Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama

Jak wyglądają potówki ?

Polecane posty

Gość załamana mama

Moja 2 miesięczna córka ma chyba potówki.Tak mi powiedziała położna.Ale wydaje mi się że to jakieś uczulenie,bo te plamki są czerwone.Ma je na rączkach,brzuchu i na głowie. Wydaje mi się że jeśli to były by potówki,to miała by je w miejscach gdzie najbardziej się poci,czyli pod pachami np. Te plamki są koloru czerwonego.I są pojedyńcze. Napiszcie mi jak wyglądają potówki bo bardzo się martwię :(

Gość załamana mama
no patrzałam własnie w googlach ,ale mało zdjęć tam jest.

No to jak mamy ci wytłumaczyć skoro zdjęcia Ci tego nie przedstawiają, jak twierdzisz? Może wrzuć zdjęcia zmian skórnych Twojego dziecka?

a moze przejdź sie z maluszkiem do pediatry ? jak masz obawy czy podejrzenia co do alergii . poza tym czy dzidzia ulewa? ma bulgotki w brzuszki? pręży się , ma tzw kolki itd itp ? jeśli tak to moze być podejrzenie alergii pokarmowej. jesli tylko zmiany skórne - to spróbuj maluszka nie przegrzewać i przemywaj kilka razy w ciagu mnie chlodną przegotowaną woda te zmieny. do kąpieli mozesz dodać nadmanganian potasu lub krochaml . po kilku dniach zmiany powinny ustępowac, jelsi domowe sposoby przez 3 dni nie przyniosą poprawy - to jednak lekarz ! i nie przegrzewaj dziecka .

Gość załamana mama
wykąpałam ją własnie w krochmalu.Mam nadzieje że minie. A kolki nie ma.Nie płacze,więc chyba ją te krostki nie swędzą.