Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

art 99

Imię dla chłopca - proszę o pomoc

Polecane posty

Wiem że tych tematów jest wiele ale może mi podpowiecie. Rodzę we wrześniu i będzie to chłopiec. Problem w tym że z mężem spieramy się o imię. Mi bardzo podoba się Olgierd (wiem że imię bardzo wyszukane ale mało popularne). Mąż Andrzej też chce dać synowi na imię Andrzej bo taka rodzinna tradycja że pierworodny nosi imię po tacie. Ja uważam że to głupota..może się mylę. Z drugiej strony nie chcę dać małemu imienia oklepanego np. Szymon, Mateusz, Kubuś. Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi.

Gość Cyprian mi sie podoba

Gość olgierd to taki idiotyczne i
pospolite imie. znam 3 olgierdow i kazdy jest olo, podobnie z reszta z aleksandrami

bez obrazy ale dla mnie to tez glupota dawac na imie tak samo jak ojciec, potem podrosnie i jak bedziesz wolac andrzej-to skad wiadomo do ktorego mowisz?? jesli ci sie podoba olgierd to nie ma problemu, tylko teraz musisz meza przekonac.... :)

tez uwazam ze imie po tacie to durny pomysł. a moze nazwijcie synka Olgierd Andrzej? u nas w rodzienie jest tradycja ze pierworodna córka dostaje 2 imie po mamie a syn 2 imie po tacie :)

Gość Viosenne slonko
Dobrze jesli imie pasuje do nazwiska. mnie sie podoba kilka imion ale wybiore to jakie bedzie ladnie brzmialo z nazwiskiem. Jak synek ma na imie Elias to mam nadzieje, ze na nazwisko nie ma np.Bułka...:( Olgierd ladne imie, dosc powanie brzmi. A przekazywanie imion z ojca na syna pierworodnego to ladna tradycja ale chyba w przypadku imion takich jak Jan, Stanislaw itp....bo Andrzej to takie sobie imie...

Gość Już mamuśka ... 23
Mi bardzo się podoba imię Dominik :)

Gość Viosenne slonko
Dominik bardzo ladne, a Aleksander tez ladne, wcale nie trzeba mowic Olo mozna Alek (super) - znam dwoch Alkow (doroslych:)

a może dasz dwa Olgierd Andrzej u mnie też tak było mąż chciał córce dać na imię Magdalena a ja Wiktoria i w końcu doszłam do wniosku że będzie Magdalena Wiktoria

Gość tyska123
Wiktor Robert Maciej

Zgadzam się z Wami i myślę że Olgierd Andrzej zadowoli męża. Imię pasuje do nazwiska, ja osobiście nigdy nie poznałam żadnego Olgierda. Z tym wołaniem też fakt jak będę w przyszłości wołała Andrzej to nie wiadomo o kogo chodzi. Mój kolega dał synowi Aleksander i nikomu się nie podobało (dziadkowie twierdzili że wymyślne) ale potem każdy się przyzwyczaił i teraz wszyscy są zgodni że fajne imię. Czekam zarówno na pozytywne jak i negatywne opinie.

Gość Grzesiu jest najpiekniejsze

Uważam też że nadawanie dziwacznych imion krzywdzi dziecko. Koleżanka dała synowi na imię Julian i do tego wszystkiego dziecko jest bardzo nieśmiałe wręcz boi się ludzi. Przyjaciółka dała synowi na imię Seweryn. Z drugiej strony jak przeglądam statystyki to teraz każdy chłopiec ma na imię Szymon lub Mateusz ewentualnie Jaś. Ostatnio poznałam pana który opowiadał że w jego roczniku (lata 50-te) było w klasie dziesięciu Andrzejów. Wydaje się niemożliwe a facet mówił poważnie bo był tym dziesiątym.

Gość proszę
Art ale przecież Julian to ładne imie, nie uważam, że jest dziwaczne. Seweryn tę w porządku, tylko problem-jak zdrabniać. a Olgierd kojarzy mi się z serialem "Czterej pancerni i pies"- ale to dobre skojarzenia. Tam Olgied był przystojniakiem :)

Gość aleksander sliczne imie
moj synus sie tak bedzie nazywal:)

Gość moja dzidzia
to sie turlaj dalej, powodzenia. imie rzecz gustu, tobie nie musi sie podobac, wypad z takimi komenarzami!!

Gość moja dzidzia
napisalam:turlaj sie dalej, tchorzu... moze bys chociaz sie ujawnil, pseldopomaranczo?? i wypad z tego topiku jak sie nie umiesz zachowac

Gość sfomka
nie podoba mi się Olgierd...nie pasuje do małego dziecka i wogóle brzydkie...mi podobają nie imiona zagraniczne (nie jestem żadnym marginesem społecznym).....a z drugiej strony nie rozumiem jak można się zastanawiać nad imieniem dziecka,podoba mi się to takie daję...nie obchodziło by mnie zdanie męża....tak jak tu jedna napisała ze ona chciała dać Wiltoria a mąż Magdalena...i zostało przy zdaniu męża...ja bym dała wiki.a nie magda :o...magda straszne :o:O

Jak będę mieć synka to będzie miał na imię Artur :) koleżanka kiedyś mi mówiła że dobrze jest wybrać imię z literką "R" ponieważ jakoś tak lepiej brzmi. i wydaje mi sie że to prawda :) pozdrawiam :)

Gość Florcia_24
Jak chcesz jakies oryginalne to proponuje Nataniel

A Andrzej to może na drugie.... :) musicie z mężem dojść do porozumienia :)

Gość sfomka
Nataniel bardzo ładne imię :)

Gość kasiaaaaaaa7
Ja dziś mam tremin porodu , bedzie chłopak a imie bedzie miał Filip bo takie spodobało sie dla meza , planowane imiona to Dawid i Adrian