Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effrwef

Objawy zapalenia pęcherza od tamponów?

Polecane posty

Gość effrwef

Jestem zdezorientowana. Od lat używam tamponów i wszystko jest w porządku. A teraz mam okres i od pierwszego dnia używania tamponów (dodam że innej marki niż zwykle) zaczęłam czuć parcie na mocz, pieczenie... no takie objawy jakbym miała zapalenie pęcherza. Teraz nie wkładam tamponów i ustąpiło ale fakt że brałam też Urosept. O co może chodzić? Czy to wina tamponów czy przypadek, jak sądzicie?

Gość effrwef
Nie, mam jednego stałego partnera i wiem że jest mi wierny więc też niczego na mnie nie przeniósł.

nie martw sie, ja tez tak mialam i to kilko krotnie, teraz uzywam tamponow tylko w naglych sytuacjach... te parcie na pecherz moze byc spowodowane tym ze nosisz tampony przez caly okres.

albo poprostu wkladasz je zbyt gleboko

Autorko, to, że masz jednego partnera, nie znaczy, że niczym Cię nie zaraził. Coraz częściej różne drobnoustroje można złapać byle gdzie, niekoniecznie "od seksu", a mężczyzna bardzo długo nie czuje infekcji.

Gość effrwef
Dzięki za wasze uwagi. Sprawdzę podpowiedziane możliwe przyczyny. Nie wkładam już tamponów (nosiłam je przez cały okres). I zapytam partnera czy u niego wszystko w porządku.