Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ma 165 cm

CZY ISTNIEJE KOBIETA POWYŻEJ 24 LAT CO NIE BYŁA JESZCZE U GINA NIGDY?

Polecane posty

Gość 24latta
Na takiej zasadzie to trzeba by sie na wszystko przebadac, bo rak takze na poczatku nie daje zadnych objawow. Jak cos mnie zaniepokoi, to pojde bez zadnych problemow. P.S. Wspolczuje faceta:O Rozumiem, ze on tez chodzi pare razy w roku do urologa mimo iz nic mu nie dolega? I oczywiscie bada sobie prostate, bo przeciez rak prostaty to wyrok?🖐️

Gość zal mi was ze nie chodzicie
i od razu cie badal ? ajak wygladala ta wizyta dokladnie? kazdy gin pyta ile razy sie bylo wczesniej o kiedy ostatnio wiec sklamalas ze bylas wczesneij ?o masakra..

Gość Asia lsz
gin niekoniecznie pozna, czy się jest pierwszy raz czy nie- przeciez zawsze mozna być w srtesie, wstydzić się itd. Sama byłam pierwszy raz u gina wieku 21 lat... Ale jak można podczas całej ciąży nie miec konkatku z ginekologiem?! to zacofanie i głupota...i egozim - gdyby dziecko było choer, i tylko operacja podczas ciąży je mogła uratować ?

Gość gałła
do mnie to pytanie ? lekarz spytał, w czym moze mi pomóc, kiedy był ostatni okres i czy biore pigułki i tyle, potem na fotel

Gość EJ MATKO MATKOOO
ASIA PLECIESZ BZDURY ZE GIN NIE POZNA..PRZECIEŻ GDY TAKA 26 LATKA JEST DZIEWICĄ TO WIDAC ZE PIERWSZY RAZ PRZYSZLA BO MA NIEPRZETKANĄ DZIURE..LUDZIE..

Gość gałła
a to twoim zdaniem ginekolog zawsze przerywa błonę przy pierwszym badaniu ?

Gość PHI P
Ale was teraz zaszokuje! Mam 25 lat i w całym swoim życiu u lekarza byłam parę razy (ogólnego rzecz jasna ;]). Dla koleżanki z nieświeżymi poglądami - mieszkam w duuuuużym mieście i (mimo nie chodzenia do lekarzy - raka nie mam :P)

Gość EJ MATKO MATKOOO
U GINA JEST NORMALNIE.. NIGDY NIE TRZEBA SCIAGAĆ SPODNICY ANI NIC ..TRZEBA TYLKO MAJTKI SCIAGNĄĆ A NIGDY NIE MA TAK ZEBY SCIAGAĆ WSZYSTKO OD PASA W DÓL..WIEC NIE WSTYDZCIE SIE LASKI TYLKO IDZCIE..

Gość 24latta
Jeszcze jedno. Drugim najczesciej wystepujacym rakiem w Europie jest rak jelita grubego, wiec powinno sie chodzic przynajmniej 2 razy w roku do proktologa. Mam nadzieje, ze to robisz, bo inaczej wyjdziesz na hipokrytke:D

Gość laluiiotyy
gałła jak nie poznal gin ze pierwszy raz bylas? przeciez nie wiedzialas co bedzie robil z tobą ..widac bylo na bank stres..co on ci robil dokladnie?przeciez nie wiedzialas czego sie spodziewać ..na pewno poznal ze pierwszy raz bylas,.

Gość Asia lsz
"PRZECIEŻ GDY TAKA 26 LATKA JEST DZIEWICĄ TO WIDAC ZE PIERWSZY RAZ PRZYSZLA BO MA NIEPRZETKANĄ DZIURE..LUDZIE." niby tak, ale .. on wówczas stwierdzi, że laska jest dziewicą, a nie że nigdy nie była! może powiedzieć, że się nie bzyka ale dla zdrowia i samej siebie bada się regularnie co rok np ;)

Gość gałła
Wczesniej pooglądałam sobie w internecie, jak wyglada taki fotel, poczytałam, jak wygląda taka wizyta i po prostu nie zrobiłam nic, co by mnie mogło skompromitowac.

Nie przesadzajcie, ja poszłam pierwszy raz w wieku 22 lat, i to dopiero wtedy jak mnie przypiliło choróbsko tak że już nie mogłam wytrzymać:) Gdyby nic mi nie było - na pewno dalej bym nie chodziła i miałabym spokój. Teraz chodzę regularnie, na cytologię i usg piersi raz w roku, przez rok brałam tabsy i nabiegałam się do gina za wszystkie czasy:) I mimo że poszłam 1szy raz tak późno - nie mam ani raka ani innych śmiertelnych przypadłości. Oczywiście, przesadna niechęć do ginekologów jest niewskazana w wieku dwudziestu paru lat, ale dziewczyny, nie róbcie z siebie hipochondryczek:-D

Gość gałła
poczytałam, jak sie robi cytologię, usg dopochwowe, jak wygląda badanie cycków u ginekologa, nie zrobił tam nic, co by mnie zaskoczyło

Gość Asia lsz
"przeciez nie wiedzialas co bedzie robil z tobą ..widac bylo na bank stres..co on ci robil dokladnie?przeciez nie wiedzialas czego sie spodziewać ..na pewno poznal ze pierwszy raz bylas,." Jak ja byłam 1szy raz to na bank by tego nie poznał- ale się przyznałam ;) wiedziałam i tak, co będzie robił, chociazby z forum, dziewicą nie byłam, starałam się zachowywać na luzie itd, facet powiedział, ze nie wygladam na "nową" . Więc wcale nie musi tego rozpoznać :]

Gość nobody...
Kobieto pisząca caps lockiem, ile Ty masz lat? Bo piszesz jak jakaś trzynastoletnia frustratka :O wogóle topic wygląda jak kłótnia laseczek z gimnazjum :O "Bo ma nie przetkaną dziure" :O masakra :O

Gość laluiiotyy
jak sie jest dziewicą to gin przetka dziure tak czy tak przy badaniu .

Gość poczatkujaca asystentka
No wiec tak. Do wielu lekarzy najpeirw trzeba miec skierowanie. Do ginekologa nie! Dlatego uwazam ze powinno sie chodzi regularnie, raz w roku, to nic nie kosztuje!!! A zawsze moze uratowac zycie

Jeśli już koniecznie chcecie się kłócić o tę "dziurę", to powiem wam że dziewice bada się przez odbyt:-P No chyba że TAM też jeszcze jesteście dziewicami, chociaż to podobno wśród dzisiejszej młodzieży obciach:-D

Gość gałła
Tez uważam, że powinno sie raz w roku pójść - a jak sie bierze tablety, to częściej. U mnie w tym późnym wieku nic na szczęście nie było, ale nie zawsze jest tak optymistycznie. W ogóle uważam, ze jest to sprawa, któa powinna zająć sie matka. W wieku 18-20 lat zapisac do ginekologa i przypilnowac, zeby córka poszła. Pierwszy raz jest najgorszy, potem już strach znika

Gość mam 25 lat
nigdy nie bylam u gina, za jednym wyjątkiem, pękła nam prezerwatywa i potrzebowałam postinoru bo akurat mialam owulacje. Ale poza zwyklym usg nie badał mnie w żaden sposób. Nigdy nie miałam żadnych dolegliwości, tabsów nie chcę brać więc potrzeby chodzenia do ginekologa też nie widzę. W swoim życiu byłam kilka razy u lekarza ogólnego a antybiotyk przyjmowałam 3 razy w życiu o najszerszym spectrum działania. Od niechodzenia do lekarz nowotwory nie powstają. Dobrze ktoś napisał, można mieć nowotwór wszystkiego jednak do wszystkich specjalistów nie chodzicie. Robicie sobie rentgen płuc regularnie? chodzicie do proktologa? A rezonans magnetyczny? skąd wiecie czy guz mózgu was nie dotyczy??? Może ten dzisiejszy ból głowy to był spowodowany ucieskiem guza??? zawsze można popadać w skrajność. Nawet większośc nadżerek sama się goi. Lekarz jest od leczenia. Jak będę na siłę wyszukiwała sobie chorób to jasne że coś znajdę. Ale leczy się chorobę a nie wyniki. Do ginekologa pojdę jak coś nie tak będzie z moimi drogami rodnymi i narządami płciowymi, być może dopiero jak zajdę w ciążę. Moja prababcia urodziła 8 dzieci. W domu. Zmarła w wieku 97 lat. Nigdy w zyciu nie była u ginekologa.

Gość Asia lsz
"No chyba że TAM też jeszcze jesteście dziewicami, chociaż to podobno wśród dzisiejszej młodzieży obciach" bo spadnę z krzesła :O nie znam osoby która badano przez odbyt... ale nie słyszałam żeby tego nie robiono, gdy ktoś jest dziewicą dwustronną, ma-sak-ra :D

Gość Asia lsz
do gina jak będziesz w ciąży? a może masz jakąś chorobę juz teraz, i nigdy w ciąży nie będziesz? nie warto sprawdzić, czy wszystko jet ok ?

Gość inverno
Przeciez wiekszosc dziewic nie ma blony dziwiczej. Wystarczy uzywac przez dluzszy czas tamponow lub uprawiac sport, nie wspominajac o innych rzeczach:D

Gość gałła
co wy za pierdoły opowiadacie ? tampon przelezie i błony nie uszkodzi, penis już nie przelezie, no chyba że jest tak chudy jak tampon :P od tamponów i sportu może czasem sie błona przerwac, ale raczej są to wyjątki

Gość 24latta
Asia Isz, "zal" po moim pytaniu sie zmyla, bo wyszla na hipokrytke:D Moze ty mi odpowiesz, chodzisz przynajmniej raz w roku do proktologa? Rak jelita drugiego to drugi najczesciej wystepujacy rak w Europie, ktory zbiera najwieksze zniwa. Bylas kiedys u takiego lekarza mimo iz nie mialas zadnych objawow?

Gość inverno
Galla, ja juz blony nie mialam przed "rozdziewiczeniem", takze musiala sie jakos przerwac.

Gość gałła
może sie przerwała, a może po prostu otwór był w niej tak duży, ze nie musiała się przedzierać od penisa

Gość poczatkujaca asystentka
A Wy nie potraficie zrozumiec ze do takich lekazry specjalistow potrzebne jest skierowanie ktore otzrymac jest bardzo trudno?