Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kręciołek13

ropień na migdale czy ktoś z was ma taki coś

Polecane posty

Od kilku dni mam ropnia na migdale wygląd:taka biała plama na migdale która się powiększa coraz bardziej od tego boli mnie gardło co mam zrobić

Gość ja mam cos takiego
bylam u laryngologa a ten mi powiedzial, ze nic nie mozna z tym zrobic, ewentualnie JESLI JA chce to moga mi wyciac te migdlaki:o tyle... radze wiec pojsc do innego lekarza, moze cos Tobie zaradzi i ja tez skorzystam;) daj znac co z tym zrobiles/as;)

jak ci sie większy zrobi to ci beda nacinac ten ropien i albo zostaniesz w szpitalu albo bedziesz gdzies z 4 razy codziennie przyjezdzac- ja jeździłam bo nie chciałam zostac. Co sie nacierpiałam przy tym to masakra, ale po pierwszym nacieciu juz mogłam mówić i pić, a takto buzi nie mogłam otworzyc. Ból jest straszny.... Moze idź do innego lekarza, moze da sie zachamowac rozwo tego ropniaka

Gość ja mam cos takiego
najgorsze jest to ze ten moj "doktorek" zwraal sie do mnie w ten sposob jakbym to ja miala wiedziec co powinnam z tym zrobic!! wrr.. zadnych lekow nie przepisal, bo ponoc takich nie ma.. :o heh elebelek, mi ten ropien niby jeszcze nie przeszkadza, jest juz jakies 6-m-cy, troszke urosl ale w sumie tego nie odczuwam. hmm no nic trzeba szukac innego lekarza, wr..

Gość probki komsetykow
acha ja mialam robiony wymaz z gardla a z niego wynika, ze nie wyhodowany gdzybow drozdzowcow, a wyizolowane drobnoustroje stanowia flore fizjolog nie dajaca podstaw do wykonania antybiogramu. i dalej jest wykaz dwoch wykrytych organizmow. pan dr. laryngolog stwierdzil, ze nie powinno sie robic tego wymazu, bo do gardla zawsze moze cos wleciec, i zawsze jakies organizmy moga zostac wykryte. czyli radzisz wybrac sie jeszcze raz do mojej pani dr rodzinnej? moze ona rzeczywiscie cos zardzi

Gość probki komsetykow
a moja lekarka sama mi poradzila.. ze lepiej bedzie jesli obejrzy to larygnolog, dala wiec skierownie na wymaz i do niego. Ale widocznie nie trafilam do dobrego laryngologa:(

Witajcie :) Ja miałam ropnia na migdale od około miesiąca. Trochę się powiększył więc poszłam do lekarza. A że jestem w ciąży to nie mogłam zażywać żadnych leków i antybiotyków. Pani doktor kazała płukać gardlo szałwią. Płukałam codziennie cztery - pięć razy, ropień robił się coraz mniejszy aż pewnego dnia ( po tygodniu płukania ) patrzę a tu całkowicie znikl. Szałwia nie zaszkodzi, a być może warto spróbować ? Dodam, że od tygodnia nie pojawił mi sie na nowo i może już się nie pojawi.

A ja też mam ropnia i płucze szałwią i nic nie pomaga a on się robi coraz wiekszy i gruby!!! a ja nie chce isc do lekarza moze przejdzie :-(

Oj to ja nie wiem. Widocznie jednym szałwia pomaga innym nie. Ja miałam to szczęście, że mi pomogła, bo w ciąży za bardzo nie chciałam tego leczyć farmakologicznie.

Gość hsha
Tez mialem pogadalem o tym z rodzicami i jakoś wszystko dobrze ropień sam znikna ale ja mialem na dziąsle

Gość saaas
do dwóch miesięcy mam problem z migdałem brałam już 3 antybiotyki, był też nacinany i znów się zaczyna. może ktoś mi doradzi co mogę zrobić żeby to cholerstwo nie wracało.

Gość gość
Na ropień jest dobre płukanie gardła wodą z solą

Gość gość
Mam taki ropien leczylam go przez3dni antybiotykami okazalo sie ze to nic nie pomoglo. Wiec lekarz stwierdzil ze czeba.Zastosowac zastrzyki. 2 razy dziennie przez 7 dni. Mam nadzieje ze to pomoze bo jezeli nie to beda nacinac...

Gość gość
a ja wlasnie lecze i masakra radze wszystkim isc jak najszybciej do laryngologa