Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatornia

Czy da sie wyzyc z pisania??

Polecane posty

Gość amatornia

mam do Was pytanie, może któraś zna na nie odpowiedź. Chciałabym swoją przyszłość wiązać z pisaniem, utrzymywać sie z pisania, ale własnie boje sie zaryzykować, czy w ogóle da sie z takich pieniędzy wyżyc?? Wydaje mi sie, że w Polsce nieliczni czytają ksiażki, nie mówiąc już o kupowaniu...

Gość amatornia
nom, dzięki, pocieszenie:) i juz napisałam, tylko sie zastanawiam czy to ma sens

nie da sie :-( sorry ale to prawdziwe , poczatkujacy piasarz lub poeta nie majac wsparcie wydawnictwa nie ejst wstanie sprzedac nawet 10 tysciecy egzempalrzy ksiązki

Gość amatornia
ale zakładając że jego ksiazki są wydane własnie przez wydawnictwo?? o to mi chodzi

Gość e e e u u u o o o
Może, może. Weź choćby Grocholę, Sapkowskiego, Wisniewskiego, Szwaję, jest i paru iinych. Trzeba być dobrym, a to już inna para kaloszy. A skąd wiesz, że jestes dobra, kto ci to powiedział ?

Gość Programista C++
Da się da, ja całymi dniami tylko piszę programy i całkiem dobrze na tym zarabiam :D

da się ale raczej nie w polsce :P jest trochę przykładów autorów którzy tylko z tego żyją/żyli ale większość chyba pochodzi z krajów anglojęzycznych "Sapkowskiego," czy ja dobrze pamiętam, że on zacząło pisać pod 40 a wcześniej sprzedawał buty?

Gość amatornia
kto mi powiedział że jestem dobra? nauczycielki, znajomi, kiedys kawałek mojej twórczości zamieściałam w necie i został dobrze oceniony, i -a to chyba najważniejsze - mi sie samej podoba to co napisze:D no i własnie to niesprawiedliwe z tą Polska, jest tutaj tylu utalentowanych pisarzy, ale nik ich tak naprawde nie dostrzega poza granicamikraju:O

Gość kokoszka z książką
Napisz coś pięknego, jakąś "Wojnę i pokój" i na pewno zarobisz!

Gość e no coś Ty
"Wojna i pokój" jest już napisana...ma przepisywać? :o "Pokój i wojna"! To były hit!

Gość amatornia
właśnie nie wiem czy bym zarobiła...cos mi sie wydaje ze w polskich realiach nie da sie życ z pisania:O nawet jeśli bym cos dobrego napisała to tutaj nielicnzi czytają nie mówiąc o tych, kupujacych ksiązki

Gość amatornia
a waszym zdaniem jakie ksiazki sie najlepiej sprzedają?? - romanse:D - kryminały - dla młodziezy typu Ania z Zielonego Wzgórza albo Godzina pąsowej róży ??

Gość kokoszka z książką
Mnóstwo ludzi czyta, nie przesadzajcie! Pewno, że jak się siedzi na tej kafeterii to można we wszystko zwątpić, ale wciąż ludzie czytają i będą czytać:)

Gość amatornia
ja naprawde wątpie w to że czytają, bo po pierwsze nadchodzi a raczej nadeszła doba komputerów, a po drugie dzisiejsze ksiazki są baaardzo drogie, nie dasz za ksiazke 3 dych, tylko w góre, nikt nie ma na to kasy

Gość e no coś Ty
A Ty masz w ogóle coś do napisania? Czy tylko szukasz sposobu na zarobienie kasy?

Gość amatornia
cchodzi ci o to czy pisze?? tak, juz skończyłam prawie 2 ksiażki, jak wcześniej pisałam, chciałabym życ z pisania, ponieważ z jednej storny nie starczyło by czasu na prace, sprzątanie, gotowanie i do tego jeszcze pisanie, a poza tym czuje, ze to jest własnie to co chce w życiu robić

Gość Mhhroczny Rhhhomek
no to albo chcesz pisać, albo robić. Nie nazywaj płodzenia głupot pracą, praca to coś pożytecznego - pisanie o nieszczęśliwej z miłości Krysi i zaborczym ojcu Romka nie jest niczym pożytecznym. Zachwyca się tym tylko wzajemnej adoracji kółko nierobów pisarzy.

Gość amatornia
ty to tak dostrzegasz, że nie jest niczym pożytecznym...a wg ciebie zawód aktora jest pożyteczny? pisarz, aktor to są zawody które dostarczają ci rozrywki, tak samo jak potrzebujemy powietrza czy tam jedzenia, tak samo rozwyki - ksiazek, filmów itp ty uwazasz to za głupote, a ja bez ksiazek nie moge żyć

Gość amatornia
moze wg ciebie powinnam robić na budowie zeby moje życie dla społeczeństwa było pożyteczniejsze??

Gość amatornia
nie koniecznie na kafe;)

Gość amatornia
piszę dosyć wyuzdane powieści erotycznie :) myślę, że to będzie miało wzięcie, sex się zawsze dobrze sprzedaje :)

Gość amatornia - prawdziwa
omg, ale sie wam nudzi...pisze kryminały, powiesci dla młodziezy i kiedys napisalam jakis romans:D ale to stare dzieje

Gość to moze w necie sprobuj pisac
zaloz swoją strone ,pisz i zarabiaj na tym,umieszczając reklamy itp,

co za perfidia!! Mam nadzieję, że nikt się nie nabierze. Ja nie używam takiego rynsztokowego słownictwa i nie obrażam innych :)