Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie o uk

Prawdziwe zycie w UK-jak jest?

Polecane posty

Gość gość
Ty natomiast tk promujesz Polske , ze hej ! :D Jedziesz polskoscia az sie chce wracac ! :P

Gość gość
A co w tym złego jestem z Polski wiem jakie ona ma wady i zalety a co mam się wstydzić polskość to, że jestem polką wstyd to jak czyta się na tym forum jestem w uk to się nigdy nie wyprę kim jestem a co w tym złego, że fajki też przywożę z Polski jak tu kurczę drożej by mnie kosztowały to po co mam budulić kasę i też tak przywożę sobie niektóre produkty do pielęgnacji bo te co są w uk nie spełniają moich oczekiwań a to mam nie kupić w Polsce jak są dla mnie lepsze .

A ja byłem w Anglii no i co chcę powiedzieć jak tam Polak jedzie bez żadnego języka to nie ma co się dziwić, że on dostaje najgorszą pracę. W UK teraz się stawia na język angielski. Trzeba go umieć komunikatywnie. Trzeba się go nauczyć porządnie i jeszcze na plus będzie to, że się zna jakiś slang brytyjski.

Gość gość
No sorry język danego kraju to raczej wymóg teraz a co zrobię jak mnie okradną tam albo prąd mi odłączą albo źle się poczuję i co zrobię albo idę do sklepu choć po bułkę.

Gość gość
Do Pana co się go boją obgadywac a ilu ty znasz polaków tu którzy odnieśli taki np sukces jak ty? Ile osób ma posady itp ?

Gość gość
Polaczki won z naszej UK. Macie ryć u siebie za bezdurno a nie pętać się po świecie i szukać zachodnich zarobków. Bezambitni jesteście. 25 lat wolności a wy dalej jak białe murzyny z obrzeży Europy. Kurfy zarobkowe jak cyganie - koczownicy. Jak was widzę to żygać mi się chce.

Gość gość
Ten wyzej to musi miec masakrycznie zalosne zycie, wiekszosc w uk zajmuje sie soba a ten ciagle placze o innych :D nedzny frajer :D

Gość gość
Znam wielu polakow pracujacych w roznych agencjach pracy czy w bankach, ale ci to juz ogarnieci w 100%, nie to co reszta holoty, po ktorej odrazu widac skad przyjechali. Nadaja sie w wiekszosci tylko na linie produkcyjna z zerowymi umiejetnosciami i dla niektorych nawet praca na boxingu to za duzo :D za szybko sie wszystko dzieje :D za to Polaka menadzera banku za nic nie rozpoznasz ze z Pl. Gadaja jak angole :D ale na to trzeba pracowac kilka lat

Gość gość
No właśnie lat czyli przyjechali kiedy brano każde ręce bez języka do pracy a potem można bylo się wybić zależnie od osoby a czy teraz by to mieli jak przyjechali? Nie bo i sytuacja się zmienia.

Gość gość
w UK studiuje kilkanascie tysiecy Polakow. Po to,zeby im sie dobzre zyla - czy to w UK czy gdzie indziej.

Gość gość
Tak ale tu są ładne koszty tego i nawet sami ludzie anglicy wyjeżdżają bo ich na studia nie stać po prostu . Tu najlepiej będą miały dzieci nasze wychowane tu .

Gość gość
Za PRL-u to był porządek. Paszport zdać najdalej 7 dni po przyjeździe i wizy do każdego kraju. To były czasy a dziś polaczki-żebraczki wędrują z kraju do kraju zamiast pracować u siebie za polskie stawki. Ale to się niedługo skończy, bo nikt was nigdzie nie chce. Nawet jeżeli ryjecie za połowę z tego co autochtoni.

Gość gość
Juz skoncz uzalanie sie nad SWOIM losem, to ze ciebie nikt nigdzie nie chce nie znaczy ze wszystkich ale alkonie na szczescie masz swoja wille nad Baltykiem i Lamborghini z salonu a i znajomi czekaja z wodeczka oczywiscie na twoj koszt bo jak kaska sie skonczy to i znajomi znikna, wspomnisz moje slowa niemoto :)

Gość gość
Przyjdzie czas że wszystkie narody będą wracać do własnych krajów, ale tylko ogólnoświatowy krach ekonomiczny może być tego początkiem, choć już za nie długo.

Gość gość
Poloki zmywoki. Ile overtimow wzięliście? Oh ci nasi pikerzy, czekerzy, hauskiperzy, szopasistenci, menadżerzy z Costa itp hahahaha

Gość gość
W UK teraz się stawia na język angielski. Ha Ha Ha :D No co ty nie powiesz ?:)

Gość gośćadik
boze.....po co wy tam siedzicie...sadomasochisci

Gość gość
Jak się czyta to forum czy dalej tym gorzej

Gość pech
Ja nie dość, że marne grosze zarobiłem w Londynie to jeszcze do Warszawy sprowadziłam sobie pluskwy domowe, nikomu nie życzę ohyda i gryzie w nocy. Sama nie dałam rady tego się pozbyć , szkoda czasu marnować. Mogę polecić tych specjalistów, www.prusator.pl i nr 733788282. Na ich stronie znalazłam również darmowe porady nt. samej pluskwy warto poczytaj bo tutaj na forum głupoty piszą.

Gość gość
Ja mam meza Anglika i mieszkam tu na stale. UK dalo mi mozliwosc rozwoju i pracy w zawodzie. Jestem ksiegowa w firmie angielskiej. Pracuje od 9 do 5 za £2500 na reke. Jestem traktowana jak normalny obywatel, znam angielski biegle, niemiecki srednio a teraz ucze sie jezyka hiszpanskiego bo jezyki to moje hobby. Mam dwie corki, jezdzimy na wakacje i zyjemy jak zwykli ludzie. Nie jestesmy bogaci ani tez biedni. W pracy mam klientow roznych narodowosci, w tym polskich lekarzy czy polskich tlumaczy i budowlancow co maja wlasne biznesy ktore prosperuja swietnie. Od swoich pracodawcow slyszalam od lat same superlatywy o Polakach ze sa bardzo pracowici i uzdolnieni w wielu kierunkach. Nie powiem nic zlego o UK czy tez o Polsce bo w Polsce sie urodzilam i spedzilam wiekszosc zycie. Pielegnujemy z mezem polskie i angielskie tradycje w naszym domu, mamy polskich i angielskich znajomych. Pozdrawiam wszystkich.

Gość gość
Naprawde masz meza Anglika? UaU. Chodzi w turbanie?

Gość gość
o prosze, juz sie maly prosty polski fiutek odezwal :))))) spadaj na drzewo banany prostowac :)

Gość gość
Do 13:40 Nie wszystkie Polki w UK wyszly za maz za jak to nazwales/as turbanow... Po co w ogole takie pytanie? Placi ci ktos za pukanie w klawiature czy ty tak dla zabicia czasu? Pozdrawiam cie serdecznie ;))

Gość gość
o prosze, juz sie maly prosty polski fiutek odezwal usmiech.gif spadaj na drzewo banany prostowac X X Napewno mam wiekszego niz twoj bezowy maz :D

Gość gość
Ja ciebie serdecznie pozdrowilam w poscie powyzej a post o fiutku napisal ktos inny ;)) Ale coz pisac do ciebie grzecznie to jak rzucac grochem o sciane... A moj maz jest rodowitym bialym anglikiem. Pa ;P

Gość Ranero
Ja jakoś będąc w Uk przez dwa lata potrafiłem żyć na niezłym poziomie a do tego zaoszczędzić ok 90 tys zł przy dzisiejszym kursie funta. Zaoszczędzić, nie zarobić - dla nie kumatych. Wiec wszystkie te brednie o ciężkim życiu to lamet nieudaczników i nie da sie tego inaczej wyjaśnić. W Polsce byliście gownem to tutaj będziecie tym bardziej. To jasna sprawa ze trzeba z********ac i ja tez cieżko pracowałem ale jak widzę ze ktoś pisze ze mu nie wystarczało do końca miesiąca w Uk to od razu widzę obraz końskiej s*******iny. Pozdrawiam.

Gość gość
Mistrzu a co to za sztuka tyle zaoszczedzic? Jestes pastuchem i tak i tak.

Gość ranero
@up przeczytaj mój komentarz jeszcze te kilka razy, a może zrozumiesz co w nim napisałem.

Gość gość
W tego typu sytuacjach przydatne na pewno okażą się dowody kolekcjonerskie z clubcard.com.pl . Cena jest ostatnio wyjątkowo niska, a jakość podobnych dokumencikow jest serio bardzo wysoka, wczoraj widziałem jeden u kumpla ;)

Gość Łukaszzz
gdyby ktoś tak jak pracuje w anglii i szukał możliwości wzięcia kredytu na mieszkanko, to zajrzyjcie po poradę do homecredit.pl. znają się na tym i dobrze doradzą.