Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czesia z bronxu

Czy bratowa może być świadkiem na moim weselu? przyszła tesciowa mówi ze NIE!!

Polecane posty

Gość Czesia z bronxu

Gość Czesia z bronxu
teściowa powiedziala ze to skónczy sie rozwodem bratowej z moim bratem jeśli mężatka będzie na moim ślubie moim świadkiem

Gość Czesia z bronxu
niestety ona czasami sie zachowuje jak kretynka:/

Gość Czesia z bronxu
nagadała że brat się z żoną rozwiedzie jak wezme ją na świadka.... ehhh te mamine porady !!

Gość Czesia z bronxu
a synek jej ale nie mój przyszły tylko jego brat, nie mają błogosławieństwa tylko od razu do Kościoła i jak ja powiedzialam ze to troche dziwne, zeby dzieciom nie błogosławić to sie obraziła

U mnie moja siotra (też mężatka) była świadkiem. Każdy może być świadkiem, a w przypadku ślubu kościelnego to musi być osoba pełnoletnia, praktykujący katolik i chyba tak jak w przypadku bycia rodzicem chrzestnym, musi mieć bierzmowanie i tyle. Powodzenia na ślubie, a bratowa jak ją poprosisz na swojego świadka to napewno się ucieszy!!

Gość Czesia z bronxu
wiem, bo to moja najlepsza przyjaciólka:)

Pierdol konwenanse czesia, i olej to głupie gadanie. Co, do kaloryfera ci teściowa bratową przywiąże w sobotę rano, czy jak???

Gość Czesia z bronxu
Laura jestes zajebista!! :):):) hehe i mas zracje o tych konwenansach heheh a jak chce to ja teściową sama przywiążę :)

Gość Czesia z bronxu
wiesz co, ona czasami tak coś dojebie że ja nie wiem czy mam płakać czy śmiac:/ ostatnio usłyszała kawałek rozmowy jak mowilam do mojego N żeby sobie wziął apap na gorączkę -< bo miał gorączkę-> a ona nie dosłyszała i mowi CZESIA A TY CO APAP NA KATAREK MU DAJESZ? APAP NIE JEST NA KATAREK HŁEHŁEHŁEEEE

Jasne że może, u mnie świadkami był mój brat - jest żonaty i znajoma-jest mężatką

a z tego co ja wiem to nie każdy może być świadkiem. Np. ja chciałam wziąć na świadka mojego brata ale on nie może być bo jest po ślubie ale cywilnym

Gość czesia z bronxu
czyli śmiało mogę brać bratową:) a teściowa niech się odczepi

Gość co za teściowa
świadkiem na weselu czy na ślubie Ja nie miałam problemów bo oboje byli niezamężni ale świadkiem ślubu może być każdy, nawet osoba zamężna. U mojej kuzynki była sytuacja że oni nie mieli drużbów a za świadków mieli moją ciotkę i brata pana młodego oboje zamężni. Ale słyszałam o takich sytuacjach nawet na naukach przedmałżeńskich że niektórzy księża "bezprawnie" wymagają tego żeby świadkowie ślubu byli niezamężni, a także bezprawnie wymagają od nich zaświadczeń o spowiedzi a przecież nie ma obowiązku żeby świadek był tej samej wiary. Moja siostra jak robiła za jedną z druhen u naszego wujka to się ksiądz zapytał młodych czy przypadkiem żadna z druhen nie jest w ciąży, bo druhna nie może być w ciąży. A na naukach nam mówili że jest dużo takich parafii ale to wszystko jest bezprawnie

Gość czesia z bronxu
no niexle a sami sie grzdzą gdzie popadnie a będą wymyślać i moralizować !!!

Gość dens
my z moim mężem byliśmy świadkami na ślubie brata męża i luzik

A dlaczego druhna nie może być w ciąży? To już lepiej, żeby skrobankę sobie strzeliła, czy jak???

Gość czesia z bronxu
Laura jak widać w tv jak laska w ciąży z księdzem to może być tak? ogólna akceptacja !!!!! ale żeby komuś świadkowała to nie?

rozumiem że brat będzie świadkiem i bratowa też :) czy chcesz bratową na świadka a zamiast brata innego chłopa ....i wtedy "gorzka wódka" może być przyczyna konfilktów

Czesia, no przecież ksiądz jest niewinny, ona w tę ciążę zaszła tak po prostu, niepokalane poczęcie:-P