inoroz 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 aaa i czuje naprawde duzo energii zeby biegac i upraiwac inne sporty:D co wlasnie czynie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krokusowa Napisano Czerwiec 5, 2008 hej, mam pytanie: otóż chudnę u góry- widać nawet natomiast z dołem jest gorzej tzn. nogi troszke może schudły ale biodra mierzyłam i mam 1 cm więcej nawet...? czy to możliwe by przez ćwiczenia sie powiększył obwód??? jeżdzę na rowerze, praca za biurkiem ale ćwiczę ze 4 razy w tygodniu nawet. nie wiem co o tym myśleć, czy jakieś partie za mocno ćwiczę, czy może zleci w końcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 A moze zupa-krem? Moze na zimno bedzie smakowac inaczej, ale niekoniecznie gorzej(cos a'la chlodnik), mysle np. o brokulowej - zblendowac brokuly, przyprawic, dodac ewt. troche bulionu i masz zupe-krem. Mozesz kilka rozyczek zostawic zeby bylo cos "konkretnego", mozesz dolozyc np. serka topionego zeby byla kremowa, mozesz wkroic troche szynki. To mi tak na szybko do glowy przychodzi - jak sie nie przesadzi z iloscia, na pewno nie ma duzo kcal. Skoro nie masz mikrofali - musisz jakos pogodzic sie z zimnym jedzeniem, chyba ze w slonce wystawisz ;) A jogurt z czyms? (Np. migdalami?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 krokusowa, chodz sie zgramy: u mnie na odwrot ;) Chyba trzeba cierpliwie czekac i w koncu poleci tam gdzie jest nadmiar :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie**** Napisano Czerwiec 5, 2008 Fit dziekuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasa111 Napisano Czerwiec 5, 2008 jestem na diecie przez samą siebie ulozoną. nie jem chleba itp.jem duzo salaty lodowej,ogorki,zodkiewki,ryby typu dorsz sola,robione na parze,filet z kurczaka,sledzie w occie,slodze slodzikiem mleka do kawy daje 0,5 %. jem jablka,no wlasnie arbuza równiez.wczoraj wypilam pare kieliszkow wodki ale przepilam woda mineralną i ogorasem przegryzlam :::D wiec spoko.noi pije wode mineralna z kwaskiem cytrynowym bo nie chce mi sie soku z cytryny wyciskac.taka jestem leniwa!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krokusowa Napisano Czerwiec 5, 2008 mushellka- chetnie sie zamienie, bo piersi już zmalały co mnie nie cieszy ale mam dziwne wrażenie że biodra mam szersze i to mnie niepokoi- tak jakby sylwetka mi sie zmieniała, budowa. Nie wiem czy to możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 inoroz - jesli masz po prostu dosc zimnych ptraw, to nie ma innej mozliwosci jak je tylko na miejscu podgrzac;) tutaj nic nie wymyslę. Mozesz kupic zupki w proszku dla osob aktywnych (activita ma takie) i zalewac wrzatkiem. jak czujesz sie dorbze na tej diecie - to stosuj dalej. w razie problemow- pytaj. krokusowa - mozliwe, ze od cwien angazujacej jedna partie ciala powiekszyl sie jej obwod w wyniku zwiekszenia masy miesniowej. trening powinien angazowac wszyetkie partie ciala. dieta powinna byc ukierunkowana redukcyjnie. mozliwe tez ze wystapila jakas zmiana poziomu hormonow (zaczelas ostatnio brac pigułki albo inne leki). pytanie*** - prosze bardzo kasa111 - zalozenia diety ogolnie poprawne. ten kwasek cytrynowy lepiej zaminic cytryna lub grejfrutem. z wodka tez nie nalezy przesadzac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Potwór zwany Babą 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 Wydaje mi się, że takie pytanie jeszcze nie padło - co sądzisz o diecie niełączenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasa111 Napisano Czerwiec 5, 2008 wiem nie przesadzam z piciem wodki,raz na jakis czas ,kiedys pilam piwo ale sie musialam oduczyczyc bo mi boczki zaczely rosnąć i przytylam 3 kg.w zimie jeszcze grzane z sokiem malinowym to dopiero byla bomba kaloryczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 w wielu miejscach opiera sie na ciekawych, prawdziwych przeslanakach, glowna zasada diety ma swoje logiczne uzasadnienie, aczkolwiek do programu - jako calosci mam pewne zastrzezenia. Nie podoba mi sie kolacja - dla mnie powinna byc bialkowa z dodtkiem warzyw. Dieta nielaczenia ma swoich zwolennikow, jest dietą na korzysc ktorej swiadczą opinie zadowolonych userów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasa111 Napisano Czerwiec 5, 2008 ja jakos nie wierze tej diecie niełączenia.gdzies czytalam ze to jest mit z ta dietą tak samo jak ten caly ocet jablkowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 mozna nie wierzyc. faktem jednakm jest ze niektorych produktow nie powinno sie laczyc (duzych porcji weglowodanow z bialkiem). Dodatkowo dieta sklania sie w swych zalozeniach ku temy by ograniczac produkty maczne, wysokoweglowodanowe. A najwazniejsze jest to, ze nie jest to dieta jednostrtonna, jalowa, no i są pozytywne opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasa111 Napisano Czerwiec 5, 2008 dzisiaj w Uwadze na Tvn,bedzie program ile jest szynki w szynce.warto oglądnąc!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 ja wiem ile jest, dlatego nie kupuje. zazwyczaj tzw wedlina wysokowydajna sklada sie w 50% z miesa, ale szczytem byly parowki z kuflandu w ktorym mieso stanowilo z tego co pamietem niecale 30%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 poza tym nie mam TV...;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmurka8767 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 witam jestem na diecie od maja, czyli caly miesiac jem ponizej 1000 kcal ok 800 kcal lub 600 kcai do tego chodzilam na basen 2 razy w tygodniu i nic nie schudlam moj chlopak schudł 7-8 kg a ja nic!!!! jak to mozliwe? teraz jestem na kopenhaskiej od 3 dni i tez nic dlaczego? co ze mna nie tak? prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmddtka 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 hej przylacza sie do pyt powyzej Wlasnie jestem 11 dzien na diecie kopenhaskiej i ubylo mi jedynie 2 kg to chyba troszeczke za malo :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmddtka 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 a i jeszcze jedno dlaczego grzanki sa mniej kaloryczne niz zwykly chleb?? tak przynajmniej slyszalam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 chmurka8767 - przyczyn moze byc wiele. przede wszystkiom diety bardzo nikokaloryczne - spowalniaja mocno przemiane mterii. nalezy tkich diet unikac bo pnizje trudno jest doprowadzic metabolizm do normy. po drugie - nie nam Twojego jadlospisu, wklej tutaj prosze to co i o jakich porach jesz a moze cos wymysle. pmddtka - dlacego malo. 1 - 1.5kg na tyzien to optymalny ubytek wagi. w miesiac mozna tracic ponad 6 kilo, pol roku - 30... ;) grzanki są poprostu lzejsze i jesli jednostką ma byc "kromka" to grzanka wypada pod wzgledem kalorycznosci korzystniej. choc tez zalezy jka grzanka i jaki chleb. poza tym to ze cos jest mniej kaloryczne nie znaczy ze jest lepsze. npchleb razoy ma wiecje kalorii (na kromke0 niz chlb bialy, a jest korzystnijszym rozwiazaniem na dietach redukcyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 ok, ja musze leciec bede jutro, albo jeszcze dzis po 21 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zajadaczka Napisano Czerwiec 5, 2008 fit a co sadzisz o pistacjach? bo staram sie zgubic troche tluszczyku a wlasnie zjadlam ich sporo:( czy przynajmniej dostarczyly czegos odzywczego? juz pozno jak na takie rarytasy chyba co.Nie powstrzymalam sie i mam teraz wyrzuty:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 Pistacje to dobre zrodlo zdrowego tluszczu, ale poniewaz sa kalorycznie nie powinno sie ich jadac bardzo duzo(powiedzialabym: garstke, czyli jakies 8 sztuk mniej wiecej). Sa swietne jako mala przekaska, podobnie jak migdaly czy orzechy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ponawiam... Napisano Czerwiec 5, 2008 pytanieeee czy własciwym postepowaniem na diecie redukcyjnej jest picie koktaili proteinowych przez kobietę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 zajadaczka - mushelka wszystko napisala. psutcje sa ok, jak sie je wliczy do bilansu kalorycznego, czyli do ilosci kalorii ktore chcemy zjesc w ciagu dnia. z doswiadczenia wiem, ze z pitcjami trudno poprzestac na kilu... pistacje czesto są solone, a nadamiar soli nie jest korzystny dla zdrowia i dodatkowo przyczynia sie do zatrzymywania wody w ustroju, co skutkuje nabrzmialym wygladem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bank_bank Napisano Czerwiec 5, 2008 mam kilka pytan. nie potrafie sie odchudzac przyznaje. moj zapal sie konczy po kilku dniach jak schudne 2 kg . caly dzien potrafie nic nei jesc i nagle tak z powietrza moge zjesc wszystko. to jest przykre. teraz ucze sie powoli jesc snaidania. wiem ze chudne na diecie niskoweglodanowej hmm ubolewam z tego powodu. jestem uzalezniona od mleka, jem ty musli z platkow owsianych otrab zarodkow przennych siemia lnianego ostatnio zamaist mleka uzywam kefiru do tego. jezyk mam pokryty bialym nalotem. ponoc to grzybica ukladu pokarmowego. kupilam line i pije algi. zaczelam cwiczyc. a wiec chcaialbym Cie prosic o diete dzieki ktorej beda widoczne efekty, moze znzasz jakes cwiczenia ktore spalaja tluszcz (moim problelem jest brzuch szczegolnie) chcailbym zaczac stosowac lkarnityne. POPROSTU CHCE BYC SZCZUPŁA. jestem osoba przy kosci. mam 165 i waze ok +/- 60kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bank_bank Napisano Czerwiec 5, 2008 oj przepraszam za literowki :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onyksa 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 fit mam pytanie,czy masz może dostęp do jakichś publikacji na temat czystości wód mineralnych butelkowanych.A może masz sam jakąś wiedzę w tym temacie.Bylabym wdzięczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lolo_007 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 Fit26> powiedzmy że są siostry bliźniaczki, które wszytsko maja takie same. Postanowily sie odchudzac. Obie sa na diecie,jedza ta samo, cwicza tylko ze jedna z nich oprocz podstawowych wygibasow namietnie cwiczy brzuszki i kreci hula-hopem. Czy bedzie miala chudszy brzuch czy poprostu taki sam a bardziej umiesniony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fit26 0 Napisano Czerwiec 5, 2008 bank_bank - co do bialego nalotu na jezyku to powodow moze byc sporo. skoro pijesz duzo mleka - byc moze nawet jest to prboblem tak maloistotny jak poprostu osad po nabiale. MOzliwe tez sa inne przyczyny, takie jk alergie, zakazenia bakteryjne, wirusowe, a nawet grzybicze. Z takim problemem powinnas udac sie do specjalisty. Co do odzywiania - to rozumiem, ze wiesz juz, ze glodzenie sie niczego dobrego przyniesc nie moze. Dieta to sposob odzywiania, powina byc urozmaicona, pozbawiona produktow wysokoprzetaorzonych, cukrow rafinowanych, slodyczy, tluszczy rafinoanych. POwinna byc bogta w warzywa, uwzgledniac rowniez warzywa i pewne zrodla blonnika nierozpuszczalnego takie jak razowy chleb, ciemne makarony czy dziki ryz, platki owsiane, otreby. Dieta niskoweglowodanowa jest wyjsciem dobrym. Jak niskweglowa ona bedzie - zalezy od kilku czynnikow. NIestety ulozenia konkretnej diety to proces czasochlonny. Juz do obliczenia dziennego zapotrzebowania kalorycznego potrzebuje kilku podstawowych danych takich jak wiek, wzrost, waga, aktywnosc dzienna, typ budowy ciala. Dodatkowo przy ukladaniu jadlospisu biore pod uwage przebyte dotychczas diety, stan zdrowia, nawyki zywieniowe i preferencje smakowe, a takze dzienny rozklad zajec. Tego tupu usluge swiadcze indywidulanie w cztery oczy, badz przez mail i biore za to pieniadze. W tym temacie natomiast odpowiadam po prostu na pojedyncze pytania. Onyksa - niestety, choc kilka razy przegladalem roznego rodzaju artykuly i dokumenty dotyczace kwestii ktore poruszasz, niestety nie jestem Ci w stanie specjalnie pomoc. Jutro zapytam znajomego czy ma jakies materialy, jak bedzie mial - to wrzuce tutaj, badz dam linki, ewnetalnie poprosze Cie o mail. Wg prawa obowizujacego w polsce: § 4. Podmiot gospodarczy może produkować naturalną wodę mineralną, mineralną wodę mieszaną, naturalną wodę źródlaną oraz wodę stołową, jeżeli posiada: Woda mineralna/zrodlana/stolowa musi posiadac dokumentację hydrogeologiczną zawierającą ustalenie zasobów wad podziemnych oraz dane o ich pochodzeniu, zatwierdzoną w trybie odrębnych przepisów, 2) pozwolenie wodnoprawne, wydane na podstawie ustawy z dnia 24 października 1974 r. - Prawo wodne (Dz. U. Nr 38, poz. 230, z 1980 r. Nr 3, poz. 6, z 1983 r. Nr 44, poz. 201, z 1989 r. Nr 26, poz. 139 i Nr 35, poz. 192, z 1990 r. Nr 34, poz. 198 i Nr 39, poz. 222, z 1991 r. Nr 32, poz. 131 i Nr 77, poz. 335, z 1993 r. Nr 40, poz. 183, z 1994 r. Nr 27, poz. 93, z 1995 r. Nr 47, poz. 243, z 1996 r. Nr 106, poz. 496 oraz z 1997 r. Nr 47, poz. 299), lub koncesję wydaną na podstawie ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. - Prawo geologiczne i górnicze (Dz. U. Nr 27, poz. 96 i z 1996 r. Nr 106, poz. 496), 3) ocenę jakości wody, sporządzoną przez Państwowy Zakład Higieny. Wiecej informacji nie posiadam. MOge natomiast ocenic przydatnosc poszczegolnych wod ze wzgledy na zawartosc poszczegolnych skladnikow mineralnych. Osobiscie jestem zwolennikiem wod sredni i wysokozmineralizowanych, niegazowanych, badz niskonasyconych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach