Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

;-) a ja to już sie nie mogę doczekać aż moje Słoneczko zacznie się samo poruszać i mówić ;-)

ja tez tak chcialam ale teraz nieraz marze o tamtych czasach jak tylko sobie lezala ale takfajnie jest patrzec jak z takiego nieporadnego malenstwa z dnia na dzien jest coraz wiekszy łobuz

tez bym chciala zeby moja lala raczkowala bo pełzać pełza ale cos z tym raczowaniem jej nie wychodzi jak jest na czworaka t główki podniesc nie umie i sie denerwuje :o Ja dzis jestem padnieta mialam dzisiaj mnustwo pracy w domu ale jeszcze chce brzuszki zrobic tylko chwile odsapne. Na dodatek moje malenstwo dzis marudne bylo bo jej jedyneczka jakos wyjsc nie chce pierwsza wyszla bardzo szybko a ta jakos sie nie spieszy tylko meczy mi robaczka biednego:(

czarownica na odkurzaczu...Małgosia(10 miesięcy) ja.24...........................Konradek(27.12.2007) Aga W..........................córka(4 latka); córka(2,5 roku) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy....................Kubuś( 30.09.2007) jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka (7 miesiecy) tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków....... migotka86 .................... Aleksander (08.11.2007) Kamiśka ........................ Wojtuś (14.12.2006) J_A_N_A ....................... Justynka (27.10.2006) pompadura .................... mloda 21........................ tośka24........................Michałek (24.06.2008)

Dziewczyny moje kochane. Mam taki mały problemik. Ja wiem, że każde dziecko się rozwija swoim tempem ale jak widzę inne pół roczne dzieci to mnie normalnie łezka się w oku kręci bo mój Mały nie potrafi takich rzeczy:( Jak leży na brzuchu to ręce mu się rozjeżdżają (jak już się zjadą to i owszem podniesie główkę razem z piersiątkiem i oprze się na dłoniach - ale to by było na tyle. Nie potrafi zrobić "pompki" i podnieść całego ciężaru ciała na rączkach i paluszkach stópek... Pupcie podnosi i nóżki podwija i potrafi się obrócić z brzuszka na plecy (narazie tylko przez jedne bok), ale na odwrót już nie umie. Jak dla mnie to już jest na tyle duży, że powinien siadać a on nawet nie pełza:o Chodzimy na ćwiczenia, no ale... Powiedzcie mi jak jest/było u Was? - pomijając "cholera wie kto", której córka jest chyba damską wersją Himena:D PS: chciałam zaznaczyć, że Konradek bardzo dużo gada, do wszystkich i wszystkiego. Mam nawet wrażenie, że świadomie mówi słowo "baba" bo je powtarza tyle razy ile mu się je powie:) Tak słyszałam, że zawsze coś jest kosztem czegoś. Może tak być, że kosztem rozwoju fizycznego będzie szybko mówił?

ja.24 no moja bedzie nibawem miec 7m-cy i juz pisalam ze u niej tez kisepsko z pzycja do raczkowania jak sie podepsze na raczkach i podniesie łepek to ok ale jak podciagnie tez nozki to juz potem łepka nie podniesie. A m owi juz mama tata i baba a jak sie powie daj czesc to normalnie wyciaga raczke jak sie ja poprosi zeby zrobila brawo to kalszcze, klaszcze tez jak slucha swoich ulubionych piosenek. Moze faktycznie jest jedno kosztem drugiego :o

No, no, no dokładnie jak podniesie przód to tył leży a jak pupa w górze to nos w kocyk i się dusi hehe:P Kurcze na pewno nadrobią, ale jednak jest takie lekkie kłucie w serduszku co?

obraca juz sie i z pleckow na brzuch i z brzucha na plecki czasem raczka jej przeszkadza ale pokombinuje i jest ok. Wczoraj nawet mnie zadziwila bo lezala pod pleckami miala dosyc cienka poduszke i tak dlugo kombinowala az sie lekko na boczku oparla-podparla lokciem i jakos w koncu usiadla bo tak to a ja siadam jak lezy ale z pozycji półleżącej juz usiądzie sama

No to o czym My mówimy - Konrad nawet jak go posadzę to leci na boki:o

ale olka od niedawna potrafi utrzymac rownowage wczesniej tez musiala byc oblaozna poduchami. zreszta teraz tez nieraz sie przewroci

Między naszymi Maluchami jest trochę ponad 3 tygodnie różnicy. Mam nadzieję, że nadrobi. A powiedz mi; często ją układałaś na brzuszku? I gdzie - łóżko, podłoga? Bo ja mam trochę wyrzuty sumienia, że na początku zbyt dużo leżał na pleckach bo ja nie wiedziałam, że trzeba jak najwięcej na brzuszku. Dopiero odkąd mi powiedziała Pani pediatra i odkąd chodzimy na ćwiczenia to leży na brzuchu więcej w ciągu dnia. Ale i tak za mało bo na razie nie mam go nawet gdzie układać:( Mieszkamy w małym pokoiku z rodzicami bo nasze mieszkanie się remontuje. I w tym naszym pokoiku jest wszystko nasze i wszystko dziecka:O więc podłogi jest niewiele.

czasami kladlam ja na brzuszku czasem tak spala ale tylko w dzien jak caly czas na nia zerkalam zeby buzi w kocyk nie dawala a kladlam ja tak na fotelu w salonie bo od podlogi by za zimno miala a ze fotel dosyc duzy to na fotelu ja tak kladlam. My przez pewny czas tez musilismy cwiczyc i nosic ja na rekach buzia do przodu nie do nas bo miala nierownomierne napiecie miesniowe tzn jak lezala na rzuszku to sie skrecala na jeden boczek ale to ustopilo zastanawialam sie juz czy to znow nie ma z tymi miesniami cos wspolnego. No ale skoro zaczela siedziec to chyba jest ok.

jak pierwszy raz w foteliku bujaczku usiadla z pozycji pollezacej to miala chyba rowne 6 m-cy bo zrobilam wtedy jej fotke i to chyba ta data. i tez to tak z dnia na dzien wczesniej tylko sie lekko podnosila ale na tym sie konczylo

No Konrad też tylko przez jeden boczek sie przerzuca, no ale co zrobię. A kurde... nadrobi. Zwariuję jak dalej się tak będę tym stresować. Jeszcze dam mu miesiąc czasu:) - potem zacznę się martwić. A teraz spadam bo coraz bardziej mnie głowa boli. Dobranoc!

Cześć dziewczyny:) Głosować mi tu proszę - tylko bądźcie obiektywne:)

cholerko, ale to przecież nie dlatego ją tak nazwałam, że jest napakowana czy brzydka, tylko, że jest bardzo silna:D Głosować na to do kogo Konradek jest podobny:P Wejdź w link i kliknij i już:)

jesli pozwolicie to sie dolocze do was mam nie idealnych :) moja corcia za pare dni skonczy trzy miesiace i nie powiem zebym byla mama chociaz w polowie idealna ;)

przeciez ja sie nie obraziłam :) akurat to okreslenie bardzo do niej pasuje :) już głosuje:) poradzcie mi cos - nie potrafie dziecku wyczyscic nosa - wczesniej jakos sobie radziłam ze spreyem do nosa ale ostatnio usłyszłam ze jej cos zalega - no a ze ona na widok gruszki dostaje szału to kupiłam w koncu ten aspirator do nosa i dupa - udało mi troszke wyjąc ale Iga dostała takiego szału ze jej z tej złosci popekały naczynka na szyi , tak sie zacisneła, probowałm pozniej raz jeszcze , udajac ze to fajna zabawa i nic nie moge dotykac nosa i juz słysze ze tam cos jest choc juz sama nie jestem pewna bo dzis odkryła nowa zabwe we wciąganie i wypluwanie sliny :)

Ale jak Ty robisz tym aspiratorem? Bo pryśnij najpierw tą wodą morską (wg. instrukcji na opakowaniu), potrzymaj ją trochę nosem w dół (ułóż sobie ją na brzuchu na swoich kolanach) i po około 1 minucie wyciągnij to dziadostwo (ale niech ona nadal tak leży, bo jak ją podniesiesz to to wpadnie z powrotem albo wciągnie) :)

czarownica na odkurzaczu...Małgosia(10 miesięcy) ja.24...........................Konradek(27.12.2007) Aga W..........................córka(4 latka); córka(2,5 roku) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy....................Kubuś( 30.09.2007) jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka (7 miesiecy) tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków....... migotka86 .................... Aleksander (08.11.2007) Kamiśka ........................ Wojtuś (14.12.2006) J_A_N_A ....................... Justynka (27.10.2006) pompadura .................... mloda 21........................ tośka24........................Michałek (24.06.2008) Lucyjka....................... misiaczkowa................. mamaga.......................

czarownica na odkurzaczu...Małgosia(10 miesięcy) ja.24...........................Konradek(27.12.2007) Aga W..........................córka(4 latka); córka(2,5 roku) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy....................Kubuś( 30.09.2007) jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka (7 miesiecy) tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków....... migotka86 .................... Aleksander (08.11.2007) Kamiśka ........................ Wojtuś (14.12.2006) J_A_N_A ....................... Justynka (27.10.2006) pompadura .................... mloda 21........................ tośka24........................Michałek (24.06.2008) Lucyjka....................... misiaczkowa................. mamaga.......................corka(09.04.2008)

ja.24. - ja mam taki problem z moją córką ze ja robię to co ona chce a nie ja, ułożenie jej na brzuchu na swoich kolanach to mission impossible - ona jest wiecznie w ruchu, nawet jak spi to chwyta sie ręką w łózeczku uchwytów do wstawania lekarka mi dzisiaj powiedziała, ze nie czysci sie dzieciom nosa ani uszu - dopoki nie bedzie płakała ze nie moze przełykac - poczułam sie naprawde wyrodna, ze chciałam corce wyczyscic nos - zmienie ta przychodnie jak wroce z wakacji ponadto tłumaczyła mi pietnascie minut słowo ekspozycja - zebym przypadkiem dziecku nie dała makaronu - odnosnie glutenu a ze przy badaniu była jakas praktykantka to tym razem postanowiła sprawdzić czy moje dziecko nie posiada w tyłku jakiejs dodatkowej dziurki- masakra i okazało sie ze Iga ma szmery fizjologiczne w sercu ale o co chodzi juz sie nie dowiedziałam - czytałam, ze to sie zdarza ale nie wiem czy mam sie martwic czy nie ponadto dzis postanowiłam zameczyc moja corke - brutalnie zmieniłam jej wszystkie smoczki w butelkach na powyzej 6 m-cy i kupiłam kubek niekapek (okazało sie ze jednak kapek), wywaliłam jej ulubiony ortopedyczny smoczek z chicco i chyba sama sobie zgotowałam zły los tatus ma urlop to mu go urozmaice :P

cholera no to jakaś porąbana ta Twoja lekarka, no proszę Cię, że dziecko ma się zacząć dusić, żeby mu nos wyczyścić:o Mój Mały też się wyrywa na maxa, ale ja jako matka nie idealna (a może nawet wyrodna w tym przypadku) trzymam go na siłę:P