Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badzialinka22

Co na wypadające, łamliwe wlosy?

Polecane posty

Gość badzialinka22

nie mam juz siły do moich słabiutkich, łamliwych włosów. macie jakieś sposoby na wzmocnienie?maseczki/tabletki/szampony?

maseczki: -------------olejek rycynowy -- raz w tyg. wcierasz na noc w głowę i włosy, rano zmywasz (3x) ---------- żółtko, olej, miód -- mieszasz, nakładasz na głowe godzine przed myciem -------------wax, ale ta polska wersja tabletki: ----------------wszystkie ze skrzypem i minerałami wcierki: ------- - sebordin, --------czarna rzepa joanny -------- kapsułki z faromony płukanki: len (łyżkę lnu zalewasz 2szklanki wody - gotujesz 5-10 min i takim glutem spłukujesz włosy po myciu) dieta: włosy lubią cebulę (taraz jak najwięcej młodej np do sałatek) i żelatyne (galaretki, żelki, rosołek na kościach) żadnych ciężkich odżywiających szamponów -- bo one obciążają włosy -- najlepiej takie o prostym składzie np. dziecinne lepiej nałożyć po szampnie jakąś odżywkę

Gość gartra
witaminy i minerały, odpowiednia dieta, grzebień o szeroko rozstawionych zębach :) z suplementów diety mi najbardziej przypadł do gustu ha-pantoten - ma najbogatszy skład i włosy/paznokcie bardzo dobrze się po nim regenerują, tylko trzeba przyjmować go przez dłuższy czas, regularnie i nie robić przerw.

Gość tripodka

Gość NIE UŻYWAĆ SUSZARKI I PROSTOWN

Gość paola-la
zosia samosia jak zwykle mila i uprzejma odpowiada na pytanie widze ze bez powidu nie masz nicka zosia samosia

Gość ptysiowaa
tripodka, jak ja stosowałam Ha-pantoten, to bralam go przez 3 miesiące po 4 tabletki dziennie, a potem jeszcze przez 3 miesiące po 2 tabletki,dla podtrzymania efektu:)a efekty były naprawde widoczne po miesiącu na paznokciach a po 2,5-3 miesiącach na włosach.

Gość wikkana
najważniejsze to zażywać te tabletki regularnie, bo jak sobie połkniesz ha-pantoten raz na tydzień, to nie zobaczysz efektów. a naprawdę warto go łykać regularnie, bo efekty są zaskakująco pozytywne i trwałe:)

Gość proudfoot
do tripodkki: ha-pantoten zawiera ponad 20 aktywnych składników, w tym: witaminy a, b2, e, cynk, żelazo, selen, mangan, miedź, niacynę, odpowedzialną za naczynia krwionośne i lepsze wchłanianie składników, biotynę, zapobiegającą wypadaniu włosów; kwas foliowy, kwas pantotenowy (wspomaga wzrost włosa), skrzyp polny, i inne. nigdy nie wiadomo, którego składnika danej osobie brakuje, a w tej tabletce są praktycznie wszystkie składniki, które mają na włosy wpływ - dlatego też są takie skuteczne.

Cynk. Zwłaszcza jak bierzesz hormonalne środki antykoncepcyjne.

Gość niebieskooookkaa22
jeśli ci wypadają włosy to brak ci witamin i minerałów, stosuj to co napisała Jakastakasobie... a wcierając lotion np. Seboradin w skórę głowy to rób sobie delikatny masaż, to tez pobudza włosy do wzrostu jeśli sie łamią to znaczy że są suche i zniszczone, nie prostuj, nie susz suszarką (tzn. ogranicz ;) ) najlepiej aby schły same... nie czesz na morko, tylko jak już podeschna oprócz maski wymienione przez koleżankę powyżej, możesz zakupic sobie też kallos mleczny- ma świetne właściwości nawilżające albo Placentę, która ma chyba niewiele silikonu czyli włosy powinny byc b. gładkie po takiej masce z Ha-pantotenu też byłam zadowolona, ale chyba zamienię go na rzecz Oeparolu, bo mam mega suchą skóre na łydkach ( a te witaminy zostawię na jesień) :)

Gość Ciągutkaa
Spróbuj koniecznie terapii do włosów Dermatopoietin. Na wypadanie włosów- Serum 1- 4 ( nazwa bierze się stąd, ze w ciągu czterech dni zatrzyma wypadanie włosów! Serum 5- 14 jest kontynuacją kuracji - rewelacyjnie odżywa włosy i daje im mega witalność. na koniec szampon dający ekstra połysk - włosy są miękkie i bardzo, bardzo błyszczące. Wszystkie produkty są dostępne online ; www.doris-dorin.com Działają fantastycznie i chyba to jedyne na świecie preparaty do włosów o takiej skuteczności) Polecam!

Gość gość
Od pewnego czasu działam od zewnątrz. Zamontowałam filtr prysznicowy z KDF, który pożyczyła mi koleżanka. Zauważyłyśmy, że działa zbawiennie przede wszystkim na miękkość i witalny wygląd skóry, a włosy, które wcześniej były przesuszone, są o wiele mniej łamliwe i przyjemniejsze w dotyku.

Gość gość
Zapraszamy do zapisu do szkoły Policealnej Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Wiedza, którą u nas zdobędziesz pomoże Ci zadbać o urodę na najwyższym poziomie! Nauka trwa dwa lata i jest całkowicie bezpłatna! Zapraszamy do zapisu już dziś! ul. Szewska 17/1 Kraków Pozdrawiam - Delta Edukacja

Gość Madziowa20u
Moim numerem jeden jest szampon i odżywka z Biotebal, bo dzięki zawartości biotyny i żenszenia dobrze pobudza wzrost włosów, hamuje ich wypadanie, wzmacnia i nawilża.

Gość gość
Przede wszystkim takie wypadające i osłabione włosy to najlepiej zgłosić do lekarza. Włosy często świadczą o ogólnym stanie zdrowia, więc stosując się do porad internetowych o szamponach i wcierkach, możesz pomijać poważniejszą chorobę. Leczenie specjalistyczne wyjdzie Ci zdecydowanie lepiej.

Gość aurelia_
Przy takich słabych, łamliwych włosach trzeba zwrócić uwagę na to, jakiej używa się szczotki. Z doświadczenia wiem, że niektóre zamiast rozczesywać, to szarpią włosy i łamią je... Od kilku miesięcy używam Tangle Angel http://tangleangel.pl/ i widzę różnicę. Szczotka ma dodatkowo powłokę antystatyczną i antybakteryjną.

Gość bestyjka23
Moim ulubionym sposobem jest szampon i odżywka Biotebal - chyba nie ma łatwiejszej formy pielęgnacji jak dla mnie. Włosy już po kilku tygodniach są dobrze odżywione, mniej wypadają i są gęstsze.

Gość majmka
Moje włosy wyglądały przez kilka ostatnich miesięcy bardzo kiepsko i zaczęły dość mocno wypadać, dlatego łykam Biotebal z najwyższą dawką biotyny. Co prawda dopiero kilka tygodni mija, jak go stosuję, ale już widzę, że trochę wypadanie włosów zostało zahamowane. Będę go brała dalej i czekam na kolejne efekty.

Gość gość
Bioterbal bardzo ludzie polecaja - szampon

Gość nadinka48
Mi na wypadające i łamliwe włosy pomógł Seboradin Jasne Włosy, szampon z wyciągiem w rumianku właśnie najlepszy jak ktoś ma jasne włosy. Poleciła mi go znajoma fryzjerka i faktycznie jest skuteczny.

Gość gość
Elastabion Floslek, cudowna seria kosmetyków. Odbudowały moje włosy od nowa.