Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krewetka25

muszę zrzucić 15 kg

Polecane posty

Hanina: doczytałam już"skurcze w stopach" sorki;) ale brak koncentracji dziś bo piątek:P;) hmmm ... nie wiem poczytam w necie co Ci może pomóc, ja niegdy czegoś podobnego nie miałam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeszcze 1 h i weekend time:) piję tekane malinową:) pyszne:) już mam sposób na picie mniej kawy na rzecz herbaty:) zabieram z domu herbatkę jakąś fajną i nie ciągnie mnie do kawy. ostatnio chyba 1 tydz. chciało mi się pić 3-6 kaw dziennie:P a dziś wypiłam jedną kawę nie rozpuszczalna tylko normalna z automatu świeżo mielona i już mi się nie chciało więcej;) tak czy inaczej nie zanudzam już:P miłego popołudnia i cudownego weekendu:) cosmo girl dzięki raz jeszcze za fajnego linka;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spróbuj Krewetko,na prawdę pyszna;) też zrobiłam z musztardą Kamis:P Również miłego weekendu kochana ;* ale pewnie jeszcze się tu jakoś złapiemy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mały update dla nowych forumowiczek :) "JAK SIĘ ODCHUDZAĆ? Odchudzanie polega na ograniczeniu spożycia energii poniżej zapotrzebowania organizmu. Energię potrzebną do normalnego funkcjonowania organizm czerpie wówczas ze "spalania" zapasów zgromadzonych w postaci tłuszczu. Najbardziej korzystne i skuteczne jest powolne tracenie tkanki tłuszczowej. Sami musimy zdecydować, czy chcemy chudnąć szybciej kosztem większych wyrzeczeń dietetycznych, czy wolniej, ale przy mniejszych ograniczeniach ilości spożywanych kalorii. W początkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale także wody. Później utrata wody zmniejsza się i ubytek masy ciała staje się wolniejszy. Wiele osób w takim momencie poddaje się, uważając stosowaną dietę za nieskuteczną. Jeśli jednak chcemy osiągnąć zaplanowany rezultat należy się uzbroić w cierpliwość. Należy tak zaplanować swoją dietę odchudzającą, by tracić 1 kg zapasów tłuszczowych na tydzień. Szybsze tempo odchudzania jest wręcz szkodliwe. Większe straty masy ciała można uzyskać przez zwiększenie aktywności fizycznej. Utrata 1 kg tłuszczu tygodniowo oznacza niedobór 7000 kcal w stosunku do potrzeb organizmu. Jeśli zaplanujemy chudnięcie 1 kg tygodniowo należałoby spożywać codziennie 1000 kcal mniej. Należy policzyć, ile kalorii organizm potrzebuje do utrzymania masy ciała na dotychczasowym poziomie. Można to w przybliżeniu obliczyć mnożąc należną masę ciała (nie aktualną !) przez 30. Np. kobieta przy wzroście 160 cm powinna ważyć 54 kg, a więc jej zapotrzebowanie wynosi 54 x 30 = 1620 kcal. (W tym przypadku ograniczenie spożycia o 1000 kcal dziennie oznaczałoby spożywanie około 600 kcal dziennie.) W praktyce dieta poniżej 1000 kcal dziennie jest bardzo trudna do prowadzenia, dlatego korzystniej jest rozłożyć odchudzanie na dłuższy czas, przy utrzymaniu wartości energetycznej jadłospisu około 1000 kcal. Zbyt drastyczne diety prowadzą do znacznych wahań masy ciała (efekt yo-yo). Nawet po odchudzaniu z dobrym skutkiem pozostaje skłonność do tycia, dlatego nigdy nie należy wracać do niekontrolowanego jedzenia. Organizm stopniowo się adoptuje do zmniejszonego spożycia energii i przy powtarzaniu kuracji odchudzających coraz trudniej jest uzyskać efekt utraty tkanki tłuszczowej. Nadmiar energii najczęściej wynika ze stosowania w jadłospisie produktów o dużej zawartości tłuszczu, cukru i słodyczy. TŁUSZCZ w pożywieniu występuje zarówno jako tłuszcz "widoczny" (np. masło, śmietana, tłuszcz w mięsie) jak i "tłuszcz niewidoczny" (ukryty np. w tłustym mleku, serach, kremach i wędlinach i w czekoladzie). Niektóre potrawy zawierają blisko 40-50% tłuszczu (pizza, frytki, hamburgery). CUKIER i SŁODYCZE są źródłem "pustych kalorii", to znaczy poza energią nie dostarczają żadnych korzystnych dla zdrowia składników, a poza tym szybko się wchłaniają z przewodu pokarmowego i łatwo odkładają w postaci tkanki tłuszczowej. CO, ILE i JAK JEŚĆ Regularne, urozmaicone posiłki Zalecane są co najmniej 3 posiłki dziennie, ale oparte o niskokaloryczne produkty. Ważne są też regularne pory posiłków. Odchudzanie nie polega na głodzeniu. Głodzenie na zmianę z jedzeniem 1-2 obfitych posiłków powoduje "rozregulowanie" przemian metabolicznych w organizmie i nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Osoba, która jest bardzo głodna - zjada na raz dużo więcej, niż rzeczywiście potrzebuje, dlatego lepiej jeść mniejsze porcje, ale częściej. Umiar w jedzeniu Nie należy najadać się do syta, a tylko zaspakajać głód. Jeśli przerwy między posiłkami są zbyt długie- można zjeść coś niskokalorycznego - np. jabłko, pomidora, jogurt niskotłuszczowy, sałatkę, jedną kanapkę z chudą wędliną lub wypić wodę mineralną czy sok (ale niesłodzony !). Unikanie podjadania między posiłkami "Ponadplanowe" podjadanie między posiłkami to dodatkowe, niepotrzebne kalorie. Rozplanuj posiłki tak, aby przerwy między nimi nie były zbyt długie. Ograniczenie produktów o dużej zawartości tłuszczu Pamiętaj: 1 gram tłuszczu to 9 kalorii, a białko i węglowodany dają 4 kalorie. Produkty mleczne o dużej zawartości tłuszczu należy zastąpić odpowiednimi produktami niskotłuszczowymi (mleko chude, jogurty niskotłuszczowe, ser biały chudy). Na czas odchudzania najlepiej zrezygnować z serów żółtych, topionych i tzw. pleśniowych - są bardzo tłuste ! Należy wyeliminować z diety lub znacznie ograniczyć spożycie tłustego mięsa (wieprzowe, podroby, boczek, słonina, kaczki, gęsi) i wędlin (kiełbasy, parówki, pasztety), tłustych ryb (makrela, śledzie, karp), a wybierać chude gatunki: chudy drób (kurczak, indyk - najlepiej bez skóry), chude mięso wołowe, cielęcina i schab, chude ryby (dorsz, mintaj, szczupak). Z wędlin można polecać wędliny drobiowe, chudą szynkę i polędwicę, chude mięsa pieczone. Z mięsa i wędlin należy usuwać tłuste części. Zupy gotujemy na wywarze jarzynowym (a nie na kościach i tłustym mięsie) - jest nie tylko zdrowy, ale bardzo smaczny. Należy unikać gęstych sosów, tłustej śmietany, majonezu, kremów. Pieczywo należy smarować bardzo cienko margarynami o obniżonej kaloryczności (Bona, Kama, Flora) - zamiast masła. Można też całkiem zrezygnować ze smarowania pieczywa. Jedynym zalecanym tłuszczem są oleje roślinne - najlepiej w postaci surowej - jako dodatek do sałatek i surówek. Są one źródłem korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych (NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), witaminy E, poprawiają stan skóry, włosów, biorą udział w procesach wzrostu oraz zapobiegają zmianom miażdżycowym. W jadłospisie osób na diecie niskokalorycznej powinny znaleźć się różne oleje np. sojowy, słonecznikowy, rzepakowy (bezerukowy), oliwa z oliwek - do 2 łyżek dziennie. Unikanie potraw smażonych Należy ograniczyć potrawy smażone (zarówno na smalcu jak i na oleju), a zastąpić je duszonymi, pieczonymi, gotowanymi (w wodzie lub na parze) lub z grilla. Potrawy smażone "wciągają" tłuszcz, natomiast w gotowaniu lub pieczeniu tłuszcz "wychodzi" z produktów. Ograniczenie cukru i słodyczy Cukier i słodycze zawierają łatwo-przyswajalne węglowodany, które w organizmie szybko są zamieniane na tkankę tłuszczową. Szczególnie kaloryczne są lody i czekolada, które poza cukrem zawierają dużo tłuszczu. Unikaj słodkich napojów gazowanych (coca-cola, fanta, oranżada), słodzonych soków owocowych, a zastąp je np. wodą mineralną lub lekką herbatą bez cukru. Zamiast cukierków, ciastek, batoników i innych słodyczy korzystniej jest zjeść słodki owoc, który zaspokoi "…smak na coś słodkiego", ale też dostarczy witamin i soli mineralnych. Ale uwaga !!! Owoce zawierają też naturalne cukry, dlatego w diecie odchudzającej nie należy jeść ich więcej niż 1-2 sztuki (wielkości jabłka) dziennie. Warto w ogóle zrezygnować ze słodzenia herbaty (cukier to "puste kalorie"). Zwiększone spożycie warzyw i owoców Świeże warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych. Ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego i wody oraz minimalną zawartość tłuszczu ich wartość kaloryczna jest niższa w porównaniu do innych produktów. Produkty pochodzenia roślinnego mają większą objętość, co zapewnia uczucie sytości. Powinny stanowić dodatek do każdego posiłku. Można też stosować mrożonki, warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, kukurydza) zawierają skrobię, a soja - tłuszcz (olej sojowy) dlatego należy je w jadłospisie stosować w ograniczonych ilościach. Stosowanie produktów zbożowych z pełnego ziarna Ciemne pieczywo, "grube" kasze (gryczana, pęczak, "brązowy" ryż), mąka razowa zawierają błonnik pokarmowy, który obniża kaloryczność i poprzez wolniejsze trawienie daje dłuższe uczucie sytości. Unikaj makaronów, klusek i potraw mącznych. Płyny W diecie niskokalorycznej zalecana jest większa ilość płynów. Może to być: woda mineralna niegazowana, herbata bez cukru, herbatki ziołowe i owocowe, soki owocowe lub warzywne nie słodzone. Woda pomaga usunąć z organizmu szkodliwe substancje powstające z rozkładu tkanki tłuszczowej." tak się odchudzam ja :) i u mnie skutkuje, mam nadzieję że uda mi się osiągnąć wymarzony cel;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
10 ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA (pod redakcją prof. W.B. Szostaka i prof. B. Cybulskiej) Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. Strzeż się nadwagi i otyłości, bądź aktywny ruchowo. Produkty zbożowe powinny być dla Ciebie głównym źródłem kalorii. Spożywaj codziennie co najmniej dwie duże szklanki chudego mleka. Mleko można zastąpić jogurtem, kefirem, a częściowo także serem Mięso spożywaj z umiarem. Spożywaj codziennie dużo warzyw i owoców. Ograniczaj spożycie tłuszczów, w szczególności zwierzęcych, a także produktów zawierających dużo cholesterolu i izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zachowaj umiar w spożyciu cukru i słodyczy. Ograniczaj spożycie soli Unikaj alkoholu 1. Należy spożywać produkty z różnych grup żywności (dbać o urozmaicenie posiłków) W skład produktów spożywczych wchodzą niezbędne składniki odżywcze zawarte w różnych ilościach i proporcjach. Nie ma produktu żywnościowego, który dostarczałby wszystkich składników pokarmowych w odpowiednich ilościach.Aby nie dopuścić do powstania niedoborów należy w codziennym jadłospisie uwzględnić produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków.Komponując swój jadłospis należy kierować się 10 zasadami zdrowego żywienia i dodatkowymi informacjami zawartymi w Piramidzie Zdrowego Żywienia. 2. Kontroluj masę ciała (dbaj o zachowanie należnej masy ciała) Nadwaga i otyłość to nie tylko problem estetyczny, ale choroba, będąca przyczyną innych chorób takich jak: cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby układu krążenia i wiele innych. Aby zachować prawidłową masę ciała należy odżywiać się zgodnie z zasadami zdrowego żywienia. Osoba z nadwagą lub otyłością powinna: Ograniczyć spożycie tłuszczów zarówno widocznych (masło, olej itp.) oraz niewidocznych (zawartych np. w ciastach, batonach, tłustych gatunkach mięs itp.) Zrezygnować ze spożywania dań typu fast food i słodyczy oraz słodzenia napojów Zwiększyć spożycie warzyw i owoców Unikać potraw smażonych lub pieczonych tradycyjnie ze względu na wysoką zawartość tłuszczów stosowanych do ich przygotowania. Zaleca się pieczenie w folii aluminiowej, rękawie, na grilu, gotowanie, gotowanie na parze, duszenie bez uprzedniego obsmażania Wyeliminować doprawianie potraw zasmażkami, śmietaną czy mąką Wyrzeczenia dietetyczne połączyć z aktywnością fizyczną 3. Produkty zbożowe powinny być głównym źródłem energii Produkty zbożowe powinny stanowić podstawowe źródło energii w diecie człowieka. Produkty te dostarczają węglowodanów złożonych, błonnika pokarmowego oraz białka roślinnego. Z witamin zawierają przede wszystkim witaminy z grupy B oraz witaminę E. Dostarczają również składników mineralnych takich jak: żelazo, miedź, magnez, cynk oraz potas i fosfor. Wartość żywieniowa produktów zbożowych jest uzależniona od stopnia przemiału ziarna, w trakcie którego usuwane są zewnętrzne części bogate w składniki odżywcze. Mniejszą zawartością witamin i składników mineralnych charakteryzują się produkty otrzymane z wyższego stopnia przemiału, wówczas mąka i pieczywo są bielsze a kasza drobniejsza. Natomiast pieczywo razowe oraz grube kasze odznaczają się wyższą zawartością witamin i składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego. 4. Mleko i produkty mleczne powinny być stałym elementem codziennej diety Mleko i przetwory mleczne są nie tylko głównym źródłem wapnia w diecie, ale dostarczają również białka o wysokiej wartości biologicznej oraz witamin z grupy B, a także A i D. Produkty te są również źródłem składników mineralnych takich jak magnez, potas i cynk. Z uwagi na zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tłuszczu mlecznym należy wybierać mleko i jego przetwory o obniżonej zawartości tłuszczu. 5. Mięso spożywaj z umiarem, zastępuj je rybami i roślinami strączkowymi. Mięso jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, a także witamin z grupy B, szczególnie B1,B12, PP oraz łatwo przyswajalnego żelaza. Należy wybierać chude gatunki mięs, a także zastępować je roślinami strączkowymi i rybami (zaleca się spożywanie 2-3 porcji po 150g tygodniowo). Zarówno rośliny strączkowe jak i ryby oraz jaja są dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Jaja podobnie jak mięso, zawierają prawie wszystkie składniki odżywcze potrzebne organizmowi. Mimo to w żółtku jaja zawarta jest duża ilość cholesterolu, dlatego nie należy spożywać więcej niż dwa jaja tygodniowo. Ryby w porównaniu z mięsem zawierają więcej składników mineralnych. Są dobrym źródłem jodu oraz fluoru. Polecane są zwłaszcza ryby morskie ze względu na wysoką zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3.Rośliny strączkowe są źródłem węglowodanów złożonych, a także witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak: żelazo, fosfor i wapń. 6. Spożywaj codziennie warzywa i owoce Warzywa i owoce powinny wchodzić w skład codziennej diety, gdyż są źródłem cennych witamin, zwłaszcza witaminy C oraz B - karotenu. Dostarczają także kwasu foliowego. Zawierają znaczne ilości składników mineralnych takich jak: wapń, potas, magnez, sód. Zawarty w owocach i warzywach błonnik pokarmowy nie ulega trawieniu przez enzymy przewodu pokarmowego. Spełnia on bardzo ważną rolę, m.in. posiada zdolność regulowania pracy przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom, korzystnie wpływa na stężenie cholesterolu i glukozy we krwi.Większość warzyw i owoców odznacza się wysoką zawartością wody (80-90%), z czego wynika ich niska wartość kaloryczna. 7. Ograniczaj spożycie tłuszczów, zwłaszcza zwierzęcych Tradycyjna polska dieta obfituje w tłuszcze. Zaleca się obniżenie spożycia tłuszczów ogółem poniżej 30% dziennego zapotrzebowania na energię. Ograniczenie spożycia tłuszczów zwłaszcza zwierzęcych i produktów obfitujących w cholesterol jest nieodzownym warunkiem profilaktyki chorób układu krążenia. Ograniczenie spożycia tłuszczu ma również istotne znaczenie w zapobieganiu i leczeniu otyłości.Należy pamiętać, iż tłuszcz jest najbardziej kalorycznym składnikiem pokarmowym - 1g tłuszczu dostarcza 9 kcal, a białka czy węglowodanów 4 kcal.Warto wiedzieć, że tłuszcze spożywane są nie tylko w formie "widocznej" (masło, olej, margaryna, smalec, tłuszcz przy mięsie czy wędlinach), ale również w formie "niewidocznej" zawartej w potrawach i produktach (mięso, sery, wyroby cukiernicze). Tłuszcze zwierzęce sprzyjają rozwojowi miażdżycy. Wskazane jest aby zastępować tłuszcze zwierzęce roślinnymi. Wśród różnych technik kulinarnych godne polecenia jest gotowanie, pieczenie czy duszenie bez dodatku tłuszczu. Również pieczenie na grilu powoduje zmniejszenie ilości tłuszczu. 8. Unikaj cukru i słodyczy Cukier nie dostarcza żadnych niezbędnych składników odżywczych, jest natomiast źródłem "pustych" kalorii. Produkty dostarczające "pustych" kalorii należy rozumieć jako produkty, nie wzbogacające organizmu w jakiekolwiek składniki odżywcze, a dostarczające jedynie kalorii.Nadmierne spożycie cukrów prostych może w konsekwencji prowadzić do otyłości. Produkty te odrywają także dużą rolę w powstawaniu próchnicy zębów. 9. Ograniczaj spożycie soli Sód zawarty w soli odgrywa ważną rolę w procesach metabolicznych zachodzących w organizmie. Jednak jego zbyt wysoki poziom w diecie może przyczyniać się do wzrostu ciśnienia tętniczego krwi. Dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać 5 - 6g (1 płaska łyżeczka do herbaty). Aktualny poziom spożycia soli w Polsce jest trzykrotnie wyższy od zalecanego. Należy zrezygnować z dosalania potraw, a także ograniczyć dodatek soli w czasie ich przygotowywania. Warto wiedzieć, iż sól jest dodawana w dużych ilościach podczas przemysłowej produkcji żywności, przy produkcji konserw, wędlin, serów, kiszonek, wędzonek, marynat, a także zup w proszku i niektórych przypraw. Zaleca się zastępowanie tradycyjnej soli, dostępnymi na rynku solami niskosodowymi lub różnego rodzaju mieszankami ziołowymi i przyprawami. 10. Unikaj alkoholu Alkohol jest produktem bardzo kalorycznym, nie zawiera żadnych niezbędnych składników pokarmowych, a u osób z podwyższonym stężeniem triglicerydów sprzyja ich dalszemu wzrostowi. W nadmiarze podnosi także ciśnienie krwi. Należy pamiętać, że częste spożywanie umiarkowanych nawet ilości może prowadzić do uzależnienia. Alkohol należy spożywać z umiarem. Nie powinno się przekraczać 2 drinków dziennie. Za 1 drinka uważa się kieliszek wódki, lampkę wina (75-100ml) lub szklankę piwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wartość energetyczną 1 g białka - 17 kJ - 4 kcal 1 g tłuszczu - 37 kJ - 9 kcal 1 g węglowodanów - 17 kJ - 4 kcal 1 g alkoholu (etanolu) - 29 kJ - 7 kcal 1 g alkoholu wielowodorotlenowego (poliole) - 10 kJ - 2,4 kcal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ojj Kreweteczko ile świeżych informacji:D fiu fiu;)) Poczytałam sobie;) Jak wejdziesz do Lonly na topic,to przeczytaj sobie,bo chciałysmy żebyś nam wysłała jakieś swoje fotki,bo nie wiemy jak wyglądasz;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzieki krewetko za to info o skurczach...przyda sie, czasami lapia mnie one w lydkach:) Pewnie w koncu i tak pojde do lekarza:)! W ogole to dzisiaj pieklam ciasta dla mojego brata na imieniny i zlizywalam troszke polewy i kremu z lyzki..buu buuuu..ale za to nie zjem z ciasta ani kawaleczka!:) Jutro nowy power!:) A ten omlet srednio mi dzis smakowal!:) Poniewaz piatek to wybaczam wszystkim wszystko!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej moje drogie:) dziś sobota więc zjawiam się czym prędzej meldować swój spadek wagi: w minionym tygodniu zeszło 1,9 kg:):) dziś po 12 tygodniach ciężkiej pracy nad sobą zobaczyłam magiczną cyferkę 6;):P:)) :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hanino:) gratuluję Ci wytrzymałości w obliczach Wielkich Pokus;) a zlizywanie łyżki może być;);) a Tobie wolno alkochol, słodzycze w ramach wyjątku raz w tygodniu np? Ja wróciłam z miasta nad ranem ale i tak wstałam zjeść śniadanie:P Tradycyjnie nie zjadłam owoców o 10 i pozwoliłam sobie na winko wytrawne(było mega słodkie) czerwone, niestety 3 pesi light(wiem wlałam wiadro chemii w siebie) ale byłam trochę zmęczona i senna i musiałam się jakoś budzić żeby mieć siłę tańczyć i wygibasy na parkecie wykręcić:) no i wykorzystałam soczek:) wczoraj wzorowo:) bez wpadek a wieczorem zrobiłam pyszną kolację z sosem wg przepisu Pati:) extra:):):) dzięki Patuś:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"a Tobie wolno alkohol, słodycze w ramach wyjątku raz w tygodniu np?" poprawiam:) sorki za błąd językowy alkohol oczywiście przez samo h:P:P - muszę sobie chyba jeszcze pospać;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w tytule mojego topiku mam że "muszę zrzucić 15 kg" w sumie cel zrealizowany 15,2 kg zrzucone więc w tym celu od dziś topik się nazywa: CHCE SCHUDNAC NA TYLE BY CZUC SIE DOBRZE W SWOIM CIELE :) może być? hmmm... pomyślę jeszcze:) jeszcze widzę boczki i trochę za dużo w udach oraz na brzuszku:P w tym tygodniu aktywność dość mała z braku czasu: niedziela yoga, poniedziałek pilates, piątek balety:P, niedziela będzie yoga poranna:) mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wrócę do moich ukochanych zajęć a może skuszę się na taniec brzucha, koleżanka mnie namawia;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciesze sie,ze sosik Ci smakowal;) no i faktycznie powinnas schudnac tyle zeby dobrze sie czuc sama ze soba:) a nie dla jakis cyferek.... miłego dnia;*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GłupotaNieBoli
a ja mam 14 lat xp. 174 cm wzrostu i 78 kg xppp muszę schudnąć 15 kg... do wakacji. i nie zamierzam się głodzic jak niektóre idiotki, znaczy... moje rówieśniczki ;ppp heh... poradzicie cooś.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam Cię GłupotaNieBoli:) ale sobie nicka wybrałaś:P nie potrzebujesz schudnąć 15 kg chyba tylko o wiele mniej:) poczytaj sobie topik od początku i zastanów się czy dieta 1100 jest dla Ciebie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GłupotaNieBoli
no cóz. mój nick jest świetny :D oczywiście. to sarkazm :PPP jak nie potrzebuję xd. oczywiście że tak xd. normalnie dziewczyny w moim wieku ważą o 60-65 kg :P a ta dieta myślę że może podziala... więc. start - 25.10.08 - 78 kg zobaczymy co będzie dalej :P a takieog mam pecha że nie mam wagi w domu . ^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki Paty:) a Ty co zjadłaś na śniadanie? ja zjadłam 2 kromki chleba sojowego z PASTA: twaróg chudy,papryka, rzodkiewki,kefiru danone, sól, pieprz herbatka Roibos chleb 62 112,22 rzodkiewka 85 17,85 papryka 28 9,52 kefir 6,3 twaróg 50 50 szczypiorek 5 1,95 łącznie: 197,84 kcal :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Krewetko szczere i pelne uznania gratulacje!:) 15 kilogramow w 3 miesiace to super wynik!:) oby tak dalej:)))) I podziwiam Cie za ta pelnie energii, ktora pozytkujesz w sporcie:)..super sprawa!:) Ja dzis zjadlam na sniadanko dwie kromki fitness schulstadt z lososiem, salata, ogorkiem i pomidorem....moze przekonam sie do lososia:) Na II sniadanie mam salatke z pomidorow rzodkiewek i jogurtu naturalnego:) Na obiad supka z kurczaka, ziemniaka, marchewki z groszkiem i brokulu...0,5 takiej zupki powinno mnie zasycic:) Na podwieczorem kefir z ogorkiem i koperkiem...pyszny zestaw!:) I na kolacje jakas salatka:) jeszcze pomysle..mam taka z selerem naciowym ale nie wiem czy jestem w stanie go kupic!:) Nie wazylam sie jednak dzis...balam sie wczoraj po tym zlizywaniu kremu....kolejna glupota jaka wmawia sobie czlowiek...ze od pol lyzki kremu utyje...ale jutro koniecznie wazenie!:) Jesli chodzi o winko to 2 kieliszki tygodniowo moge..najlepiej wytrwawne,ale ja i tak wole polwytrwawne;) Slodyczy zero..aczkolwiek raz w tygodniu mam na podwieczorek galaretke agrestowa z kiwi, tak wiec uznaje to za slodki upominek:) Pozdrawiam wszystkie laseczki!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Body Fat Guidelines from American Council on Exercise Classification Women (% Fat) Men (% Fat) Essential Fat 10-12 percent 2-4 percent Athletes 14-20 percent 6-13 percent Fitness 21-24 percent 14-17 percent Acceptable 25-31 percent 18-25 percent ale fajnie mają faceci z tą tkanką tłuszczową:P moja lekarka powiedziała że pomiędzy 18 a 24 to jest super:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A na śniadanko było: 2 wasy, pomidorek,2 rzodkiewki, kawałek ogóreczka zielonego,kawałek zielonej papryczki, plasterek polędwicy z indyka i 75gr.serka wiejskiego lekkiego. Własciwie to właśnie je koncze,bo jeszcze nie zjadłam;) Mężczyźni to ogólnie mają lepiej:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podejrzewam ze jesz wasa bo 2 kromki to 20x2 czy się mylę? generalnie Ty chyba starasz się utrzymać wagę no nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właściwie to sama nie wiem. Kiedyś zawsze jadłam normalny biały chleb albo bułki takie wiesz kajzerki, a potem zrezygnowałam całkowicie. Ostatnio jakoś jak zaspałam to żeby nie było bez śniadania kupiłam sobie po drodze kefir i bułkę grahamkę i jakoś tak dziwnie mi potem było...miałam wrażenie jakbym pierwszy raz w życiu spróbowała bułki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a czy chciałabyś kiedykolwiek jeść normalny chlebuś świeży z piekarni pachnący no 2 kromki(mając świadomość że chleb nie został zrobiony 6 miesięcy temu tylko w nocy w przeddzień kupienia go:)? oczywiście hipotetycznie zakładając ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sama zakodowałaś:) sama potrafisz odkodować:) jak widać w mojej stopce jedząc 2 kromki rano 1 o 15 i 1 na kolację można powiedzieć że nie przytyłam:P:P (wcześniej jadłam Wasa bo chciałam schudnąć;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zostawiam Tobie wybór czy zastanowisz się nad tym:) myślę że mogłabyś spróbować jedną kromkę na razie wprowadzić przez tydzień i powiesz po tygodniu ile ton przytyłaś:) 1 kromka żytniego to 30 gr= 54 kcal:) ja tylko sugeruję...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiem Kreweteczko...i wiem też,że masz rację! Ale Ty odchudzałaś się od początku racjonalnie...a u mnie to nie było mądre odchudzanie. Czasem potrafiłam zjeść tylko 2 wasy na śniadanie,potem wypić kawę i na tym się kończyło. Dlatego teraz boję się tak,że przytyję. Ale spróbuję z tym chlebem tak jak mówisz za jakiś czas. Dziękuję za rady;*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Patrycjaaaaaaaaaaaaaaaaa chleb nie tuczy, chyba ze zjesz bochenek:) A syci i powoduje ze nie chce ci sie jesc Ja kiedy jadlam tylko wase, ale zjadlam 2 kromki a po godzinie bylam glodna jak wilk! Lepiej zjesc jedna czy dwie normalnego, kalorii moze i wiecej o jakies 50 na kromce, ale przynajmniej zaoszczedzasz bo potem nie dojadasz byle czym:) Wierz mi...ja dopiero niedawno sie przekonalam!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×