Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gociagocia

gluchoniemi

Polecane posty

fakt byc moze postapilem odrobine nietaktownie zaczynajac tego typu dyskusje w jej watku. Powinienem zalozyc osobny watek ale dzialalem impulsywnie.Nadal jednak twierdze iz problem w spoleczenstwie istnieje i moze byc przedmiotem ciekawej dyskusji. Pozatym caly czas mam nadzieje iz moje slowa mogly byc odebrane przez autorke jako potwierdzenie iz jest osoba jak kazda inna. Pewnie ma wady jak kazdy ale jestm przekonany iz nie brakuje jej rowniez mnostwa zalet na ktorych to sie powinna skupic. Problemy milosne dotycza kazdego czlowieka niezaleznie od jego stanu.

zasilek dlaczego uwazasz chec omowienia oraz dyskusji o ciekawym zagadnieniu za problem ?

Gość zasiłek z UP
a czemu całą uwagę rozmówców skierowałeś na siebie? zauważ, że autorka spasowała zaraz po swoich postach... napisała o swoim problemie, a tu nawet na forum ktoś chciał się wybić na jej osobie i być w centrum uwagi.. no nieźle jej pomogłeś, pogratulować

Masz palaola: Tak samo jak ze mnie zartujemy ze naprawdopodobniej pracuje dla KGB albo szykuje inwazje tylko dlatego ze jestem polrosjaninem, czy powienienem z tego powodu sie dasac ?

Gość zasiłek z UP
*po Twoich

Brail, to myśmy próbowali jej wytłumaczyć, że kalectwo nie jest przeciwnością do szczęścia, a Ty zacząłes nas obrażać...

Pola - wiedz tylko, ze powtarzanie tego dowcipu grozi powaznym uszczupleniem grona znajomych :P

Komi, tekst się przyda jak będę chciała zażyć trochę samotności ;-)

Poprostu uwazam iz niepotrzebne bylo poruszanie problemu kalectwa w momencie kiedy nie gra ono tutaj najistotniejszej roli. A tak sie prezentowaly posty zanim sie udzielilem. Mysle rowniez iz autorka czytajac watek powinna dostrzec cenne wypowiedzi, ktorych kilka tutaj bylo mimo moich wypowiedzi.

Brail, własnie chyba gra główną rolę niestety, bo jest powodem jej samopoczucia. Wczoraj dziewczyna napisała, że chce się zabić... Dziś jej tu nie ma A Ty zamiast dołączyć się do nas, nawet opowiadając historyjki pt. mam taką koleżankę, zacząłeś jakąs durną dyskusję o dyskryminacji, mimo iż NIKT NIKOGO TUTAJ NIE DYSKRYMINUJE

jesli prezentujesz takie podejscie do swoich rozmowcow to jaki sens wogole brac udzial w dyskusji.

brail - zawsze lubisz dowalić niepełnosprawnym i zniszczyc ich psychicznie tak jak to zrobiles z autorka?

komiczne wyciagasz daleko idace wnioski biorac pod uwage twoj brak checi do dokladnego zaznajomienia sie z tematem. do sissy "Brail, własnie chyba gra główną rolę niestety, bo jest powodem jej samopoczucia." twoje chyba jest bardzo na miejscu Osobie w stanie depresyjnym wystarczy jakikolwiek powod, znam sporo niepelnosprawnych osob u ktorych niepelnosprawnosc nie powoduje stanow depresyjnych. Poprostu uwazam iz nalezy sie skupic na zaletach autorki a nie wadach. A tych powtazam po raz kolejny zapewne autorka ma mnostwo jedynie moze miec problem z ich dostrzezeniem.

"jesli prezentujesz takie podejscie do swoich rozmowcow to jaki sens wogole brac udzial w dyskusji. " Ups, sorka pozwól, że naprawie - Bardzo miło Cię poznać, Brail. Jestem polaola 🖐️ :)

przepraszam za uzycie zlego slowa powinno byc slabosciami zamiast wad. Pytanie do was - czy komus kto ma zapedy samobujcze tez bedziecie co chwile przypominac o jego slabosciach ?

🖐️ Palaola Jestem Sissy. Jestem dysrkyminantką (czy jak to tam się pisze)

"Pytanie do was - czy komus kto ma zapedy samobujcze tez bedziecie co chwile przypominac o jego slabosciach ?" Samobójcze, po pierwsze. A po drugie, to nie jest przypominanie o słabościach, bo kalectwo to nie słabość, tylko kalectwo. A pokazywanie przykładów "z życia" nie jest wytykaniem słabości. Zresztą ona napisała, że jest ładna. Nie podchwyciłeś tego tematu...

Gość gociagocia
oj jak sie urobilo..:) nie wiem jak zaczac ja... moze komicznie. chodzi takich wlasnie ludzie ze nie udalo sie zwiazac nigdy bo sa gluchoniem. ze szkoly bylo osoby ktore i szczesliwe i nieszczesliwe ale to duzo rzeczy wymieniac dlaczego oni tak byli. przez innych ludzi troche jak komicznie bo twierdza ze maja kompleksy bo sa inni i nie maja szanse zeby obcowac z pelnosprawnymi bo to trudne jest i nieprzyjemne ja zdaje sobie z tego sprawe ze ja jestem inna grupa spoleczenstwo i ja musze trzymac z tymi co ja jestem.to racja ale to jeszcze smutniejsze jest. wlasnie takie zachowania mnie spotkalo na ulicy jak porozumiewalam sie z normalnym ale ja krotko my bo wiedzialam ze on wstydzi sie i mnie to tez zawstydzalo i cofalo. nigdy ze ludzie sie smiaja jak widza jak macham nie ale dlatego ze ciezko bylo im porozumiewac kto tak lubi to? powinnam ja znalezc klub dla tych moich i z nimi paradowac na ulicach:) aha ja bardzo wiem ze moja pisownia i skladnia nie poprawna ale to troche trudna sprawa...hehe bardzo duzo czytam ale to i tak bardzo ciezkie jak samemu:) a co do waszej dyskusji... ja niewiem komu ja mialabym przyznawac racje bo ci z pierwszych stron bardzo mili byli ale to bylo troche smutne przyjemne tak ale tez bylo smutne bo nie wy uzalacie moze ale zey wy tacy normalni:) a brail mial racje ze dyskryminuja bo to prawda ze ludzie...... bo nikt to zajecie nie jest przyjemne. byc z takimi jak ja ja wiem ze wam bardzo zal podswiadomie i ze wy cieszycie sie ze tak nie macie ze soba i ja nie mam tego za zal nikomu! bardzo nie wiem co mam powiedziec wy nie wystraszyc mnie. moze ja powiem tak ze chce miec mezczyzne ale smutne jest to ze ja nie mam wyboru jak wy macie bo wy nie lubicie takich osobo bo wy normalni...hehehehe,,,, a co do wasza dyskusja...

Gość gociagocia
ja nie mam ze chce sie zabic o nie ja moge meczyc sie tu ale zabic raczej nie bo mi tylko ciezko tu zyc i tylko bo mam mniejsze mozliwosci i wybory i chce jak wy ale wiem ze ja nie moge i to tylko ciezkie ale nigdy ja nie bede zlosliwa jak niektorzy ze szkoly ojoj jak oni czasami rzadzili sie jak byli w pociagach sklepach wstyd mi czasem bo jak przez takich sie uwaza nasza grupe... heh:):(

Gość jakz Twoja religia
Gociagocia modlisz sie do Bozi masz ja w serduszku?

Gocia, ja nie zrozumiałam tego co napisałaś :) Ale miło, że wpadłaś. Jeżeli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam :)

Samobójcze wiem czekalem az mi ten blad ktos wypomni przeciez na pisala ze jest ladna - i na tym moze powinnismy sie skupic, nie dosc ze ladna to zaradna co wnioskuje z jej wczesniejszych postow a zarazem inteligentna. I na tym sie dziewczyna powinna skupic. Na ty rowniez forumowicze powinni sie skupic. Przeczytaj jednak jeszcze raz czego dotyczyla polowa postow zanim sie nie odezwalem.

Gość gociagocia
czytalam ksiazki teologiczne bo chrzescijanswto dla mnie straszne. sissy czy tak tragicznie bylo a moze ty postarasz sie by:)?

Gość gociagocia
no sissy mogloby mi przykro byc ze wpadlam i ze dlatego jest milo mi tylko... a nie ze jestem normalna....