Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Sacrum i profanum.

Polecane posty

Komiczne ponieważ się tu dopisałeś wszedłeś w piasek tej uczuciowej pustyni............................................... co Ty zrobiłeś...? ratuj się :D Ty również nie masz monopolu na rację, wiedzę i ocenianie co czują i piszą inni :) Na szczęście!

trzeba posiadać niewąski zdolności literackie, aby potrafić przelewać uczucia na papier może być i tak, że ktoś potrafi cudownie i wzniośle pisać - tylko pisać można się nieźle przejechać natomiast sądząc po pytaniach, Retro, chciałaby poznać gotowy przepisik, na udany związek ;) a to nie jest takie proste, jak upieczenie ciasta, czy ugotowanie zupki można brać przykład z otoczenia, brać przykład i pewne wzorce relacji damsko-męskich z domu rodzinnego - a jak nie ma skąd brać? to co? to znaczy, że kicha i mogiła? ale przede wszystkim trzeba czuć!! a niektórzy tak bardzo boją się utraty kontroli nad sobą, nad emocjami, że ...nic - nic nie czują, nic nie okazują bardzo ciężko być z kimś takim, choć przecież wcale nie tak rzadko spotyka się takie osoby na swej drodze :)

Gość taka jakas
a tak po prawdzie ---👄 Jesteśmy tylko ludzmi;)

Witaj Ata :) A ja taki przepisik mam ;) Problem tylko w składnikach :D Być może problemem tych topików, nie problemem Retro, ale tego, co pod wpływem Jej pisania się dzieje jest to, że w pewnym momencie niektórzy w Jej pisaniu widzą coś z siebie, coś, co im się nie podoba, co jest niewygodne. I zaczynają z tym walczyć. Retro uosabia ludziom to, czego w samych sobie nie lubią. I chyba stąd atak na nią. A to może być projekt :) Nie musi być, ale może. Ja też nie muszę mieć racji. 🖐️

nie należy przypisywać retro jakiś spisków czy badań- ona ma problemy i to duże- trzeba jej współczuć bo pomóc to ona sobie nie da:P

ze współczuciem retro to mam problem :( Samo słowo oznacza umiejętność "współ-czucia", współodczuwania, umiejętności empatycznego wejścia w cudze emocje..akurat w tym przypadku nie umiem. A litość jest taka..pejoratywna.

Gość hytyyuytr
Retro sie nie przejmuje ludzmi,dlaczego oni mają o niej myslec?

kyyrene to moje "współczuć" też jest pejoratywne:D Wiec się nie łam i się zlituj:D

a tak po proawdzie prowokacyjna kobieto :D Doskonale wiesz, że Ciebie moje uwagi nie dotyczyły :)

zgadzam się retro nie liczy się z ludźmi pizse da samego pisania, stawia pytania z czystej ciekawości - nie czekając na żadne konstruktywne rozwiązanie problemu- czy to projekt? nie ten typ tak poprostu ma starłam się kiedyś z takim czlowiekiem o zgrozo retro jest pustynią emocjonlną- gdzie znajduje się tylko jedna oaza- ona sama- liczą się jej odczucia, jej sympatie i jej przeżycia będac z takim człowiekiem predzej czy później czlowiek popada w depresje ale z profesorem komiczne jej wypadku przegiol bo nie nazwałabym jej nawet miernym studenciną- mimo przesiadywania bibliotekach do poxna w nocy......

A stronniczy jak zwykle szuka jaj faberge w stercie kurzego łajna...

ike : miałam do czynienia kiedyś z taką osobą, też płci żeńskiej, tylko że ona testowała wszystkich bez względu na płeć :( Ale ją skrzywdzono i to potężnie, wiec długo, długo próbowałam w jej towarzystwie wytrzymać...już nie próbuję.

ike - profesor w moim znaczeniu nawiązuje do czysto akademickich dywagacji nie związanych z rzeczywistością... Teorie retro, są jak plan zwiedzania miasta, który wyliczono w ten sposób, że wzięto pod uwage czas spędzony w muzeach, ale nikt nie policzył ile zajmie czas przejazdów między mini... i w teorii ilość czasu przeznaczona na to zwiedzanie = ilość czasu zaplanowana na te muzea... ale i tak gowno z tego wyjdzie, bo plan rypie sie po wyściu z pierwszego z nich :D

Gość nie zaczynajcie
Znowu wleci na topik i zacznie z Was robić emocjonalne zera:PGratuluje odwagi

kyyjene a czy to jakieś wytłumaczenie?? bo kogoś skrzywdzono/ malo to ludzi na swiecie których skrzywdzono? i wciąż są ludźmi najczystszej postaci to żadne wytłumaczenie

komiczne przez ciebie i te muzea znowu chcę gdzieś na wycieczkę pojechać:P

swierdzenie - jestem skrzywdzona więc mogę robić co chcę i tworzyć teorie jakie mi się podoba jest pojsciem na najłatwiejszą łatwiznę jaka przychodzi mi na mysli no nic to spadam - obowiązki wzywaj :O cztaj : dziecko ryczy

Złosliwie powiem, ze Retro ma teraz satysfakcje ze na jej topiku zrobił sie znowu ruch. Szkoda ze nie wyciaga innych wniosków.

ike : wytłumaczenie? tak. Uprawiedliwienie? Nie. Wiem o tym. Usiłowałam się dokopać do ukrytych wg mnie pokładów wrażliwości, pomóc jakoś...nawet moja cierpliwośc ma granice, co uświadomilam sobie z pewnym zaskoczeniem.

Doprawdy - ale nie bierz przykładu z mojej wersji tworzenia planu zwiedzania :P

mm w pupie czyjąś satysfakcję nie chciałam retro oceniać jako człowieka pod wpywem emocji tym bardziej pod wpływem wystapienia komicznego- jako ze zdaję sobie sprawę , że osoba o dość dużej charyźmie potrafi przekonac nóż że jest widelcem ale niestety inaczej okresić tej dziewczyny się nie da - posiadl jaks tam wiedzę ksiązkową, zaczytała się w statystykach i filozofi- 'pozjadala" rozumy i wykazała się dziwna odmianą tepoty na argumenty życiowe

ależ retro nprawdę jest baaaaardzo wrażliw- ale tylko na swoja osobę ;)

hieny to waleczne, odważne stworzenia, bez specjalnie widocznej przewagi liczebnej potrafią przegonić stadko lwów, które upolowało jakąś smakowitą antylopę...