Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolszewwka

leci mi krew z ucha

Polecane posty

Gość bolszewwka

i boli mnie strasznie głowa.Co mam zrobić bo tabletki nie pomagają, siedzę i cierpię

Gość czarna woda
Byc moze masz zapalenie ucha. Ja to przechodzilam w dziecinstwie i tez leciala mi krew plus bolalo ucho. idz z do laryngologa lub na ostry dyzur. Ja dostalam jakies krople do ucha i antybiotyk.

Gość bolszewwka
wlałam sobie jakieś przeterminowane krople do ucha bo juz nie moge wytrzymać, może cos pomoże

Gość to moze byc niebezpieczne
a uderzylas sie w glowe? jesli tak to nie chce Cie straszyc ale to moze byc zlamanie podstawy czaszki i powinnas jak najszybciej udac sie do lekarza!!! nawet jesli sie nie uderzylas jest to niebezpieczny objaw! koniecznie idz szybko na pogotowie!!!

Gość do lekarza
"W sytuacji, gdy krew wycieka z wnętrza ucha, musimy udać się do lekarza. Wcześniej możemy położyć się przechylając głowę tak, by krew mogła swobodnie ściekać na przygotowany opatrunek. W takiej pozycji mocujemy bandaż i – do lekarza. Pamiętajmy, by nic do ucha nie wkładać i nie zalepiać go. Jeśli ucho zaczyna krwawić po wcześniejszym urazie głowy, a wydobywająca się z niego krew jest podejrzanie wodnista, wycieczka do lekarza jest nie tylko konieczna, ale i powinna nastąpić jak najszybciej. Taka wodnista krew może być bowiem wynikiem wycieku z mózgu. A o powadze takiego urazu nie trzeba chyba nikogo przekonywać." chyba, że grzebałaś patyczkiem i to błona bębenkowa

Gość bolszewwka
ale krew mi nie sika, leci mi kropla krwi na pół godziny ,bardziej mi dokucza okrutny ból głowy, nie pomagają leki przeciwbólowe i nie miałam urazu czaszki

Gość do lekarza
ból głowy plus krew może oznaczać jakiegoś polipa czy podobny twór w uchu środkowym

Gość Po czyszczeniu ucha
Witam Byłem dzisiaj u laryngologa bo tydzień wcześniej upchałem sobie głęboko woskowinę patyczkiem (kosmetycznym) podczas własnego czyszczenia i byłem na pół głuchy na jedno ucho. Wizytę u lekarza miałem dziś 12-tej, wypłukał mi z ucha "wielkiego czopka" (az się wystraszyłem jak zobaczyłem ze miałem w uchu takie coś) ale przed pierwszym płukaniem i zresztą drugim też, mocno grzebał mi w uchu czymś takim jak szydełko (Boziu kochana, jak to bolało! - aż mnie podrywało z fotela...) Jak wróciłem do domu to okł. 15-tej położyłem się na chwilkę na tą stronę; po parunastu minutach leżenia poczułem coś dziwnego w uchu, myślałem że to resztki wody ale okazało się że to KREW !! Taka rzadziutka krew sączy mi się teraz cały czas.... Nie wiem co mam zrobić :( Poradźcie coś, tylko proszę możliwie jak najszybciej! Czy tak może być po wizycie u Laryngologa ? Czy może ten lekarz był nie wykwalifikowany i mi coś uszkodził wew. ucha? Boje się strasznie - nigdy mi jeszcze krew z uszu nie leciała... :\ ;[ .....

Gość auucccccccccc
mialam kiedys krew w uchu, byl to okazlo sie polip!!!!! no i szpital!

Gość agni82
mam podobny problem i jestem przerażona... mam 30 lat kiedyś, 10 lat temu chorowałam przewlekle na ucho, okresowo była w nim ropna wydzielina, stwierdzono obecność gronkowca, sugerowano zrobienie tomografii (choć nigdy nie skierowano) po jakimś czasie leczenia zachowawczego objawy ustapiły, ale okresowo np przy przeziębieniu pojawiał się wysięk ropny, nie towarzyszył temu nigdy ból ucha. 5 lat temu będąc na rutynowym badaniu kontrolnym u laryngologa, lekarz zaglądając do ucha powiedział tylko, by do tego ucha nie dostawała się woda, wziął wymaz, okazało się, że nie wyhodowano żadnych bakterii. Dziś rano pierwszy raz wyleciała mi z tego ucha krew... nie poprzedzał tego ból, w ogóle mnie to ucho nie boli. Krew mam w uchu cały czas, gdy wkładam wacik. Boje się, co to może znaczyć, jeśli pękł polip, to czy to jest groźne, czy konieczny będzie szpital ? proszę kogoś o odpowiedź, jestem przerażona i nie wiem, co robić. Czy ktoś ma podobny problem?

Gość gość
krew z ucha moze byc objawem zbyt wysokiego cisnienia i problemami z krążeniem. Jeśli towarzyszy temu ból głowy, nie ma wątpliwości, że sprawa dotyczy cisnienia. Uciekaj do lekarza i kontroluj swoje cisnienie, to nic groznego jesli nie lekcewazymy takich objawow :)