Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowy_nikt

pomocy z masturbacją

Polecane posty

Gość anonimowy_nikt

witam, mam pytanko czy ze mną jest wszystko ok? Chodzi o to, że masturbuję się bardzo często, praktycznie codziennie, boje się ze jestem za bardzo od tego już uzależniony.

tak, jeśli juz nie jesteś to za chwilę bedziesz. Radziłabym przestać bo potem bedziesz mieć potężny problem

Gość ELDO
Powiedz to rodzicom a potem wspólnie wybierzcie się do psychologa

Gość anonimowy_nikt
serio mówicie?? Proszę o szczerą odpowiedź, podobno masturbacja nie jest zła

Gość ELDO
po pierwsze to grzech a po drugie to częste masturbowanie się może doprowadzic do przedwczesnego robienia scata co w późniejszym odkresie 20-23 lat powoduje konieczną kastrację członka.

Gość anonimowy_nikt
25 lat, ale miałem dziewczynę 6 lat i tez to robiłem

Gość bzdury i głupoty
Nie czytaj tych bzdurnych wypowiedzi! Masturbacja jest zupełnie naturalna ! Jeżeli zachowujesz higienę to nic ci nie grozi. Poczytaj tutaj \"Z punktu widzenia biologii, rozwoju człowieka, masturbacja pełni bardzo ważną funkcję. Jest jednym z dwóch sposobów rozładowania napięcia seksualnego w przypadku, gdy nie jest to możliwie w trakcie współżycia seksualnego. Drugim są POLUCJE NOCNE, czyli mimowolny wytrysk nasienia przez sen. Szczególnie istotna to funkcja w przypadku chłopców, których popęd seksualny jest wielki, a możliwości jego rozładowania w trakcie stosunków płciowych - żadne. I zresztą całe szczęście. Trudno sobie wyobrazić, że np. trzynasto-, czternastolatkowie regularnie współżyją z kobietami i nie daj Boże płodzą dzieci. Oczywiście to się zdarza, ale nie jest to normą i ze względów, o których możecie przeczytać w KIEDY ROZPOCZĄĆ WSPÓŁŻYCIE, lepiej żeby się nigdy nie stało. Tymczasem właśnie w tym wieku chłopcy miewają największą potrzebę rozładowania popędu seksualnego, największą potencję i \"napór\" nasienia. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że właśnie po to Bóg (niech każdy wstawi sobie tu siłę wyższą, mądrość ponadludzką, w którą wierzy) dał ludziom masturbację, żeby sobie z tą dysproporcją między chęciami a możliwościami mogli poradzić, nie czyniąc nikomu krzywdy. Trudno więc zrozumieć, dlaczego miałby to być grzech. I o ile religijne restrykcje wobec zachowań seksualnych nie mają takiego wpływu na ludzi dorosłych, bo jako dorośli mają na tyle dojrzałą psychikę, że umieją sobie z tym poradzić, o tyle psychika dzieci i młodych bardzo osób obciążona poczuciem winy i lękiem przed karą za masturbację, przy jednoczesnej bezradności wobec siły swoich popędów i potrzeby zaspokojenia ich, może sobie nie poradzić. Konflikt między popędem a religijną powinnością, jest często przyczyną psychicznych problemów w przyszłości, nie tylko w sferze seksu. Zainteresowanie swoim ciałem, próby \"jak ono działa\", fantazje seksualne są normalnym zjawiskiem, świadczącym o zdrowiu psychicznym i prawidłowym rozwoju człowieka. Są wręcz niezbędne, by przygotować się na spotkanie seksualnego partnera.\" http://www.nastolatek.pl/pokaz.php?a=art&ida=2089 http://www.nastolatek.pl/index.php

Gość bzdury i głupoty
Seksuolog też nie gryzie. Zapewne nauczyłeś się w ten sposób rozładowywać stres. Może zacznij uprawiać jakiś sport, prowadzić bardziej aktywny tryb życia, spotykać się z ludźmi, a nie siedzieć przed kompem.

Gość anonimowy_nikt
fajna wypowiedź od bzdury i głupoty, ale ja niestety nie jestem już nastolatkiem, mam 25 lat i co nadal jest to normalne?

Gość anonimowy_nikt
bzdury i głupoty nawet ci powiem, ze takich bzdur i głupot nie piszesz:)

bzdury i głupoty - jasne... Masturbacja bardzo przyczynia się deo utrzymania zdrowia psychicznego... szczególnie wtedy gdy nie możesz wytrzymać dnia bez i jedyne o czym myślisz to przyjemność seksualna. Od wszystkiego można siuę uzależnić

Gość anonimowy_nikt
co prawda to wolałbym powstrzymać napięcie na konkretne zbliżenie, bo jak przyjdzie co do czego to może nie powstać

Gość bzdury i głupoty
Problem z masturbacją zaczyna się wtedy, gdy zastępuje ona normalne współżycie, mimo że jest już ono możliwe. Należy przypuszczać, że oznacza to lęk przed podjęciem dorosłej roli płciowej, lęk przed bliskością, intymnością z drugim człowiekiem, przed skonfrontowaniem się z rolą kochanka (być może z obawy przed nie sprostaniem jej i ośmieszeniem), w przypadku kobiet - lęk przed penetracją. Stąd uciekanie w samowystarczalność, której w takiej sytuacji o wdrukowanie nie trudno (o imprintingu seksualnym piszę przy KIEDY ROZPOCZĄĆ WSPÓŁŻYCIE). Problemem może być, gdy masturbacja staje się nałogiem i jak każdy nałóg służy poradzeniu sobie z głodem emocjonalnym, codziennym stresem, napięciami z sytuacji rodzinnej czy szkolnej, które rozładowuje się poprzez wielokrotne, właśnie nałogowe doprowadzanie się do szczytowania. Ta chwilowa ulga "tuż po" szybko mija i trzeba ponownie ją wskrzesić, byle tylko nie pozostać w stanie emocjonalnej pustki czy nieznośnego napięcia. Lepiej może jednak byłoby w takiej sytuacji zwrócić się po pomoc do specjalisty (np. psychoterapeuty) i rozwiązać swoje problemy, zamiast zagłuszać onanizmem. Zwłaszcza że w przypadku chłopców, gdy za każdym razem dochodzi do wytrysku, można się wycieńczyć fizycznie! Produkcja porcji nasienia wymaga nakładu energii i cennych składników odżywczych. Przy intensywnej masturbacji czy w ogóle życiu seksualnym wskazane jest odpowiednie odżywianie :). Poczytajcie tą stronkę nastolatek.pl prowadzi ją seksuolog i psychoterapeuta nie tylko dla młodzieży. Można do niego napisać. :)

Gość bzdury i głupoty
Anonimowy, tak jak napisałam może zapisz się na jakiś kurs sztuk walki, prawo jazdy, siłownię, basen cokolwiek. Wysiłek fizyczny jest doskonałym sposobem na rozładowanie stresu i napięcia. Może pomoże jak przestaniesz o tym myśleć i skupisz się na czymś innym.

Gość anonimowy_nikt
powiem tak, chodzę na siłownie od roku i jeżdżę też na basen, co prawda jeszcze pół roku temu pracowałem, a i tak jeśli starczyło mi sił lubiłem sobie pooglądac trochę w necie

Gość anonimowy_nikt
moze ktoś jeszcze napisze

Gość zoo-zoo
ja mam 24 lata i codzinnie to robię. mimo że mam męża z którym praktycznie codziennie współżyjemy min 6 razy w tyg. A masturbacja? - robię bo lubię i już. nie przejmuj się! to nie jest "niezdrowe" pozdrawiam

Gość rada.......
Nierozładowane napięcie seksualne u mężczyzn może przyczynić się do prostatyzmu, nerwic etc. Wpisz w google \"Fizjologia i filozofia seksu\" a dowiesz się więcej.

Gość rada.......
jedyny problem, który może uwidocznić się w późniejszym zbliżeniu z kobietą, to to, że masturbacją wyrobisz nawyk silnego uścisku/tarcia i później w dosyć lużnej i śliskiej pochwie nie wyzwolisz ejakulacji. Zarżniesz partnerkę na śmierć a sam nie uzyskasz orgazmu/wytysku nasienia. No i wtedy będziesz szukał rozwiązania problemu w analu lub dalszej masturbacji. Osobiście radzę nie nadużywać tej możliwości.

Gość xc_argentyna:D
Czesc. Róznież mam problem z masturbacją. Zaczął się od wczesnych lat dzieciństwa i trwa dotej pory. Zaraz na karku będzie 20 lat, a ja nie mogę się z tym uporać co prawda próbuję ale tyllko na próbach się kończy.

Gość Do Anonimowego
Nierozładowanie napięcia seksualnego i podniety niezakończone ejakulacją mogą się przyczynić do prostatyzmu i dalej do przerostu stercza. Tak, że z punktu widzenia zdrowotnego, w przypadku braku partnera seksualnenego, masturbacja jest wręcz koniecznością biologiczną. oto cyt. z t. "fizjologia i filozofia sejsu": Wytrysk na zdrowie. Według ustaleń seksuologii 19-tego wieku częsta ejakulacja, szczególnie w wyniku masturbacji, miała osłabić organizm i prowadzić do szeregu schorzeń, np. "wysychania rdzenia kręgowego". Uważano, że mężczyzna dysponuje ściśle określoną pulą ok. 4. tys. ejakulatów, a po jej wyczerpaniu staje się impotentem. Oszczędność była zaleceniem zdrowotnym. Dzisiaj już wiemy, że aktywność seksualna w ciągu całego życia mężczyzny pozwala zachować sprawność także w starszym wieku i jest rodzajem treningu utrzymującego tę funkcję. Udane współżycie miłosne zakończone orgazmem jest warunkiem zdrowia psychofizycznego obojga płci. Uwalnia od napięcia seksualnego stale wytwarzanego przez popęd płciowy. Przy silnym libido napięcie narasta w psychice i nierozładowane może przyczyniać się do formowania takich objawów psychopatologicznych jak: lęk, drażliwość, wzrost agresywności czy objawy psychosomatyczne. Dotyczy to zwłaszcza młodych mężczyzn. Brak ejakulacji może wywołać także zaburzenia czysto somatyczne, a najczęściej bóle okolicy krocza, wywołane gromadzeniem wydzieliny sterczowej. Taki stan może też powstawać w wyniku kontaktów seksualnych nie zakończonych wytryskiem, a w postaci przewlekłej staje się jednostką chorobową - prostatyzmem. Organizm ludzki jest jednak układem samoregulującym się i w większości przypadków równowagę przywracają polucje nocne lub obniżenie poziomu libido przy dłuższej abstynencji.

Gość desmf
też mam z tym problem

Gość desmf
http://img220.imageshack.us/my.php?image=penisok3cmzforum21406zc4.jpg też mam z tym problem, i mimo zachowanej higieny i potężnego wytrysku, to nie mogę go złapać w dłonie; poradźcie jak skutecznie masturbować się ? Najskuteczniej byłoby, jakby jakaś laska wzięła go do buzi, ale mój brzuch i małość penisa odstręcza je od normalnego seksu czy pieszczot seksualnych. Może by się jakaś zgodziła na tego typu pieszczoty. Odwdzięczę się i języczkiem i finansowo. Błagam o pomoc i namiary.

Gość njfrijighy[trh[egtrjhokto
o fuch....!!!!!! czy to mozliwe? mozliwy jest taki rozmiar? <szok>

Gość maniwew4577
jak mawiał św. łukasz reką Hu.a nie oszukasz