Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna wkurzona nauczycielka

Taką wiadomość otrzymałam od ucznia na Naszej Klasie!?!?!?

Polecane posty

Gość Co innego gdy dany delikwent
nie radzi sobie np z dwoma przedmiotami. A co innego, kiedy olewa wszystkie przez cały rok, tak jak w tym przypadku.

Wg mnie mimo, że dziecko napisało do ciebie przez internet (jak to dziecko) to ty (jako dorosła i jako pedagog) w tak poważnej było nie było sprawie powinnaś porozmawiać z nim oko w oko a nie przez net. Bo taką rozmową też czegoś miałabyś go sznsę nauczyć - a uczymy głównie własnym przykładem.

o jakim dobrym samopoczuciu piszesz? u mnie w szkole jest tak, że jeśli uczeń ma dwie jedynki to rada musi przegłosować czy będzie mogł podejść do komisu, jeśli rada się zgodzi a uczeń w sierpniu zda te dwa komisy to przechodzi do następnej klasy. nie zamierzam się litować i zmieniać mu oceny bez pisania testu, bo on właśnie tego oczekuje i możecie sobie mówić, że jestem bez serca ale jeśli tak sądzicie to znaczy, że sami go nie macie. gdybym uczyła wf-u to jeszcze ale uczę angielskiego a to ważny przedmiot.

Gość czesc wszyyyyystkim
ja mam komisa z matematyki z jednego tematu;/ ale dam rade! nie jestem zadnym leniem,ani nic....Uczylam sie zawsze ,a tu takie cos...nio zdarza sie widocznie;/ Moglam jeszcze poprawic ale nauczycielka juz gdzies wyjechala... No rozumiem ma takie prawo... W sierpniu dam z siebie wszystko!

drugoroczna - otóż nie mogę z nim porozmawiać osobiście, bo od wczoraj mam L4, inna sprawa, że uczeń tego nie wiedział i sam taką drogę wybrał. może i jestem suką, ale sprawiedliwą i jestem z tego dumna palancie!

Gość kasiaaaa 643
z jednego tematu!!?? ja jak cos bede miec z calego roku :O jak to mozliwe nierozumiem przeciez nie mozna miec z jednego polrocza niezalicoznego? a jest cos takiegp jak przejscie warunkowe w szkole sredniej?

Gość powiedz mi tylko co ci zalezy
wpisac mu ta dwójkę? No co Ci zalezy? Ktos Cie za to zabije? Wyrzuci z pracy? No jak to jest? Ja ucze 9 lat i przepuszczam! Bo dlaczego ktos ma przeze mnie cierpieć,nie wiem miec przesrane cale zycie! Nie uwazaj sie w tej chwili za Boga! Daj dziecku szanse! Pamietaj ze to nic Cie nie kosztuje,dzieciak bedzie Ci wdzieczny! Mlodzi nauczyciele......jeszcze wiele przed wami ,bardzo wiele.. Pozniej dopiero serce wam zmięknie.

można mieć komis z jednego semestru albo z całego roku, ale z jednego działu? chyba tylko wtedy gdy ten dział był przerabiany przez cały drugi semestr.

Gość czesc wszyyyyystkim
No ja mam z jednego tematu,bo nie bylo czesto tej nauczycielki... i omawialismy jeden temat przez wiele lekcji w drugim semestrze, pierwszy semestr mam zaliczony,takze w egzaminie komisyjnym bedzie zawarte tylko to co w drugim semestrze było :)

Gość kasiaaaa 643
mojej nauczylcielce to chyba nie zmieknie :O niewiem zdam jak cos tego komisa ale przede mna jeszcze 3 lata z nia:( w tym roku chciala zostawic polowe kalsy maturalnej...a wogole nie da rady sie jej wyzucic bo to kuzynka dyrektora:O gdyby chociaz uczyc umiala ale nie..to juz my ja musimy upominac ze cos zle napisala na tablicy...

Gość to czy bedzie miał
"przesrane życie" czy wręcz przeciwnie nie zależy od nauczyciela tylko od ucznia. Jeśli ktoś wyciągnie wnioski z porażki będzie ok.

Gość czesc wszyyyyystkim
kasiu nie ma co sie zalamywac ! Jesli nie zaliczysz 2 semestru to napewno komisa zdasz!!!!;) Ja jestem dobrej mysli....bynajmniej się staram.

Gość czesc wszyyyyystkim
mojej zmiękło....... Patrzyla na mnie litosnie....I mowila ze gdyby nie ten jej konieczny wyjazd to dalaby mi zaliczyc ten jeden temat...ale no niestety zycie.... Pocieszyła mnie,ze napewno zalicze...

Gość kasiaaaa 643
heh wiem ze komisa zdam i nie jestem sama bo u mnie to praktycznie polowa uczniow ze szkoly ktorych ona uczy bedzie miec komisa;) ale nie chce miec takich wakacji ze bede sie musiala uczyc i caly czas sie przejmowac poprwka:(

Gość jesli zdania nie zmienisz
nie reaguj, nie masz obowiazku czytac poczty na n-kl. Moze nie zagladasz tam od miesiecy? Jesli chcesz zareagowac, to absolutnie nie ustepuj, mozesz zaproponowac,zeby przyszedl ojcem, i powiedziec ojcu , ze nie uwazasz wyrzucania z domu metode wychowawcza. Raczej - sie mozecie wspolnie z nim i z ojcem zastanowic, jak powinna wygladac nauka chlopaka w przyszlosci, co jest przyczyna tego,ze chlopak sie nie uczy.

nie wpiszę mu dwójki, bo na nią nie zasłużył, proste! jeśli nie jest w stanie nauczyć sie na test to na kartkówkę chyba jest w stanie nauczyć się kilku słówek? jest w stanie napisać zadanie domowe, co? choćby było nawet odpisane ale oddane, wtedy na pewno dostałby ocenę pozytywną! współczuję Tobie olewniczego stosunku do pracy, takich jak Ty powinno się zwalniać, bo widać, że wcale nie chcesz ich czegoś nauczyć tylko przepuścić z klasy do klasy! mojha droga nie o to w szkolnictwie chodzi! jeszcze jedno: jak dostał jedynkę za pierwszy semestr sama go pytałam kilkakrotnie na lekcji kiedy zaliczy test. na każdej lekcji mu przypominałam i co? nic! to co mam mu za nic dać "dopa"? nie dam, bo inni nawet na dopa ciężko pracują podczas gdy on wolał stać pod szkołą i w czasie lekcji kurzyć papierosy! zrozumiałaś nauczycielko?

Gość czesc wszyyyyystkim
No ja szczerze tez jestem przejeta ,ze nauka w wakacje... dwa tygodnie przed komisem spędze na korepetycjach .....

"gdybym uczyła wf-u to jeszcze ale uczę angielskiego a to ważny przedmiot" właśnie! i tu widać podejście naszych nauczycieli :-O Ja zawsze stałam na stanowisku, że nie ma przdmiotów nieważnych. Wf to rozwój i zdrowie człowieka. A zaniedbywane w naszej polskiej szkole muzyka i plastyka to w olbrzymim stopniu rozwój duchowy człowieka, rozwój jego uczuc wyższych i także całkiem przyziemnego poczucia estetyki oraz umiejętnosci życia w higienie psychicznej. Powtarzam: nie ma przedmiotów mniej ważnych. Natomiast łatwo jest wykazać, że język obcy wcale nie jest przedmiotem ważniejszym od jakiegokolwiek innego. Jeżeli naprawdę twój uczeń to głąb jak twierdzisz to PO CO mu w przyszłości język obcy. Bez umiejętności posługiwania się językiem obcym można doskonale żyć. Natomiast wf, jeśli jest dobrze prowadzony może nauczyć dziecko kultury fizycznej i zdrowych nawyków na całe życie - dzięki dobremu nauczaniu wychowania fizycznego człowiek może w przyszłości być zdrowszym człowiekiem. A zdrowie jest ważniejsze od posługiwania się językiem obcym. Co Było Do Udowodnienia.

Gość a ja powiem tak..
droga nauczycielko a mnie wkurzją nauczycielki które robią sobie profil na naszej klasie a potem się użalają że uczeń do nich napisał. Nauczycielka mojej córki dołączyła do swojego profilu kilka zdjęć wszystkie w bikini. Świetne przesłanie dla swoich uczennic - nie ważne co masz w głowie ważna jest d... Autorytetu na pani nie ma wśród uczniów wszyscy się z niej śmieją. A może zamiast przesiadywać w wirtualnej klasie warto zainteresować się własnymi uczniami i spróbować ich czegoś nauczyć :)

Gość pewna nauczyielkooo
zapewne dopiero z rocznym stazem! Nie pouczaj tutaj nikogo wielka profesroko. Jestes idiotką i tyle! Zebys kiedys ty kogos o cos prosiła i dal ci kopa w dupe! Nie wierze ,ze mu w ogóle odpisalas! Nie wierze ze napisal ze od tak sobie masz mu wpisac dwóje! Nie wierze! Jestes po prostu ławkowym kujonem,który teraz chce miec niewiadomo jaką wladze! heh żalosne kochana;) powodzenia!!!!

i jeszcze jedno: oprócz lekcji ustaliłam godzinę kiedy każdy uczeń mogł przyjsć i poprawić co tylko chce. tamtego ucznia nie było. pojawili się inni, nawet bardzo słabiutcy. kilkoro z nich niewiele napisali, w każdym razie do dopa brakowało ale dałam im tego dopa. dlaczego? bo przyszli, bo im zależało, bo starali się cały rok, nie tak jak tamtem uczeń. nie mówcie mi więc, ze nie mam serca, bo mam ale dla tych, którzy go potrzebują!

Gość po to mu w przyszłości
język obcy,zeby jak nie skończy szkoły średniej ,a będzie na tyle mądry,żeby zrobić kurs glazurnika i wyjechać do Wielkiej Brytanii.... nie skamleć,że go polscy pośrednicy wykiwali :-)

Gość fgd
dajcie na luz,to jeden z tych typow co nic nie robi i mysli ze zawsze przejdzie . ja mama kulam zeby sie wyciagnac a taki dostawal 2 chociaz nic nie zaliczal

Gość dobilas mnie z tym
glazurnikiem! Po pierwsze zarobki w PL i w UK od dlugiego czasu sa takie same!!!!! hhehehehe;)

"może i jestem suką, ale sprawiedliwą i jestem z tego dumna palancie! " słownictwo polskiej nauczycielki :-O oto poziom naszego szkolnictwa :-O nawet jeżeli dzieci cię wyzywają to nie usprawiedliwia, zeby nauczyciel tak się wyrażał Jak juz pisałam - uczymy przede wszystkim własnym przykładem. Mówisz, że u was rada pedagogiczna decyduje o komisach, gdy są dwie 1. Czyli ty stawiając trzecią zdecydowałaś w pewien sposób za radę. Temu uczniowi twój język obcy, którego pewnie nigdy się juz dobrze nie nauczy jest jak widać niezbędny. Trzeba być człowiekiem w każdej sytuacji.

Gość dokladnieeeeeee
"Bądź człowiekiem dla Człowieka"

Gość glazurnik glazurnikiem
:-) Gościu podobno leży na całej linii. Powinien popracować nad swoim poczuciem obowiązku po prace to on sobie pozmienia

mam dużo większy staż nauczycielko niz sądzisz a pouczać bedę zawsze wtedy gdy ktoś wygaduje bzdury własnie tak jak Ty! rozumiem, ze skoro jestem nauczycielką to nie mam prawa mieć profilu na naszej klasie?otóż mam i pytać się was o zgode nie będę, bo nie ma w tym nic niewłaściwego. ja nie mam zdjęć w bikini, więc po co takie porównania? tak, angielski jest ważniejszy, bo z angielskiego się zdaje MATURĘ! a zdają ją 99% uczniów, rozumiem, ze wg was na maturze mam przepuszczać także tych, którzy nie powiedzą ani słowa? bo atki mam zawód tak? nigdy nie wyraziłam się o żadnym uczniu, że jest głąbem, czytajj uważnie drugoroczna a może nie bedziesz już wiecej "kiblować".

Gość a co ona miala mu dac
za te jedynki?piatke??? potem taki efekt, ze tumany nawet w smsach robia byki