Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bootylicious

2 MIESIĄCE 8KG! KTO ZE MNĄ? D

Polecane posty

Gość Niezapominajkaaa
aha znam ten grzech, ja chipsy też uwielbiam :D teraz jest dobrze się odchudzać, jest dużo pysznych owoców, można więc je jeść zamiast słodyczy, a te płatki to nie jest zły pomysł :) ja np lubię wafle ryżowe, tak bez niczego :)

Ja kiedys musialam zjesc przynajmniej jedna paczke chipsow. Uwielbialam powalic sie na kanapie miec wokolo wiele paczek chipsow i jakas fajna ksiazke. Teraz tez troszke tak mam,ze chcialabym cos pogryzac kiedy czytam,ale staram sie ten odruch kontrolowac. Zreszta mozna samemu przyrzadzic chipsy, ktore bede duzo zdrowsze.

Najlepsze jako przekąski są suszone owoce, jeśli lubicie. Albo jak już bardzo się chce słodkiego, to można pyknąć sobie sałatkę z owoców, albo jakiś koktajl... Ja na szczęście nie lubię czipsów ani frytachów, także nie mam problemu. Moim największym problemem na co dzień jest duża ilość chleba i słodkich bułek- uwielbiam po prostu sobie wciąć drożdżówkę z mleczkiem albo jogurtem. Ale \"dobre\" czasy się skończyły, teraz moimi przekąskami są marchewka, rodzynki, czy jabłko:)

Sirusho - jestem od wczoraj na diecie jogurtowej. Jem to co podali na tej stronie http://diety.szefo.net/dieta-jogurtowa.php Ja też chce sie podobać mojemu facetowi i nie tylko hihihi ale on mi w tym nie pomaga. Kiedy jesteśmy razem on zawsze jest głodny ... i przez to ja też. Oczywiście mówi mi ze nie musze sie odchudzać ale przecież chodzi o to żebym to ja dobrze sie czuła we własnym ciele.

dla tych które mają duże problemy z powstrzymaniem sie od jedzenia chipsów polecam suszone banany. Choć wiadomo ze chipsów od czasu do czasu nic nie zastąpi ;-)

Właśnie skończyłam srzątać górę ;] pogimnatyskowałam się przed śniadaniem ;D Zaraz sobie owsianeczkę przyrządzę i jogurcik naturalny ;) Powiem wam, że miałam duży problem z wypadaniem włosów około 3 miesiące temu (też dietkowałam..) ale odkąd biorę Silicę mój problem zniknął! Naprawdę Silica jest super, i u mnie zaczęła działać już po 3 tygodniach :D Ja jeśli chodzi o przekąski to zazwyczaj sięgam po marchewkę czy jabłko, piję też dużo wody żeby się zapchać ;p tylko denerwuje mnie ciągłe latanie do w-c ;] Zrobiłyście mi ochotę na chipsy ;p Jadę dziś na miasto więc wstąpię do polskiego sklepu, ale nie po chipsy hhehe ;)

Z wszytskich suszonych owoców najbardziej nieznoszę bananów hehe, jak dla mnie za twarde... Lubię śliwki suszone i kocham orzechy ;) dziś się zaopatrze w jakieś przekąski ;)

Kropka jak ja powiedzialam mojemu facetowi,ze przechodze na diete, to on chcial byc wspierajacy wiec powiedzial,ze bedzie jadl to co ja :) Oczywiscie, on nie potrzebuje sie odchudzac, bo ma wage idealna a poza tym duzo kalorii spala podczas pracy wiec nie moze jesc 1400 kcl dziennie albo mniej. Ale mile jest to,ze jest wspierajacy. Czasami nawet za bardzo, bo zdarza sie,ze nie pozwala mi czegos zjesc,bo mowi,ze jestem na diecie. Ostatnio sie tak poklocilismy w sklepie o dressing do salatki,ze go zostawilam na srodku i sobie poszlam :) Obydwoje jestesmy spod barana i mamy duze temperamenty i obydwoje jestesmy upraci,ale jak do tej pory wytrzymujemy ze soba ponad dwa lata juz :) Booty co masz zamiar kupic w sklepiej polskim ? Chyba nie cukier i sol ;)

Ewelinko moj chłopak też musi duzo jeść ale wiesz czasami nie potrafi sie powstrzymać hihihi tylko że on wygląda super więc pozwalam mu na zachcianki. Jeszcze mu nie mówiłam o mojej diecie jogurtowej, dowie sie w piątek. My jesteśmy ze sobą niecałe 2 lata. Kilka miesięcy temu dopiero moja waga podskoczyła i od tego czasu nie moge sobie z nią poradzić.

hehe nie cukier i nie sól (bo mam zapas w domu hehe :D), nie wiem jeszcze co chcę, popatrzę co jest w sklepie i spróbuję najeść się wzrokiem i wyjść bez niczego :D Ale miałam przeżycie... Szykowałam sobie owsiankę w kuchni i alarm w domu się włączyć i cała elektryka padła.. Moi hości są na wakacjach a ja bez grosza na koncie a telefony też padły! Dobrze że miałam kilka darmowych smsów to szybko napisałam do moich hostów, zadzwonili, kod podali i poradziłam sobie hehe :D Idę kończyć owsiankę ;p

Ja nie cierpie tych alalrmow. Okropnie mnie steresuja. Nigdy nie wiadomo czy Ci policja nie przyjedzie. Ja jak mieszkalam w Oslo z moja siostra, to wlasnie sie przygotowywalysmy do obiadu i smazylysmy kotlety i nagle telefon dzwoni a tu pan strazak na linii i sie pyta czy przypadkiem nie mamy pozaru w domu :) Najsmieszniejsze jest to,ze raz przdetem przyjechala straz pozarna jak moje siostry smazyly nalesniki. Po tych dwoch incydentach wyjelysmy baterie z glupiego alarmu.

Wlasnie jem moj lunch czyli salate z pomidorem, papryka i mozarella i z odrobina dressingu ziolowego. Moze byc nawet.

Witam, a ja śniadanie właśnie zjadłam;( a na nogach od 7. nienawidzę sie odchudzać, zawsze wtedy tyje;( dziewczyny, co Wy tam za tą granicą robicie!??

Chyba przesadzamy kropka jedząc śniadanie tak późno, dziś przeadziłam bo po niemalże 3 godzinach po przebudzeniu zjadłam śniadanie, teraz się to zapewne odbije na całym dniu, a zwłaszcza wieczorem... Od jutra śniadanie nie później niż 1,5 godz po przebudzeniu :D Ja w Anglii jestem au-pair i studiuję :)

nie miałam czasu wcześniej zjeść;(ale za to rano wypiłam kawę :)obiecuje, ze nie będę podjadała wieczorem P.S. Bootylicious co studiujesz? ja zaczęłabym nowy kierunek

Bootylicious ja wstałam po 8. Piersze śniadanie zjadłam o 9 a drugie o 11. Nie jem śniadań tylko wtedy gdy wybieram sie na uczelnie bo nie lubie tak wcześnie jeść. Na szczęście w zeszłą sobote miałam ostatni wykład. Przedemną 2 egzaminy i obrona pracy. Nie moge sie przyzwyczaić do myśli że po tylu latach nareszcie bede wolna od szkoły !!! Zaraz ide gotować obiad.

Ja to już po obiedzie ;) Nie wyobrażam sobie, żebym miała śniadanie tak późno jeść. Mój żołądek się wykręca nogami do góry :P Ja już jestem po śniadaniu i obiedzie- wyglądały one tak: śniadanko: jogurt pitny 200 ml, kawa z mlekiem, bez cukru obiad: kotlet drobiowy, surówka z marchwi, selera i jabłka, marchewka z groszkiem Kolację do pracy już przygotowałam- mam o 17.30 przerwę, więc zjadam codziennie o równej porze kolację. Dziś na kolację serek wiejski light, do tego wkrajam 1/3 ogórka świeżego, pół pomidora i szczypiorek! Pyszka :)(: A dziś piję tylko wodę. Coś nie mam ochoty na zieloną. Od 5 dni łykam skrzyp polny na włosy, bo kiedyś będąc na diecie też miałam problem z wypadaniem, jak Booty. Tak samo trzeba uważać, żeby spożywać sporo wapnia. Mi się kiedyś po diecie 4 zęby popsuły. Musiałam przez pół roku latać do dentysty :(

Ja też mam problemy z zębami.. Muszę się do dentysty wybrać kiedy będę w Polsce, i wszytskie badania sobie porobić ;) Idę dokończyć sprzątanie a potem sobie zupkę zjem :D Jakiś czas temu odkryłam pyszną zupę w puszcze, jest to jedyna zupa w puszcze która mi smakuje - soczewica z warzywami, tylko 180kcal i aż 6gr błonnika :D pychotka!

Gość to za mało
jak dla mnie.Ja od kilku!!! lat nie słodzę,nie znam smaku słodyczy,nie jem fast foodów,makaronu,tłustego,ćwiczę 1-2 razy w tyg.piję dużo zielonej herbaty,ziół,I co?? odkąd rzucilam palenie tyję!!! ograniczyłam kalorie do minimum,nie raz robi mi się słabo z głodu.Nie chudnę i wiem o tym jakbym jadła normalnie tzn.3 posiłki dziennie jak kiedyś-to byłabym monstrum!!!

Ja lubie tylko dwie zupy z kartoniku. Jedna to pomidorowa z bazyli a druga to pikantna soczewica. Ta druga jest naprawde zapychajaco. Mozna sie normalnie ,, obezrec,, ta zupa :) Dawno juz jej nie widzialam w zadnym sklepie...

Ja tez rzucam palenie i jakos nie tyje. Jezeli mam wielka ochote na papierosa, to sobie zapale,bo nie mam zamiaru sie tak meczyc. Jak mi sie zycie troszke uspokoi i ustabilizuje to kompletnie rzuce.

schudniecie 8 kg w ciąhgu 2 miesiecy jest to realne ale trzeba nie tylko przejść na diete 1000 kalorii ale też na dietę niełżczeniową czyli przedewszyskim odpada pieczywo ziemiaczki , banany itp,

Nie paliłam nigdy więc nie wiem jak to jest. Pewnie Twój organizm tak reaguje, myślę, że jeśli będziesz trzymać się diety, waga w końcu ruszy, jeżeli nie - musi być coś nie tak i powinnaś iść do lekarza porobić badania. Soczewica baaardzo zapycha! Wogóle warzywa ogólnie zapychają, bo mają dużo błonnika a błonnik powoduje uczucie sytości ;) Co do bólu przed okresem to też w tym miesiącu nie odczuwam nic, ale czuje, że piersi mam większe i wogóle większa jestem, więc liczę na to, że to jednak są symptomy przedokresowe ;p

To za mało. Musisz mieć bardzo słabą przemianę materii... Mnie się jakoś nie chce wierzyć w takie coś. Jak ktoś się dobrze odżywia, do tego ćwiczy to musi schudnąć, nie ma innej opcji. No chyba, że alkohol wchodzi w grę.

Ja nie jestem na diecie 1000kcl ani na diecie nielaczenia a w czasie okolo 6 tygodni schudlam 5 kg. I nie powiem,zebym jakos specjalnie sie ograniczala czy meczyla. W dalszym ciagu jem ciemny chleb,ziemniaki, ryz. Czasami cos slodkiego. Dieta nie musi byc meczarnia,zeby miala jakis skutek.

Zgadzam się z Eweliną! Gdyby tylko dieta niełączenia przynosiła rezultaty żadna z nas nie traciłaby kg a właśnie tak się dzieje ;)

Ja nie wyobrazam sobie zycia bez chleba :) Jak kiedys bylam na diecie, na ktorej jadlam ciagle wase zamiast normalnego chleba, to w koncu mialam kryzys taki,ze az plakalam tak mi sie po prostu chcialo tosta z maslem. Byc moze chudne wolniej przez to,ze jem ciemne pieczywo,ale trudno. Przynajmniej pozniej nie bede miala jojo, bo na pewno nie wyrzeklabym sie chleba na cale zycie.

Ja też kocham chlebek! W polsce napewno przytyję, bo tutaj nie jem chleba wcale. Czasem tylko kupuję sobie bułki pełnoziarniste, ale to naprawdę sporadycznie. Właśnie wcinam pyszną zupkę. Dziewczyny a wy jecie jogurt przed czy po posiłku?