Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sallamandra_plamista

Pomóżcie mi dobrać stanik

Polecane posty

Nie mam dużego biustu. Można by rzecz jest mały. Chciałam zamówić dzisiaj stanik ze sklepu wysyłkowego, ale wyszło by iż musiałabym zamówić według ich tabeli 75 A. A na sobie mam teraz 70 c i czuję się w nim dobrze. 75 ma za duży obwód jak dla mnie. Moje wymiary: Pod biustem, na wydechu mam maksymalnie 73 cm. Mam wypukłą klatkę piersiową i gdy mocno ścisnę dochodzę do 73 cm. W biuście mam 88 cm. Mam co prawda ślady z przodu gdy ściągnę stanik, ale 75 mi się przesuwa i w ogóle nie trzyma biustu. A tam mi wyszło 75 A. Mam nieduży, ale okrągły choć szeroko rozstawiony biust. Dobrze, żeby miseczki dobrze zbierały mi biust. Sama już nie wiem, może sobie powiększyć i będę miało spokój ze stanikami w ogóle:P. No nic. Dzięki za pomoc, pisze już z góry:). Wierzę w Was.

Gość k-r-o-p-k-a
Ja zamawiam na stronie firmowej LUPOLINE. Normalnie kupuje 70 b i tam również po obliczeniach wyszło ,że mam 70 b.Skoro czujesz się dobrze w 70 c to kup taki rozmiar 75 A przy Twoich wymiarach będzie zamały.

Gość k-r-o-p-k-a
15 cm różnicy miedzy obwodem piersi a obwodem pod nimi odpowiada miseczce C.

I tak też chyba zrobię, bo ten który mam na sobie leży na mnie najlepiej ze wszystkich jakie mam. Dobrze trzyma i się nie przesuwa.

Gość SAE
70C powinno być dobre, a może powinnaś zobaczyć też 65F? To, ze piszą, 75A to bzdury!! ZAWSZE obwód stanika musi być mniejszy niż obwód pod biustem. Wejdz na http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3598567&start=1410 tu best_bra ci doradzi, to specjalistka!!!! np ja zawsze nosiłam 75b przy wymiarach 71/84, a best_bra wiedziała, ze powinnam nosić 65d, (lubie tez 70b, ale niestety fiszbiny są za małe;/)

Gość SAE
aha i liczenie, ze 12cm to A, 14B to bzdury!!!!!!! Jeśli mi przy różnicy 13cm jest dobre 65D??! 65d to malutki stanik!

ja tez mam problem z dobiorem stanika.doradzcie prosze. pod biustem mam79 w biuscie 103cm.

Gość megiddo0
powinnas nosic wg rozmiarowki brytyjskiej 65E a wg polskiej 65F ale te rozmiary niestety ciezko dostac jesli spieszysz sie z kupnem stanika to faktycznie celuj w 70C/D

Gość jedyna rada
kupić w sklepie, wcześniej przymierzyć, szkoda piersi

Gość njbhvgcfdx nawraca
nie dobiera się tak jak w tabelce bo staniki z płotna nie są 75obwód zmieści się na 85-90 spokojnie w obwodzie ,czy wiecie ,że 95% Polek ma źle dobrane rozmiary biustonoszy?ja dzięki mahedzie należę do 5% dziwię się ,że kobiety tak się torturują zamiast zadać sobie odrobinę trudu mnie już bierze obrzydzenie jak patrze na rodaczki u których stanik jest zaraz nad pępkiem albo spod koszulki przebija na karku zapięcie buły i czterocycki oraz zanawieski pod pachowe a fuuuj albo rozsmarowany biust na klacie uciekający pod pachy nawet 0 obwiśnie jeśli bedziecie tak torturować wasze biusty NIE RÓBCIE OBORY NA ULICACH