Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona2666

Jestem w 8tyg ciąży i mam okropne mdłości, co robić??

Polecane posty

Gość ona2666

Ja już nie mam siły:( Nie zwracam tylko cały czas męczą mnie okrutne mdłosci... Ile one jeszcze mogą trwać?????

podobno maga trwac nawet do konca ciązy :) ale zazwyczaj mijaja około 12 tyg pozdrawiam serdecznie

Gość ona2666
no to mnie nie pocieszyłaś:)

Zwykle przechodza w 1 bądź drugim tyg 4 miesiąca.Masz tylko mdłości czy wymiotujesz również?

Ja cię też nie pocieszę. Robiłam wszystko, począwszy od wcinania imbiru, herbatkach miętowych i innych było mi niedobrze. Nie wymiotowałam często ale mdliło mnie tak, że nie mogłam normalnie funkcjonować. Jedyne co działało trochę to herbatka Hipp Natal, dla kobiet w ciąży. Ona zawiera winaminę b6-ona ponoć tak działa. Ale przeszło jak ręką odjął około 12-13 tygodsnia.

Jeśli to głównie mdłości to najskuteczniejszym sposobem na mdłości jest nie przegłodzić się. Mnie mdliło i po 16-18 godzin na dobę. Jak tylko coś zjadłam przechodziło. Po dwóch godzinach dawaj od nowa

Gość kenta
Mnie polecono po prostu nie wstawać szybko z lóżka, poleżeć chwilę po przebudzeniu i zjeść wtedy np herbatnik czy sucharka... Taka prosta metoda, ale powiem Wam, że z reguly dzialala... :)

Gość kenta
Ale nie jedzenia tylko zjedzenia np jednego sucharka, żeby niw stawać z pustym żolądkiem... Zapewne każda metoda dla jednego jest dobra, a dla drugiego czlowieka już nie... Na mnie akurat dzialalo... Mdlości trzymaly się może 2 tygodnie... :)

Dla mnie istotne było, żeby nie kłaść się z pustym żołądkiem, wtedy nie byłam głodna rano. Ja nie mówię o jedzeniu, tylko o przegryzaniu herbatników itd przed wstaniem z łóżka. Nie wiem po co czepiac się słówek

kenta aja jestem w na początku 6 tygodnia i nie mam może leciutkie z rana ale do wytrzymania....czy jeszcze mogę mieć od kiedy Tobie się zaczęły

Gość kenta
ale najlepszą porada w takiej sytuacji może być tylko i wylącznie kontakt z lekarzem... Więc autorko leć do swojego gina i jemu to powiedz, w końcu każą zglaszać jesli dzieje się coś ponad normy...

Gość kenta
Od kiedy mialam mdlości... Hmm... Szczerze nie pamiętam... Ale to moglo byc tak miesiąc od domniemanej daty zaplodnienia... Może z 3 tygodnie od tej daty... No i trwaly góra 2 tygodnie naprawde... Teraz jestem w 19tc i spokój caly czas... Ale z lóżka nadal nie wstaję od razu po przebudzeniu... :) Choc teraz to myślę, że z lenistwa... :)

Aha ja jestem już 3 tygodnie po zapłodnieniu......i jakoś dobrze się ogólnie czuję...

zastanawiam się czy ze mna wszystko ok. bo tak każda na takie porządne narzeka....

Wszystko jeest ok. Jedna kobieta ma mdłości, druga nie, jedna wisi na kiblu a druga przebywa w zawieszeniu i zwraca tylko czasami, albo wcale. Nie ma reguły.

Gość kenta
Malwina ale to zalezy tylko i wylącznie od Twojego organizmu... Nie możesz sie sugerowac objawami innych kobiet... To jest sprawa totalnie inndywidualna... Widzisz sa niektóre które mają je 2 tygodnie i to bardzo delikatne, a są takie, które przez cala ciąże męcza się z wymiotami i mdlościami... Nie myśl, że coś nie tak tylko ciesz się, że Ty tych mdlości nie masz bo to wcale nie jest przyjemne... :)

Gość rano
na czczo wymiotowałam, a dopiero później śniadanie wolałam żółcią niż jedzeniem w ciągu dnia już tylko mnie mdliło, pomagała coca cola- trochę jej piłam, bo nic innego nie byłam wstanie

Gość kenta
Coca-cola to chyba nie najlepszy patent... :) Nawet jesli nie jest się w ciąży... Ale że sposobów jest tylko ile kobiet to już norma :)

Gość bobotic
ja jestem w 9 tyg i tez mam okropne mdlosci kt nieraz koncza wiadomo czym...... mam nadzieje ze przejedzie kolo 12 tyg:))))mi najgorzej jak jedzienie troche sie ulezy, i na to wyglada ze musialabym caly czas jesc tyle ze problem w tym ze nie mam apetytu.

Ja wam powiem jedno dziewczyny. To przechodzi i to niech będzie najlepsza motywacja, ciąża szybko leci, a te dolegliwości szybko pójdą w zapomnienie. Pomyślcie o tym jak wam będzie niedobrze, albo będziecie wisieć nad kibelkiem :)

Gość Gramolikona
ja też żygam ale co drugi dzień no chyba że coś żołądek nie zaakceptuje ale cóż mam nadzieje że w krótce minie chociaż to 10 tydz, mdłości całyyyyyy czasssssss bleeeeeee nic nie moge jeść ale pomaga mięta i jem dużo pomarańczy i od czasu do czasu winogrono po za tym jedynie chleb z białym serem a reszta odrzuca na kilometr, takie uroki dobrze rozwijającej się ciąży a w razie zemdleń do szpitala pod kroplówki heh powodzenia

Gość czy
Miałam tak samo, jak autorka topicu. Ledwo otworzyłam oczy już mnie dopadała zmora mdłości. I tak cały dzień. Miałam nadzieję, że mulenie minie po 3 miesiącach, ale niestety nadal trwa ( 16 tc) Naprawdę współczuję...