Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozta ...

Czy to normalne ? Częste oddawanie moczu ?

Polecane posty

Gość pomozta ...

Witam! Wiem, że każdy musi się wyprózniać ... ale w moim wypadku wydaje mi się to zbyt czeste ;/ czy to normalne ze po wypiciu np. 1-2 szklanek wody za 2-3 minuty musze isc zrobic siku ? Nie wiem czy to normalne zjawisko u czlowieka ... czy to jakas patologia ;/ Z rodzinki nikt co chcwile nie lata do kobelka,tylko ja ;/ Cukrzycy nie mam ...

Gość jesli wypijasz duzo wody
w ciagu dnia to jest to normalne ...ja od kiedy pije wiecej wody tez czesciej robie siusiu

heh no ja tez tak mam...a jak mialam np teraz maturke to przed nia nawet nic nie pilam, bo wiedzialam ze moze byc problem;D no i serio..wypije 1-2 szkl i zaraz iide..i ode mnie z rodzinki mowia ze to nienormalne:D a i zaraz mama mowi ze to tak jest jak sie chodzi z odkrytymi nerkami ale ja sie zawsze ubieram dobrze wiec nie wiem..;)

No to się nie pocieszajcie, bo to nie jest normalne. Ja sie tez pocieszalam całe lata, a potem dowiedziałam się ze mma piasek w nerkach:O Polecam normalne badania mocu... wszystko wyjdzie. I jednak zasięgnąć porady lekarza.

ale moje badanie moczu jest dobre :O mi nawet urosept na to nie pomaga nic mnie nie boli tylko sikam i sikam.. wypije herbate i za 3 minuty juz ląduje w kanałach

A w takim razie idź do urologa, bo trzeba zrobic specjalistyczne badanie moczu i byc może usg nerek i pęcherza. A w nocy tez tak siusiasz, czy przesypiasz spokojnie?

ja też tak mam, jak wypije nawet pół szkalnki wody to potem biegne do łazienki bo mam pełny pęcherz, o kawie nie wspominają- co kilka minut

Gość pomozta ...
no kawa jest moczopedna, wiec to normalne ... a le zeby po wodzie ? W sumie musze wykonac takie zwykle badani e:) Chyba kilka zloty kosztuje, wiec nie zbiednieje :)

usg miałam robione całej jamy brzusznej, ale to odnosnie innego schorzenia i nerki jak i pęcherz są w porządku kiedys mialam, jak bylam mala, robioną cytologie i też nic :O

Gość jkjkhdssd
ja też tak mam ale na noc specjalnie nie pije dużo a i tak przebudzam się o 4rano i czasem jeszcze o 2,lub 6 mam dość:/

Gość jkjkhdssd
no to nie masz tak zle ,a nie wspomne juz jak wypije piwo wtedy latam caly czas az mi wstyd.

ja tez tak mam, kiedyś miałam z tym problem w pracy, bo co pół godz/godz opuszczałam stanowisko i biegłam do toalety ...teraz mam wiecej luzu w pracy, ale nadal biegam często...najgorzej, jak w nocy musze wstawać, ale faktycznie piję bardzo dużo wody...no i kawa jest moczopędna także :)

Gość jkjkhdssd
ja wody pije malo herbaty za to duzo i jak juz pisalam na noc to wogole tylko mocze usta zeby nie latac a tak sie przebudzam:/

Gość toz to apokalipsa

Gość to nienormalne
pewnie masz cos z nerkami ...

Gość MeDżIk
Hmm, ja miałam podobnie, z tym, że miałam parcia na pęcherz, czyli po prostu nie mogłam się wysikać, ale co chwile mi się chciało. Okazało się, że mam kamicę nerkową, więc może jednak nie bagatelizujcie, swoje "maratony" do kibelka..

Gość ona............
hejka a czy któraś z was brała może ginjal?? bo ja też często chodze siku, ostatnio częśiej, i w małych ilościach raczej. Zrobiłam bad. ogólne moczu - wyszło liczne moczany bezpostaciowe w moczu.Wczoraj lekarka mi powiedziała że to w sumie czasem normalne, że moze świoadczyc o dużej ilości jedzenia owoców i warzyw. I nic nie doradziła.Ja wyczytałam że może to coś z nerkami. Wiec nie wiem. Zjadłam opakowanie furaginum i dalej chodze często siku:/ wiec nie weim czy może powinnam ten ginjal zażywac? czy nie zaszkodzi? A czy jak jest brak glukozy w moczu to cukrzyce można wykluczyc?

Gość ważne są proporcje
przy cukrzycy ciągle chec się pic i się chudnie a najlepiej zrobic test z krwi na czczo na glukozę, wynik powyżej 100 może oznaczac cukrzycę

Gość ona..................
ok dzieki, to ja raczej nie chudne, pic też własnie za dużo nie pije, wiem ze powinnam wiecej. Kupiłam sobie ten ginjal troche mnie przeraziło to że trzeba aż 4 tabl dziennie brac no ale zobaczymy jak będzie.....

Gość a może TY
jesteź hermafrodytą i masz chore stercze? Jedyna rada to operacyjne usunięcie prostaty. No, ale wtedy będziesz mieć kłopot z erekcją, zatem i orgazmem. Musisz wybierać, częste sikanie i normalny seks, albo brak seksu i normalne sikanie.

Gość ona.........
kiepski dowcip:/

Gość ramikka
częste oddawanie moczu to czasem objaw zapalenia pęcherza. polecam odwiedzenie lekarza i zrobienie badania moczu. a na własna rękę dobrze jest wspomagać pęcherz łykając jakieś suplementy, np. Prouro - kapsułki z wit.C i żurawiną, które wymywają szkodliwe bakterie z pęcherza.

Gość cybeta
wcale nie musisz być chora itd.... wiele osób ma tak ze cos wypije i musi leciec od razu do wc ... normalka... ja mam ten sam problem... jak jestes w domu czy w szkole to jeszcze nic takiego gorzej jak gdzies np jade z przyjaciółmi na jakaś wycieczke to cały czas o tym mysle zeby mi sie nie zachciało siusiu (i wtedy jak na złosc chce mi sie do wc )

Gość też ciągle sikam
i ciągle mi się chce pić, mam glukozę około setki.... niby nie cukrzyca ale jednak kupuję sobie ziółka dla diabetyków i tyle

Gość gość
Ja też tak mam. Ale wszystko jest zdrowe. Urolog przypuszcza że to może być sygnał od kręgosłupa (miałem operację a kregosłup). Zaleca tez wizytę u psychiatry.

Hm,może faktycznie problem to Twoje nerki. Łykaj żurawinę i udaj się czym prędzej do specjalisty :)