Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bemollka

poronilam, jak powiedziec o tym facetowi...

Polecane posty

Gość bemollka

okres spoznial mi sie juz 12 dni, test pozytywny, ale dla penosci mialam zrobic z krwi, gdy poronilam.... straszne krwawienie i okropny bol... lekarz stwierdzil, ze doszlo do samoistnego poronienia wczesnej ciazy - 5 tydzien... mieszkamy z moim facetem daleko od siebie.. dalam mu znac, z eokres sie spoznia.. powiedzial, ze ok, zebym zachowoala spokoj, bo to sie zdarza.. zanim zdazylam mu napisac , ze jestem w ciazy, poronilam... nie wiem, czy teraz mu powiedziec i jak ....

Gość kwiatuszek-
powiedz mu że poroniłaś jak się zobaczycie, myśle że powinien wiedzieć

hmm moim zdaniem jeśli moge się wtrącić - jeśli potrzebujesz się tym z nim podzielić to mu powiedź - ale facetom odbija nie wiesz czy ci kiedys nie powie że to twoja wina, albo za sama usunęłaś - nawet najukochańszej osobie nie trzeba wszystkiego wieszać na nos. w chwili w ktorej mu powiedziałaś że Ci się spóżnia okres powiedział że się zdarza - czyli nie byłby zbytnio zadowolony z dziecka, gdyby powiedział - to będziemy mieli dzidziusia - to by znaczyło że bierze za to odpowiedzialność... ale to moje zdanie - ty możesz miec inne - to twoje życie i twoja decyzja życze Ci wszystkiego dobrego :) i niczym sie nie martw - ja czwarty miesiąc czekam na dwie kreski... :(

Gość tabletki tabletki
romanesca, bez jaj... to, ze facet nie infantylizuje i nie rozplaszcza sie na widok kazdego dziecka nie znaczy, ze bylby niezadowolony z ciazy... nigdy nie mowie na swoje dziecko "dzidzius", nigdy nie mowilam "okres mi sie spoznia, rety, bedzie dzidziulka". Mam troche inny poziom przezywania emocji a to nie znaczy, ze nie pragne dziecka. dla faceta taka wiadomosc moze byc ciosem i nalezy powiedziec to w sposob delikatny a nie z zalozeniem, ze g...o go to obchodzi

Gość no ale jak to
gdy powiedziałam mężowi, że okres mi się spóźnia, to powiedział tylko \"OK, nie przejmuj się\". I to, że w danej chwili nie skakał z radości pod sufit wcale nie oznacza, że nie chciał dziecka. Poza tym, choć jest małomówny, to za nasze dzieciaki dałby się pociąć.

Gość no ale jak to
wyjaśniam: małomówny, znaczy się w jego przypadku nie umie za bardzo uczuć ubrać w słowa, więc często są to krótkie zwroty.

a ja mówie dzidziuś, dzieciaczek, dzieciątko i co w tym złego - lepsze to niż inne kochające mamuśki mówia na swoje dzieci bachor mając 2 promile we krwi. nie mówie ze jej facet jest taki albo taki, napisałam tu swój punkt widzenia a nie prosiłam o komentowanie mnie i mojej wypowiedzi, jak już to niech to zrobi autorka topicu.

Gość DariaLodz
"bemollka" ja na Twoim miejscu powiedzialabym mu cala prawde od poczatku tzn. okres Ci sie spozniał okazało sie ze jestes w ciazy po czym poronilas i chciałas mu zrobic niespodzianke jak sie spotkacie ale niestety zle sie stało i nie zdarzylas mu o tym powiedziec i dlatego jest jak jest.. sory ze to troche zawiklane no ale trzeba sobie radzic i pomagac innym w potrzebie i nie martw sie bedzie dobrze zobaczysz!!

Gość tabletki tabletkiroma
romanesca wypowiadajac sie na forum pblicznym wyrazasz prosbe o komentowanie, jak ci sie nie podoba, to nie pisz nigdzie nie napisalam, ze jest cokolwiek zlego w mowieniu dzidzius, chyba masz jakies przewrazliwienie na tym punkcie. napisalam tylko, ze nie wszyscy tak mowia i nie musi to oznaczac ze nie chca dziecka (wg twojego toku myslenia i tego co napisalas) i komentowac mam prawo, takie samo jak ty - i bede komentowac jesli bzdury piszesz