Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Postaw na faceta!!

Polecane posty

wiesz mnie osobiscie troszkę denerwuje podejscie niektórych osob- jak cos jest nie tak to sie zostawia i huk a gdzie docieranie się, wyznaczanie sobie granic, narzucanie pewnych ról, przecież to normalne że dwoje osób które nagle są razem nie będa pasowały do siebie jak ulal- związek trzeba sobie wypracować - poza wspomnianymi przeze mnie odchyłami- czasami warto przejśc przez pare kłotni, nieporozumień by tak naprawdę być razem takie gadanie- on na mnie krzyknal- zostaw go on nie spuszcza klapy- zostaw go ona używa złych perfum- zostaw ja no cholera jasna - a gdzie tu miłość ?

ike --- jestem tez zszokowana wypowiedziami na forum, ludzie popadają w skrajnosci, w zyciu codziennym -realnym nie ma czegos takiego, przynajmniej wsrod moich znajomych, byc moze jest to wynikiem tego ze kazdy jest tu w pewien sposob anonimowym i nie liczą się czy komus zrobia przykrosc czy nie ale dzieki tej anonimowosci byc moze mają odwagę dopiero tutaj wyrazic swoje prawdziwe zdanie

ike... takie detale.. to naprawde detale. i az taka przesada tez mnie wkurza. nie ma idealow. i wszyscy o tym wiemy.

Milosc to jest wtedy gdy naturalne jest byc z drugim czlowiekiem, bez klotni, grodzenia terenu, wyznaczania rol. Coz milosc jak loteria stawia sie siebie i albo bedzie dobrze, albo kiepsko.

Gość kotka__23
wredny prowokator ja Cie znam

wredny tak to mozna sobie żyć w chmurach- nie w związku - tym bardziej jak ow związek przewiduje się na związek dugodystansowy- gdzie potem wchodzą obowiazki typowo rodzinne - dzieci - materialna stabilność - pewne rzeczy trzeba bądź ustalic bądź wypracować w praniu

wredny ok- to czemu tak nie myslisz?

Czemu tak, czemu nie tak :) Sa granice ekshibicjonizmu :) nawet mojego :) To dzielenie zagrody to opisywanie instytucji pod nazwa "Zwiazek Sp. z o. o." mnie to nie ineteresuje, chce kochac, milo by bylo z wzajemnoscia :)

zgadzam się z tym - związek się buduje, i to w zasadzie od przysłowiowego "pierwszego dnia" (nawet pierwsze wrażenie sie liczy), aż do końca. Nie ma takiego momentu, w którym mozna powiedzieć "no, jest super, to można sobie odpuścić" - wtedy bardzo szybko nagle z niczego zacznie się sypać. Oczywiście nie chodzi tutaj o "budowanie" w sensie jakiejś "walki". Ludzie cały czas się po prostu poznają, a każdy związek potrzebuje pielegnacji

Takie budowanie to jednak docieranie, czyli mietoszenie charakterow :) Budowanie to jednak ciagle zdobywanie, adoracja, kokietowanie, zaskakiwanie. Po prostu caly czas ma byc jak w czasie gdy dwoje bylo narzeczonymi. Zawsze mozna przeksztalcic sie w "Zwiazek S. A." i emitowac akcje :)

wiesz może to zalezy od osoby- ja lubię wiedziec , lubię mieć zaplanowane, lubię miec podzial obowiazków- mi to odpowiada- męzowi to odpowiada- wogole z jednej strony po doświadczeniu jakim jest rozwód dbam o to by nigdy nie zostac właśnie na lodzie albo nie mieć wyjścia z drugiej strony oboje z mężem lubimy małżeństwo tradycyjne- gdzie kobieta jest kapłanka domowego ogniska a mąz jest twardym facetem dbającym o zone i dzieci

chciałam tylko powiedzieć że w związku kobieta robi błąd jeśłi opiera się całkowicie na facecie. w zasadzie wiąząc się z facetem kobieta musi być jeszcze silniejsza, jeszzcze bardziej czujna i jeszcze bardziej twarda niż kiedy jest sama. Musi non stop walczyć o swoje. W zasadzie związek to tak naprawde wieczna walka o swoje. Oczywiście, można opduścić i wiecznie się dostosowywac, ale która będzie z tym do końca szczęsliwa..? Jak nie potrafisz się zmierzyć z facetem, to daruj sobie.

wredny ty mnie wzruszasz powiem szczerze jak czytam te twoje idelane wizje związku ( " będe się starał jak będe kochaŁ"), to wybacz, wzruszam się, ale też mi cię troche żal. Jak będziesz kochał, to odezwie się w tobie instynkt którego istnienia nawet w sobie nie podejrzewasz! Insynkt zaborcy, i pana i władcy! I nie myśl że jesteś wyjątkiem od reguły. Bo nie jesteś.

...a zwiazek? Para kochajacych sie przyjaciol, a nie patrialchalny albo matrialchalny dyktat. to prawda, ale nawet wsrod przyjaciol czasem są zgrzyty

wcale nie chodzi o dyktat ale o bardzo naturalny podzial ról- jak swiat swiatem

ike: "naturalny" to jaki? Chyba ten własnie najbardziej niekorzystny dla kobiety, w który nam każa faceci wierzyc.

retro- no dobrze moze delikatnie zmodyfikowany przez to że dzis trudno o prawdziwego faceta ;)

wredny- a zarobi się na papu samo?? kto powiedzial, że tak wygląda normalny podzial? to podzial z bardzo niefajnych związków facet do zapierdolu baba do garów- o to to się zgadzam ;)