Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonfa

pierscionek za 14tys.

Polecane posty

Gość oklahoma
Wesele kosztuje kupę kasy, dlaczego więc pierścionek ma być tani?

No wlasnie probowalam wytlumaczyc, ze taki pierscionek mozna ubezpieczyc :) Znacie powiedzenie jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Ja pewnie tez bym sie tak samo cieszyla z pierscionka za 50 zl jak z takiego za 10 tysiecy.

Gość szczęsliwiutkaaa
Nie rozumiem czemu piszecie ze drogi pierscionek to głupota bo lepiej jechać na wakacje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Autor tematu nie staje przed takową decyzją co wybrać onma dużo kasy na pierścionek i osobną kase na wesele wycieczke itp. (co wynika z tego co pisze) Jak chce taki kupić, to niech kupi, napewno bedzie dziewczyna super szczęsliwa! Tylko osoby którym sie nie przelewa byłyby złe na drogi prezent, bo miały inne przeznaczenie dla tej kasy - co jest oczywiście zrozumiałę ;) No i ktoś tu coś pomylił - SROKA LUBI MIEĆ BŁYSZCZĄCE RZECZY DLA SAMEJ SIEBIE BO SIE JEJ PODOBA, A NIE ŻEBY SIĘ CHWALIĆ!!!

dla mnie to bez sensu jest zakładanie takiego tematu, masz kase to kupujesz ten za 14 tys, nie amsz to kupujesz tanszy. Mozesz kupic i za 100 tys, nikogo z tego forum nie bedzie obchodzilo za ile Twoja dziewczyna ma pierscionek

Uważaj tylko żeby narzeczonej palca nie ucięli. Jak taki drogi pierścionek a wieść sie o tym rozejdzie, to nie wiadomo co się może wydarzyć. Serio piszę, wcale to nie jest wyraz mojej złośliwości.

Gość agik21
nie wiem czemu się tak czepiacie. Ja dostałam pierscionek od mojego narzeczonego wart ok. 7 tysiecy. I co? jesli go stac na taki to ok. Poza tym jest roznica miedzy tym za 1000 a tym za 10 tys. Moj narzeczony ubezpieczyl moj piercionek, a ja nie widze w tym problemu. wydaje mi sie, ze ludzie zazdroszcza, bo sami dostaja brzydkie pierscionki, z malymi brylantami, albo w ogole bez, bo ich nie stac. wiec nie przejmuj sie i kup dziewczynie ten pierscionek! ona na pewno sie ucieszy i z duma bedzie go nosic!!!

Gość lambadadadad
bonfa - nie czytałam topicu dokładnie ale zauwazyłam Twoje pytanie czemu dostałes tylko niemiłe odpowiedzi skoro TYLKo zadałes pytanie otóz powiem Ci - kobiety sa zazdrosne i zawistne każda marzy o drogim pierscionku z brylantami którym by mogła sie chwalic na prawo i lewo i wywoływać zazdrosc u innych kolezanek, która takiego pierscionka nie posiada....im drozszy pierscionek tym wiekza zazdrosc o to w tym chodzi... która sie bedzie chwalic tanim pierscionkiem?? A wracajac do Twojego pytania - owszem kup drogi pierscionek jesli dobrze zarabiasz i Cie stac, ale kup pierscionek który przypadnie Twojej wybrance do gustu np. ja lubie duze i widczne pierscionki dostałam pierscionek który wazy prawie gramy a ma 7 brylantów i 24 szafiry, z kolei moja siostra chciała pierscionek malutki z tylko jednym brylancikiem i dziwi sie ze mi mój duzy pierscionek nie przeszkadza na co dzien

Gość lambadadadad
miało byc 4 gramy

Gość po co sie chwalic
Owszem,kobiety sa zawistne i zazdrosne,ale autor jest głupi jak but,bo chwali sie wszystkim ,ze kupuje taki drogi pierscionek. Napisał," Duzo znajomych (facetow)odradza mi w ogole kupowania"wiec o tak drogim piercionku na pewno wie już połowę jego miasta,bo ludzie maja to do siebie,ze lubia poplotkować. druga połowa miasta tez sie kiedys dowie,ze dziewczyna ma na palcu tak drogi pierscionek. Nic nie zda sie ubezpieczenie pierscionka gdy jakis zul zechce obciąc palec narzeczonej(jak to juz ktos tutaj napisał) Drogie prezenty (towary)sie kupuje, ale tylko madrzy ludzie ukrywaja prawdziwa wartosc przedmiotu,nieruchomosci,zaś głupi chwalą sie naokoło.

No tak, ale kto jest na tyle glupi,zeby chwalic sie w normalnym zyciu ile pierscionek kosztowal? Przeciez to nieeleganckie. Zreszta kiedys jakas dziewczyna na forum powiedziala, ze nie ma zadnej roznicy miedzy diamentami a cyrkoniami wiec na pewno nikt nie uwierzy jego dziewczynie,ze to diamenty ;)

no ale to gdzie tu jest logika? skoro nikt nie chwali sie tym, ile kosztowal perscionek to po co wydawac tyle szmalu na niego? :P

skoro nie ma roznicy w kamieniu to po co bulic wiecej? zreszta ja wcale nie neguje pierscionkow z diamentami, mozna kupic tkai w rozsadnej cenie a wartosc sentymentalna i tka nie bedie sie roznic od teog tanszego

Mój ojciec też myślał, że diament to dobra lokata kapitału. Za pierścionek Mamy mógł wtedy kupić samochód (kosztował wtedy w przeliczeniu ze 3 letnią pensję - PRL) . Teraz toto jest warte góra 8tys :P miesięczna pensja :P Superinwestycja :P

rozbawilo mnie ze kazda marzy o drogim pierscionku a jak dostaje teni to jst on brzydki, otoz ja nie zazdroszcze WAm pierscionkow za kilkanascie tysiecy, nie przywiazuje wagi do takich rzeczy, dla mnie to moglby byc i srebrny i bylabym szczesliwa, co z tego ze bede miała pierscionek drogi pierscionek jak moge byc nieszczesliwa, dla mnie wazniejsze jest zeby mezczyzna zanim kupi pierscionek zastanowil sie jaki do mnie pasuje, zeby nie bylo tak ze pojdzie do jednego sklepu spojrzy na pierscionki i w ciagu chwili wybierze jeden. moze jestem jakas niedzisiejsza ale dobrze mi z tym. A sunflowerka ma racje, wydaje EWam sie ze niby nie mowi ile kosztuje pierscionek, ale kolezankom powie a takie rzeczy szybko sie rozchodza.

Sekata ja zartowalam,ze nie ma roznicy miedzy cyrkonia a diamentem. Jesli by nie bylo, to po co ktokolwiek przeplacalby za diamenty. Ja nie wiem ile moj pierscionek kosztowal. Moge sie tylko domyslac. Skoro ja nie wiem, to tym bardziej moje kolezanki nie wiedza. Zreszta to nieelegackie rozmowy o pieniadzach.

no ale Ewelina, ok, skoro nie wies,z ile Twoj kosztowal, a dowiedzialabys sie, ze 200zł to co? przestalby Ci sie podobac czy przestalabys go nosic? Sądze że nie, a wiec jaki jest cel kupowiania pierscionka przekraczajacego te chociazby 2000zl? Po to, zeby dowartosciowac kobiete czy samego siebie?

no dokladnie, a niestety wiele osob tutaj twierdzi ze: moj misio bardzo mnie kocha, chce dla mnie najlepiej dlatego kupil mi bardzo drogi peirscionek zebym wiedziala, ile dla niego znacze'. bardzo dziwne dla mnie jest to rozumowanie, ja bym się sieszyla z kazdego pierscionka bo dla mnie on jest symbolem milosci, i tego, ze jakis czlowiek na ziemi kocha mnie tka mocno, ze chce ze mna spedzic reszte zycia

No tak, ale jak juz wczesniej napisalam, ja nie bede czula sie gorsza i mniej kochana dlatego, ze dostalam drozszy pierscionek. To tez jest symboj milosci mojego narzeczonego i wiem ,ze przede wszystkim kosztowalo go wiele wysilku i energii zdobycie tego pierscionka, a pieniadze sa sprawa marginalna.

Ewelina- ale tutaj sie nie rozchodiz o to, o czym Ty piszesz, bo akurat w tym nie ma nic zlego ze facet dal Ci taki pierscionek i ze masz byc z teog powodu dumna czy nie. Tu nie o to chodzi. :) Autor tego wątku wszedł tu ewidentnie po to, żeby sie pochwalic jaki to drogaśny pierścionek kubuje gdzieśtam (swoja droga, robi to za granicą , zeby bylo , uwaga, TANIEJ' no to pieknie o nim swiadczy..chce wybulic kase, ale jak najmniejszym kosztem czy co?) a potem kazde inne zachowanie niż bicie braw za ten wielki wyczyn ocenia slowami ze mu zazdroscimy i jestesmy materialistkami :) cos tu jest nie tak!

No dobra juz rozumiem. ja sobie nie wyobrazam, mojego faceta w internecie rozpowiadajacego wszystkim wokol za ile zamierza kupic mi pierscionek :) Bozesz jakby sie dowiedziala, to chyba bym umarla ze smiechu

Gość całkowicie czarny kot
mogę tylko pozazdrościć, że Cię stać na taki prezent:-) i westchnąć... ja też bym tak chciała:-) może kiedyś.... :-)

Jeśli wybrałeś taki stać cię na niego to kup niby czemu miałbyś go nie kupować. Jak ktoś ma kasę to i za 50 tys kupi i będzie miał w dupie innych opinie. Ważne, że kupujesz go od serca bo jak na pokaz to żadne pieniądze nie są go warte

jak facet ma kase to niech kupue taki drogi pierscionek, ale po co zakłąda taki temat? dla mnie to zalosne, niby dorosły a zadaje dziecinne pytanie. Co do niektorych facetow jakby zaplacili 14 tys za pierscionek to by chcieli zeby wszyscy wokol wiedizeli jaki on jest dobry dla swej ukochanej,a przede wszystkim zeby jej rodzina o tym wiedziała, a ona oczywiscie rozgada swoim kolezankom bo pewnie malo ktorej facet kupil za tyle pierscionek, one rozgadaj innym a potem ktos ten pierscionek bedzie chcial ukrasc

Dla mnie to oczywiste, ze powiedzialam mojej mamie jaki pierscionek dostalam. I babci. Ale to dyskretne kobiety i nikomu nie powtorza :)

Gość asdasdas
Po prostu niektórzy muszą się dowartosciować.....i dotyczy to obu stron. Proste jak konstrukcja cepa...