Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Postaw na faceta!!

Polecane posty

\"Ciekawe Stronniczy dlaczego nie skupisz się bardziej na tym by sam być dla kogoś wielką wygraną \" Może, droga Retro, szczyt kreatywnych możliwości mam już za sobą i niczego z sobą samym już nie jestem w stanie zrobić ? A może posłużę się Twoja logiką i powiem, że \"możliwosc dużej wygranej jest tak naprawdę tylko teoretyczna.\", zatem jakiekolwiek moje starania niczego nie zmienią ? Inna logika zaś wskazuje, że to gracz gra, trofeum, poza myśliwskim, czeka sobie spokojnie na koniec zawodów ? A może do niektórych półek, gdzie stawia się puchary, nie pasuję ? A może też, ja jestem taka nagroda, która sama sobie wybiera zwyciężczynię ? No i na koniec, a cóż to takiego we mnie jest, by być jakąkolwiek nagrodą ? Jam przecież facet, czyli dopust boży. Pokarać jakąś kobiete chcesz, czy co ? :)

Stronniczy :) bardzo dobrze, oczywiście, każda z opisanych przez ciebie możliwości jest jak najbardziej prawdopodobna, i jak najbardziej do zaakceptowania:) Uderza mnie jedno: bardzo optymistyczny wydźwięk twego postu.:) Tłumacze to sobie tym że tak po prawdzie przedstawicielki damskiej rasy nie dają Tobie zbyt wielu powodów do narzekań:) Cholernie ci zazdroszczę. Może można jakoś operacyjnie zmienić orientację...?:) Hm, poszukam w googlach..... :)

Niedawno jedna z moich znajomych napisała mi, że generalnie lubi ludzi. I popatrz, jakie to proste stwierdzenie - ja lubię ludzi. Proste, zdawałoby się banalne, można by je puścić mimo uszu. Ale w tych prostych słowach jest coś niesamowitego. Jest pewna recepta, przepis na życie, jest coś, co mnie samego zmusza do zastanowienia - ej,facet ! a czy ty lubisz ludzi ? Nie tego, tamtego czy tamtą, ale tak generalnie ? Chyba jest się nad czym zastanowić, przecież wokół każdego z nas są inni ludzie :) I powiem Ci jeszcze, Retro, to się czuje, to się widzi, czy ktoś lubi ludzi, czy nie tak do końca. Nie wybranych, nie tylko swoich znajomych, nie koniunkturalnie, tych, co sa ważni, ale tak ogólnie, generalnie, ogólnoludzko, rzekłbym ;) 🖐️

"Tłumacze to sobie tym że tak po prawdzie przedstawicielki damskiej rasy nie dają Tobie zbyt wielu powodów do narzekań:) " Coś Ci jeszcze powiem :) Jeśli ciosem oddajesz za cios, to po pierwsze - robisz to samo, różnica jest tylko czasoprzestrzenna. Skutek ujednolici się z przyczyną. Kiedyś tam. Po drugie - odwet, zemsta przydaje i racji bytu działaniu, które ją wywołuje i dowartościowuje sprawcę, wraz z jego czynem. Jest specyficzną "nagrodą" dla niego. Stąd też ktoś kiedyś wymyślił, że brak zemsty jest największą zemstą. A u mnie na deszcz idzie. A może i na burzę :)

retro Z reguły trzeba stawiać na faceta, bo mało mało jest dobrych kobiet-dźokejów:) Można wszystko stracić. Tak jak ta pani-hazardzistka, która przegrała wszystko i pobiegła do dżokeja z pretensjami: - Niech sobie pan kupi nowego konia! Żeby miał chuja między nogami, a nie na grzbiecie..." :)

Gość asdfds
powtarzam stary apel retor do lekarza... no i dodam cos do ematu... ludzie sa rozni... sa fajne kobiety sa fajni faceci jak tez i szmaty oraz nie dokonca ok faceci... taki swiat i tyle.... a co do tego czy warto na kogos poznac i wszystko tej osobie poswiecic to tylko jeden koment - fajniej jest i lepiej sie to skonczy jesli to inni beda dla ciebie wszystko poswiecac

Jeśli ciosem oddajesz za cios.. Nigdy.

Ale ok, Stronniczy mnie przekonał. raczej dał do myślenia. Zatem stop krucjacie. dzieki wszystkim którzy ze mną tu byli i cierpieli.....:) Pozdr.

Podziękuj raczej zaocznie tym, którzy po skończonej krucjacie będą z tobą. Może nie będą cierpieć:) Trzymam kciuki na nowej drodze życia uczuciowego. Tylko tak od nienawiści do miłości to nie za szybko... Szkoda starej, dobrej retro...:( :)

szukanie o żadnej nowej drodze mowy nie ma. Wczoraj dzownił do mnie eks, chciał się ze mną przespać. jak widzisz, nie ma warunków na nową drogę. Ale przyszło mi do głowy że to moze samospełniające się przepowiednie... nie wiem... Nie wiem co musiałoby się stać, żeby cokolwiek się zmieniło u mnie. Mam jeszcze przemyślenia, wnioski, jak się wkurzę to założe kolejny topik, ale szczerze powiem że nie chce was już obarczać nawracaniem mnie, i tak dzielnie się tu wszyscy spisywali, naprawdę jestem wdzięczna, nie sadziłam zakładając swój pierwszy topik że będzie tu z kim pogadać:) :) a się pomyliłam...:) :)

Stronniczy. Uszczęśliwiłeś kogoś tym darem przekonywania? Retro? Męską część ludzkości? Kogo? Jeśli retro nosi głęboką zadrę w sobie, to postanowienie zmiany "od jutra" nie wystarczy. Jak ma okres buntu, to lepiej dla przyszłych adoratorów, żeby się sam w niej wypalił. Może się okazać, że uciszona sztucznie burza wybuchnie w nieodpowiednim momencie i będziesz wzywany na świadka ;)

szukanie słowo "zadra" wywołało uśmiech ma mojej twarzy autentyczny.....:) Ale powiedziałabym że rana nie jest cięta, a raczej tłuczona, cos jak wielki siniak:) Nie krwawię, co to to nie, szkoda krwi:) Najgorsze że jak mówiłam , nie bola mnie już tylko osobiste porażki, boli mnie wszystko co jest związane z niesprawiedliwością damsko męską.. A widz etego coraz więcej. mam np przyjaciólkę... ożesz, cholera! no własnie! i to by był temat na kolejny topik.:) :)

"boli mnie wszystko co jest związane z niesprawiedliwością damsko męską." To nie odbiega od normy, jaką można zaobserwować u wszystkich średnio obitych w związkach. Zbawianie świata lepiej zostawić jego moderatorom. A sama - w tango wolności od facetów :) Zatańczysz? ;)

Zatańczysz? szukanie zapewne w podtekście chcesz mi przekazać że został mi juz tylko chocholi taniec...:) Ale ja naprawde jestem szczęsliwa, i na to tez nic nie umiem poradzić.:)

Jeśli chce zdradzić to niech jej facet się o to martwi:) Jak sobie babka wzięła słabą jednostkę to niestety, tak potem bywa...:) szukanie.. Cieszę się że to ty mnie odprowadzasz do drzwi...:)

Chyba większość facetów nie słucha tego, co kobiety mają do powiedzenia. A szkoda. :) Pewna pani miała zwyczaj mówić, szanowne Szukanie, tak - pomyślę o tym jutro. Bardzo mi się podoba to powiedzenie :) Chciałbym się Ciebie Retro o coś zapytać, to coś osobistego, choć nic specjalnie ważnego. Pomyślę, jak to zrobić :)

Chyba większość facetów nie słucha tego, co kobiety mają do powiedzenia. A szkoda. Nie wierzę własnym oczom....:) To pięny prezent dla mnie Stronniczy, dziekuję , doceniam. Pytanie, w sumie owszem, oby nie za bardzo osobiste.:)

Stronniczy "Pewna pani miała zwyczaj mówić, szanowne Szukanie, tak - pomyślę o tym jutro." A pewien pan na pytanie: - Jak pan myśli? odpowiedział: (...) - Ja nie myślę,... jestem policjantem.

:) Nie mam sił.... Musze odpocząć. Przetrawić.:) :)

Szukanie..., sprawiasz, że czuję się ... lekko zażenowany. Ale nie powiem czym :) Też muszę odpocząć, ostatnio za krótko śpię.

Spuśćmy zatem zasłonę milczenia na żenujące samopoczucie. Domyślność drogą nie chodzi, może dlatego nie było mi dane spotkać. Proponuję nową stopkę: ________________ Ja tu tylko piszę.

\"generalnie lubię ludzi\"...jakbym siebie czytała, a może właśnie to robię? Ale tak, o to właśnie o to chodzi, lubić ludzi jako takich bez zakładania, że ktoś jest gorszy czy lepszy z jakichś tam powodów (płeć, kolor skóry, wyznanie...chociaż fakt, na katolików patrzę z pewną nieufnością). Może dlatego, że chociaż w zyciu oberwałam straszliwie, to nie przez ludzi, tylko przez choroby otoczenia, a na szczęście nie można wymagać od kogokolwiek, by lubił raka czy inne stwardnienie rozsiane :) A od ludzi doznałam dobra (z małymi wyjątkami, ale mieszczącymi sie w granicach błędu statystycznego). Czego i pozostałym życzę :)