół szybko :)

Ta ktora stawiala na dzisiejsza noc to przegrala:p Nadal siedze w domciu Kacperek jednak sie uparl na niedzielny wieczor po to bym mogla byc na komunii corci:)Noc przesrana boli podbrzusze pojawiaja sie jakies skurcze dosc mocne ale nieregularne.No i nadal dosc mocno plamie co mnie troche martwi ale w polozna mowila ze po badaniu to normalne.

Gość Ania Bajbak
Mantoda -dzien sie jeszcze nie skonczyl :P

Ania Bajbak - tyz prawda.Posprzatam dzis chate zrobie zakupy ugotuje zurek i moze cos pocisnie...;)

A tak na serio to wyc mi sie chce:(Mam juz dosyc chcialabym juz urodzic.Prawie codziennie cos zaczyna sie dziac i po 2 godz.sie konczy a ja juz licze ze wreszcie urodze.Zyje tym od ponad 2 tyg.i jestem juz zmeczona:(