Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

witam to sobie odpoczelam od krzyska przyjechal pomnie w niedziele i zabral nas do domu tropche sie wkurzylam bo nawet nie zadzwonil ale rozumiem go stesknil sie za corcia a ja nie jestem swinia i zeby nie jechal na darmo 300km.to wrocilismy razem a ten gosc siedzi od 7 rano do 20czasami do21 w pracy i tyle ale odbije to sobie w sierpniu jade znowu a tak od poniedzialku to boli mnie zab wczoraj tak mnie bolal ze myslalam ze niedam rady ale wzielam silna tabletke i troche przeszlo tylko w nocy nie karmilam malej bo go nie mozna brac jak sie karmi teraz tez juz wzielam ale jutro jade do stomatologa boje sie jak cholera nawet niewiem dlaczego nie lubie tam chodzic za nic w swiecie

witam wszystkie mamy widze ze nikt nie zagladaale mam nadzieje ze z braku czasu a nie zrezygnowałyscie z pisania na tym topiku????

witam no ja cierpię na chroniczny brak czasu na wszystko poza tym jestem ostatnio ciągle straszliwie zmęczona i bolą mnie wszystkie kości i mięśnie, normalnie chodzę spać z Miszką, a i tak ciągle padam na twarz - nie wiem czy chora jestem, czy jakaś anemia mnie dopadła czy co robiłyście sobie morfologie krwi po porodzie? - może to tu leży przyczyna Miszka na razie upaecie ćwiczy podnoszenie pupki do góry, no i dolne jedynki Mu idą i idą - ale coś jest na rzeczy bo od paru dni ma podwyzszoną temperaturkę no zobaczymy

Dziekuję za zaproszenie(ja 24) :-) miło mi.Wróciłam po dłuższej nieobecności urlopowej -będę zaglądać do Was ,poczytam sobie nad czym tu debatujecie :-) , pozdrawiam !

witam bylam dzis kupic mojej malej butki ale to był koszmar mala ma wysokie podbicie i ciezko bylo cos znalezc ale jakos dalismy rade tymbardziej ze to juz musza byc z twarda podeszwa bo moja pani juz twardo cwiczy chodzenie i z dnia na dzien coraz lepiej jej to idzie

a ja dzisiaj zaszalałam w 5-10-15 ;-) uwielbiam ten sklep - ładne i dobre jakościowo ubranka, a do tego niskie ceny a jeszcze teraz po obniżkach - normalnie darłam co się dało ;-)

a ja dzisiaj zaszalałam w 5-10-15 ;-) uwielbiam ten sklep - ładne i dobre jakościowo ubranka, a do tego niskie ceny a jeszcze teraz po obniżkach - normalnie darłam co się dało ;-)

a taki tam spadek nastroju ale juz lepiej poprostu czasami mam dosc siedzenia juz w domu nie ze mam dosc klaudii ale chcialabym troche sie rozerwac a zbytnio niemam z kim moje znajomosci zostały tam gdzie mieszkalam predzej a tu tez sa ale kazdy zajety praca ale od wrzesnia ide dalej do szkoly wiec trocge sie od tego oderwe troche mi głupio ale ja tez potzrebuje troche wiece luzu mam wyrzuty sumienia z tego powodu ale szczesliwa mama to szczesliwe dziecko prawda?????

Witam Dziewczyny! Widze ze niezbyt wiele mnie omineło. Ja juz wrocilam z \"urlopu\'- tak samo zmeczona jak wczesniej Do tego jeszcze Idze nie wiadomo co jest - czy gorne jedynki - nawet lekarka nie potrafila jej obejrzec dziaseł czy infekcja, czy trzydniowka , od czwartku skacze jej temperatura, płacze mi non stop i mam juz dosyc, co chwile kupa i to taka smierdzaca ze szkoda gadac ... dzis znowu z nia bylam u lakarza i lekarka nic mi nie powiedziala, bierze witaminy i tantum verde i tyle , czasami cos na goraczke jak przekroczy 38 do tego znowu zmiana miejsca, dostala nowe lozeczko bo niestety od swojego skakania rozwalila poprzednie, chyba sie nie moze przestawic a co tam u Was?

witam moja klaudia jakas dziwna jest od paru dni ma takie dni ze jak by mogla to by xcaly czas byla u mnie na rekach a jak chcem ja postawic to w placz

Hej nie długo nie pisalam ale zagladam czesto. Poprostu nie mam weny do pisania. Moja mała już raczkuje sama wstaje w kojcu i wszedzie gdzie mozna sie czegos złapac. Tez jest ostatnio płączliwa i caly czas ktos musi byc przy niej to chyba kolejny zab sie zbliza bo znow strasznei sie slini i wszystko gryzie :o Pozdrawiam Was mamuśki 🌼

Czeeeeeść kochane moje. Oj jak mnie długo nie było - nie miałam neta bo mi zablokowali z powodu wirusów:o Muszę chyba częściej kontrolować co ten mój facet na kompie ogląda:P Chciałam się pochwalić, że mój Konradek już pięknie siedzi i bierze się do raczkowania:) A tak się martwiłam, że jeszcze nic. Dosłownie usiadł z dnia na dzień, a najlepsze jest to, że nie siada od boku (czyli, że przewraca się na boczek i dopiero) tylko normalnie jak dorosły z pleców:D Oprócz tego tego robi \"kosi kosi łapci\" :) i mówi \"baba\". Ależ jestem dumna. Muszę mu obniżyć materacyk w łóżeczku bo tylko patrzeć jak wstanie i mi wyleci hehe. A ze złyh rzeczy to spadł mi ostatnio z wersalki:( Na szczęście chyba najpierw na pampersa, a dopiero potem na plecki. Niestety ta cholerna ława była zbyt blisko i uderzył się w główkę o nogę ławy. Ech... życie. No ale nie da sie wychować dziecka bez guza. Pytanie za 100 pkt: jakaś Ania zaprosiła mnie do znajomych na naszej-klasie - czy to któraś z Was?:)

ja.24. - widzisz, po co sie było martwic, martw sie teraz o siebie, ze za chwile Konrada z oka nie bedziesz mogła spuscic moja juz wyzdrowiała, dzisiaj wyjatkowo pogodna tylko cały poranek spedziłam na probach złapania jej moczu do woreczka - ma troche przez ten klej podrazniona skore, dwa razy mi obsrała woreczek, raz sie wylało az sie w koncu udało .... tez sie pochwale - moja juz sama stoi , tzn prawie :) po jakies 10 sekund no i chodzi przy meblach az sie zastanawiam czy juz jej jakies domowe buty kupowac czy jeszcze poczekac oczywiscie gadac nie chce ale za to spiewa jak wokaliska deathmetalowego zespolu :) no i mowi \"pupa\" i robi papa, ale nie wtedy gdy sie poprosi Wasze pociechy tez maja gdzies zabawki? moja najbardziej sie lubi bawic korkiem od butelki i telefonem komorkowym - wygrzebałam jakis stary na jej potrzeby

Konrad też uwielbia telefony komórkowe (czasem mu daję, ale nie za często bo prawda jest taka, że to jedna z brudniejszych rzeczy jakie mogą być ). Dostaje za to pilota od DVD - jest prawie wcale nie używany, więc teoretycznie czysty hehe. Do chodzenia mu raczej daleko (choć mogę się mylić tak jak było z tym siedzeniem), ale jak się go trzyma pod paszkami to już blokuje nóżki:D A \"kosi kosi łapci\" robi właśnie na zawołanie:) Mówimy: \"zrób kosiana\" a on klaszcze i się cieszy hehe. Aha no i wyciąga rączki, żeby go wziąć na ręce (cwaniak Mały no). Zębów oczywiście brak, choć ślini się niemiłosiernie już chyba ze cztery miesiące. W poniedziałek kolejne szczepienie-z lekkim opóźnieniem bo był chory.

mozesz mi napisac co znaczy blokowanie nozek - bo moja cora wzieta pod pachy skacze :) zreszta ona skacze cały dzien najlepiej jak sie czegos podeprze to skacze z godzine az pot z niej spływa , kroki sobie stawia jak gdzies po cos sie musi udac rece do brania na rece tez wyciaga , poza tym oko jej zaczeło uciekac w lipcu strasznie, az spac nie mogłam kilka nocy z tego powodu, teraz jakby mniej ale jeszcze chwilami zezuje zbieznie czytałam w jakiejs madrej gazecie ze po 6 miesiacu juz nie powinna, lekarka mi powiedziała ze mam czekac do roku szczepicie na pneumokoki, rotawirusy i meningokoki bo ja sie zastanawiam czy to ma sens ja.24. - trzymasz sie tej ekspozycji na gluten - bo szczerze mowiac ja to lekko zaniedbałam zwłaszcze ze raczej Iga konsumuje obiad ze słoików poza domem

No ja to tak nazwałam, że blokuje nóżki, ale fachowo to to na pewno nie jest:) To jest w takim sensie jakby robił wyprost:) O.. blokuje kolana - może tak napiszę to będzie bardziej zrozumiałe - jak poczuje podłoże stópkami. Ale to nie trwa długo:) i zaraz zaczyna zginać, po czy znowu. Mnie też mówiła Pani doktor, że zez powinien przejść do roku, ale po szóstym miesiącu nie powinien być już tak znaczący - innymi słowy: trzeba się przyjrzeć żeby go zobaczyć - Konradek wciąż ma delikatnego. Tak, trzymam sie ekspozycji na gluten. Wczoraj był równy miesiąc:) Jeszcze miesiąc i zwiększamy dawkę hehe. Szczepię Małego tylko tymi szczepionkami, które są najbardziej zalecane, podstawowe (a wręcz nawet obowiązkowe). Nie zastanawiałam się jakoś nawet nad tymi całymi pneumokokami, rotawirusami i meningokokokami. Jakoś się bardzo nie boję. Poza tym z tego co mi wiadomo te szczepionki nie uodparniają na wszystkie te \"bakterie\" (czy co to jest) a jedynie na niektóre szczepy, więc czy tak czy tak dziecko zarazić się może (a ja nawet nie wiem co to jest i jak się można zarazić:o ).

witam moja mała od 2 dni sama chodzi tez jestem z niej dumna bo 14 skonczy dopiero 10 miesiecy od paru dni dostala jakies kropki na ciele ale dzis przeobrazilo sie to w plamy czerwone i niewiem co to za cholera jutro ide do lekarza aler sie troche denerwuje

karolcia - to gratuluję :) z wysypka to ci nie poradze bo nigdy nic mojej nie było ja dzis postanowiłąm kupic mojej małej jakies kapcie po domu bo chodzi mi przy meblach, wprawdzie na samodzielne chodzenie to jeszcze duzo czasu no ale moja corka postanowiła ze ona nie bedzie mierzyła zadnych butów, kapci itp , podwineła sobie palce i nawet jak jej wcisnełam jakiegos buciora to nie miała zamiaru wyprostowac i juz, i tak pol godziny - a mine miała taka ze czekałam tylko czy mi pokaze srodkowy palec czy nie a ze ma wysokie podbicie - lub jak kto woli- tłusta stope - jak mówi jej tatus :)- to boje sie kupowac na oko bo nie wiem czy te buty sie potem beda nadwac

Mam z Konradem to samo z tymi bucikami - tłusta stopka a do tego podkurczone palce i buta nie kupię za nic na świecie:o A zauważyłam, że Mały smyk jak go postawię to potrafi się utrzymać już na nóżkach:) Oczywiście nie ma mowy o chodzeniu bo nawet sam nie ustoi, ale jak się opiera pleckami o coś to się utrzymuje. Kurde ael cieszą takie małe kroczki w rozwoju własnego dziecka:D karolcia daj znać co to za wysypka. Ale z tego co mi wiadomo to jeśli się zrobiły plamy, to może być uczulenie na coś, albo - moja Pani doktor tak mi powiedziała - że przy trzydniówce dziecko dostaje plamek (tylko nie pamiętam czy przed czy już po). A miała Mała gorączkę?

przy trzydniówce wysypka pokazuje sie na kilka godzin i znika wraz z goraczka ktora trwa zwykle 3 dni , a moze trwac i tydzien akurat czekalam na ta wysypke ostatnio jak Iga goraczkowala ale to chyba byly (i sa) zeby - dzisiaj wyła od 17.30 do 19.30 non stop - nic nie bylo w stanie jej uspokoic - cos mi mowi ze noc mam dzisiaj zarwana dzis podjełam druga probe zakupu obuwia - oczywiscie nie kupilam bo noga podwinieta w kazdym sklepie

witam was bylam wczoraj z klaudia w takiej przychodni ktora przyjmuje w soboty i niedziele a tam lekarz stwierdzil ze to ospa fajnie mala złapala ja napewno jak bylismy u mojej mamy bo tu to nikt nie ma a i czas tez sie zgadza jutro idziemy do jej pani doktor tamten kazał nam kupic taki puder tylko szkoda ze oni nie uwzgledniaja ze takie malenstwa tez choruja jak ja pierwszy raz smarowałam to bylam biala ja klaudia łozko i dywan i koc teraz troche lepiej mi to idzie ale i tak sie troche upapram bo przeciez ona nie rozumie ze ma stac nieruchomo chociaz przez 5 minut ale nie ma ani goraczki a tym bardziej nie ma takich kropek z plynem i wogole narazie nic nie rozdrapała tylko ze nie moze wychodzic na dwor a to meka straszna ani sie kapac ponad 15 minut a to juz wogole krzywda dla mojego dziecka hehe wczoraj smialam sie z krzyskiem ze dziecko prawie tydzien ma ospe a ja ja smarowalam zelem po ukaszeniach komarów hehe ale troche dobrze przejdzie teraz i bedzie miala z głowy!!!a co do bucikow to moja tez zagina paluszki i ma wysokie podbicie teraz jej kupilam na oko buta i udało mi sie ale jak by były troche szersze u gory bylo by lepiej

wczoraj mojej corci wyszedł zabek i ma juz ich osiem wiec mowia mi ze teraz najgorsze przedemna bo jedynki i dwojki to sa w porownaniu z dalszymi mały pikus a ze ma juz 4 u gory i na dole tez 4 wiec czekamy na nastepne i zobaczymy czy bedzie tak strasznie

witam was bylam wczoraj z klaudia w takiej przychodni ktora przyjmuje w soboty i niedziele a tam lekarz stwierdzil ze to ospa fajnie mala złapala ja napewno jak bylismy u mojej mamy bo tu to nikt nie ma a i czas tez sie zgadza jutro idziemy do jej pani doktor tamten kazał nam kupic taki puder tylko szkoda ze oni nie uwzgledniaja ze takie malenstwa tez choruja jak ja pierwszy raz smarowałam to bylam biala ja klaudia łozko i dywan i koc teraz troche lepiej mi to idzie ale i tak sie troche upapram bo przeciez ona nie rozumie ze ma stac nieruchomo chociaz przez 5 minut ale nie ma ani goraczki a tym bardziej nie ma takich kropek z plynem i wogole narazie nic nie rozdrapała tylko ze nie moze wychodzic na dwor a to meka straszna ani sie kapac ponad 15 minut a to juz wogole krzywda dla mojego dziecka hehe wczoraj smialam sie z krzyskiem ze dziecko prawie tydzien ma ospe a ja ja smarowalam zelem po ukaszeniach komarów hehe ale troche dobrze przejdzie teraz i bedzie miala z głowy!!!a co do bucikow to moja tez zagina paluszki i ma wysokie podbicie teraz jej kupilam na oko buta i udało mi sie ale jak by były troche szersze u gory bylo by lepiej

Kurcze dziewczyny ale się cieszę:) Wczoraj założyłam topik z pytaniem: kiedy się martwić, że dzidzia nie ma jeszcze zębów, a raczej kiedy najpóźniej mogą wyjść. Mówiłam, że dziś idę do lekarza na szczepienie, to się zapytam Pani doktor co i jak - no i... poszłam... pytam... a tu..... wystukała patyczkiem ZĄB! :D:D:D:D Musiał się wczoraj przebić. Już wiem czemu Malutki był taki zrzędny (mimo, że nie płakał i nie miał gorączki - dzielne dziecko :) ). Ale jestem dumna:D

karolcia - dziwna ta ospa, ale przynajmniej tyle dobrze ze nie goraczkuje ja.24. - widziałam wczoraj własnie ten Twoj topik i uznalam ze sobie wymuslasz problemy ( bez urazy- ja robie to 10 razy bardziej - weszlam ostatnio na topik \"spocona glowka\" i oczywiscie od razu mialam jazde ze Iga ma krzywice:)) gratuluje pierwszego zabka ! kupilam sobie dzisiaj czerwone szpilki :P troche przesadzilam i chyba jutro pojde je oddac - nawet mi nie chodzi o kolor ale ja bez butow mam 182 cm i chyba bede najwyzsza na weselu - bo w sobote idziemy na wesele , przesadzilam czy nie? Idze w koncu tez kupilam buty - oczywiscie roz :) innych nie bylo w jej rozmiarze :) dzisiaj moja corka zaczela chodzic trzymana ze rece , tzn pod pachy , tzn. w koncu przestala skakac i zaczyna robic kroki ma juz nawet pierwszego guza - jest sie czym chwalic- ale przywalila glowa w szafke - nawet nie plakała

gratuluje pierwszego zabka i pierwszego guza hehe dzis bylam u naszej pani doktor a ta stwiersdzila ze to jakas opryszczka tylko skad o mala dbam nie chodzi brudna a ona na to ze z powietrza mam ja smarowac tym pudrem bo naprawde efekty sa super krostki sie zmniejszaja a tamten lekarz mogł sie pomylic i on sam kazał mi sie zgłosic do malej lekarza bo sam nie byl pewien co to jest